Atkarība un vide

30. jūn 2015. 22:04

   Neanalizēšu ne atkarību veidus, ne iemeslus, cēloņus vai receptes, lai no atkarībām atbrīvotos. Šī prātošana par atkarībām raisījās vairāku iemeslu pēc.
   Sestdien biju nelielā ekskursijā pa Sēliju. Dienas iesākumā apmeklējām vietu, kur no atkarībām cenšas tikt vaļā, un varētu domāt, ka tas ir padrūms iestādījums, bet īstenībā tā ir cilvēku pamatīgi sakopta vide. Tā ir Bruknas muiža, nav tālu no Iecavas, gabaliņš no civilizācijas.


   Latvijā ir muižas, kuras ir uz sabrukuma robežas, šai ir krietni paveicies, jo ir cilvēki ar milzīgu potenciālu, degsmi un ticību. Bez tā nekā,.. ar pliku entuziasmu tālu neaizbrauksi, vai ne!
   Šī ir ļoti skaista vieta, kurā ieguldīts daudz darba, ir vērts apskatīties. Man šķiet, ka vide ir kā radīta garīgai atpūtai, meditācijām, sarunām ar sevi.


Vismaz iebraucējam no malas tā šķiet, izstaigājot iekoptos zālienus ar puķu dobēm, interesanto franču stila dārzu (ģeometrisko), kur ziedu, košumaugu vietā aug kāposti, burkāni, skābenes, baziliks.


Ir daži eksotiski dzīvnieki, piem. pāvi, papagaiļi. Muižas iekštelpas arī ir izremontētas un izskatās ļoti kolorīti.
   Vide, kurā var dziedināt sevi. Plašāka informācija mājas lapā. Varbūt kādam tiešām noder.
http://www.bruknaskopiena.lv/par-mums
  Šai atkarību kontekstā arī aizdomājos, ka interneta vide paver tik interesantas iespējas, dažam tā arī ir vieta, kur cilvēks mēģina rast kādu mierinājumu, uzmundrinājumu, laika kavēkli, ...diemžēl arī... atkarības draudus.
   Te ir arī vide, kur, kā kaut kur nesen tepat Amigos lasīju, parādās personas ar "psihopatoloģiskām tieksmēm un nosliecēm " . No otras puses paskatoties- laikam tas arī var kļūt par atkarību, jo, kā var izskaidrot, ka kādam dienu no dienas gibas drukāt aizskarošus tekstus, uzdot dīvainus jautājumus, pieprasot ar viņiem komunicēt.
   Daži mēģina pretī jokot, bloķēt, dzēst....
   Daudzi savā reālajā dzīvē ir saskārušies ar cilvēkiem ar smagām atkarībām, līdz ar to ir zināms, ka kamēr cilvēks pats nenonāk līdz "kliņkim" un nesajēdz, ka tā vairs tālāk nevar, citi var kaut uz galvas stāvēt, rezultāta nebūs.
   Man arī ir tā, ka negribas brīžiem neko lasīt, palasu tik saraksti, nosūtu vēstules draugiem, ....jo paskatoties komentāru sadaļu, ir  brrr! Bet tad atkal uznāk kāds vilnis, un ir jauki blogi, lai mums tādu ir vairāk Tāda jauko un saulaino blogu atkarība ir kā kafijas tase no rīta vai piparmētru tēja vakarā ..kāds čili pipariņš arī šad tad lieti noder!

Atslegas vārdi: dzīve38590, ekskursija0, attieksme3443, atkarība0, Brukna0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (94)

kamil s. 3. jūl 2015. 10:11

wow hmmmmmmmmm

Guna a. 2. jūl 2015. 11:08

Atvainojos ..., 05.07.    

Guna a. 2. jūl 2015. 11:06

Radošās aktivitātes un koncerts Bruknas muižā - 5.06. Vairāk info ->pievienotajā linkā .

http://www.focus.lv/latvija/regioni/elita-patmalniece-ieva-bondare-aivars-borovkovs-un-citi-radosajas-darbnicas-bruknas-muiza

Dzēsts profils 2. jūl 2015. 09:20

paklausies kādreiz putnu koncertu-tas ir vienreizējs atskaņojums-tas nav iepriekš komponēts, ne rīkles/mūzikas instrumenti jānoskaņo/...kā viņi tur Dzied!---ieklausoties viens otrā, piebalsojot un solo uzņemot!
un otrreiz neko tādu-vairs nedzirdēsi-vienmēr būs savādāk! atkarībā no dalībniekiem!...
bet kā ir cilvēku orķestros-kad viens nav ieradies-koncerts tiek atcelts, biļetes dotas atpakaļ, visi jūtas piekrāpti...

Dzēsts profils 2. jūl 2015. 09:16

es te neko jaunu neuzzināju-bet varu tev pastāstīt-ka tās citplanētiešu bāzes un Mēness otras -neredzamās puses-ir Mugura, kura saņēmusi mestos akmeņus, kas nav Mēness piederīgi ieži...un tie atstājuši pēdas-iedobes-kur ietriekušies-Mēnestiņš izskatās bakurētains...es tur vakar pabiju-aizceļoju internetā-tikpat reāli, kā Tu tepat pa zemes virsu---bet vairāk tu neko nesaproti. Ne tie tavi burkāni, ne bietes, ne kāposti-tos visus radīja Dievs!
Labi-strādā tālāk...sava vaiga sviedros tev būs sev maizīti pelnīt!

Ineta L. 2. jūl 2015. 07:16

Lillija Baltā vakar 22:24

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 22:24

Mediņu kungu patiesībā ļoi labi pazīstu..Mūsu pusē diezgan ilgi bija  priesteris katoļu baznīcā. Neordināra personība... ne tikai labs mācītājs, bet arī labs un spējjīgs organizators.. un kā vīrietis izskatīgs Mani bērni gāja svētdienas skolā pie viņa. Pratis savākt bērnus un ieinteresēt, viņam ir īpaša pieeja visam ko dara.. Atceros, kad meita aizbrauca uz Bruknas pili  bēnu vasaras nometnē, tad teikšu tas daudz deva viņas personības audzināšanā..Drusku paskarbi un sūri apstākļi (pašiem bija jādara viss- ēst jātaisa, trauki jāmazgā, ūdens jāsanes utt..uttt- neviens jau īpaši neucinājas.)..tas tik nāca par labu..meita pati to atzina..

Ineta L. 1. jūl 2015. 21:50

Jānis Mikulāns 21:33
Jā, tāds koncerts ar estrādes māksliniekiem būšot. Tur bieži viesojoties māslinieki, tiek radīti gan mākslas darbi, gan notiek koncerti.  Cik atceros no gides stāstītā, tur varot par maksu arī dabūt naktsmājas, ir pat vientuļnieku namiņš blakus tam varžu dīķim, kas redzams 2.foto.

robciks esmeralda 21:42
Esi sācis rakstīt Vasiļa stilā, īsi un kodolīgi, bet ne īpaši saprotami.

Guna anuG 21:42
Respektēju citu viedokli, un negrasos nevienu pārliecināt, ka šāds izkārtojums būtu tas, kam jāpatīk visiem, nebūt nē, tikai izteicu savu viedokli, ar tādu nelielu sajūsmas piešprici

Guna a. 1. jūl 2015. 21:42

Inet , man nekas nav pret dārzeņiem puķu dobēs , daži no tiem - ļoti pat dekoratīvi izskatās !     par franču stila dārzu jau rakstīju - netkārtošos ..., bet tās ir manas subjektīvās domas , kuras citiem neuzspiežu .

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 21:42

klases vai grupas, jebkurš profesionālis, kuram ir iesauku "ceturto īpašumu".  Karaļi un muižnieki Baznīca

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 21:33

Bruknas muižā šā gada 5. jūlijā 17.oo ir liels labdarības pasākums. Uzstājas daudzas Latvijas estrādes slavenības. Ieeja uz ziedojumiem.

Ineta L. 1. jūl 2015. 21:16

Lillija Baltā 10:06
Tā jau ir, mums neizdevās vaigā skatīt Mediņa kungu, bet gide, kura tai vietā arī strādā/kalpo, teica daudz atzinīgu vārdu. To jau arī var kust it katrā stūrītī, īpaši zinot, ka pirms tur sāka darbību kopiena, tā bija izpostīta, piedrazota un nolaista vieta, gan ēkas, gan apkārtne. Kur kādreiz pletās drazu kalni, skaisti zied peonijas. Top jaunas ieceres. Ja vismaz dažiem cilvēkiem šī vieta un darbošanās nāk par svētību, dod līdzsvaru, tas ir tas, kurā tiek ieguldīti citu cilvēku pūliņi.
Guna anuG 11:18
Es neesmu redzējusi skaistāku veidu, kā aug dārzeņi, man ļoti patika šāds sakņu dārza izkārtojums, tas nav vienk. burkānu un kāpostu dobes, tas ir reizē košumdārzs , pa kura takām patīkami pastaigāties. Pirmo reizi ar šādu dārzeņu stādīšanas manieri saskāros Bulduros, toreiz tas saucās sovhoztehnikums.

Ingrida Laugale 10:16
Vilks Vientuļais 11:02
max max 18:54
Paldies par sapratni, jauki, ka bija tīkamas sajūtas, paviesojoties manā blogā.

anEMO nija
Ir jau labi. Katram savas intereses. Par bloķēšanu izteicos nedaudz savādākā griezumā- kad netā piegriežas, ka nāk virsū negācijas, tad vienk. bloķē, tas nav saistībā ar manu ierakstu bloķēšanu.

Nika gars 14:59
Laikam esi pūce, ja pa naktīm miegs nenāk   Neapstrīdu, ka kādam ģeometriskie dārzi var nepatikt, tad varbūt tīkamāki ir angļu stila parki vai vienk. nedaudz sakopts mežs.
Dažam tā var būt pirmatnējā daba

Vasilijs Pljehovs 12:05
Es pat nezinu, ko Tev atbildēt. Ja patīk auto, tad patīk, viss ir skaidrs. , ka nekas nav skaidrs!

max m. 1. jūl 2015. 18:54

Ineta ielikusi pashas fotografétas bildes,izstàstiijusi par vietu,cilvékiem.Man patiik tàdi, "reportàzas" blogi ,jo uzzinu jaunu.

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 18:28

..un tu kļūsi par pameslu...kāds arī esi!

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 18:26

tas vien, ka esi Atvilcies pie MANIS...nozīmē-ka atzīsti MANI!-tāpēc nika gar-beidz dirsties-un runā-ko tev vajag!...lai es pie TEVIS daru!...ja ne!!!-pasūtīšu-pie babulkām!u lai viņas dara ar tevi ko grib-viņas!

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 17:52

otrā bilde-vidējā..atgādina Akropoli Grieķijā...tik  Balta..varētu padomāt, ka tur dzīvo pats dieva dēls-mēness

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 17:50

Nika gars-es gan tev nepiekrītu-un nevienam kurš citus apsūdz-nepiekrītu!-tavai zināšanai-šorīt piecēlos jau 5...un kaza jau nebija vairs ganāma-mežā!-Wot avju gans!!!...tu izskaties pēc pamatīga lišķa!- tev pienākas 77 cirtieni!-lai nelien pakaļās!

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 17:46

apakšējā bildē-kapi!...miera valstība....tur ne lapiņa nekustas.
bet par šo Murgu-tev pienākas 96 pātagas cirtieni!-te to var izdarīt tikai Viens ģimenes Loceklis-tev jādabū trūkties-vecmeitiņ!...neesi jau mūķene!

Dzēsts profils 1. jūl 2015. 14:59

06.55 Nu pavisam,mysim nasakreit....Inetiņ    
Tev Joņi protā     maņ Līgu ...... vakteišona  
As jau,kai i pūce,pa vokorim vakteju   bet laikam jau bys jomaina īrodums ......josok  kazeņis nu reita vakteit tai ap septeņim  
Nu,par tuom muižom runojūt.....te nu pikrisšu pilneibā Gunai 11.18 ,bet tas jau–kotram sovs....redziejums  
A,par cilvākim,nu kū tī daudz runot......troks laikmets i daudz jimā cilvāku  
Rogovskūs gon.....tai......pamozok      

Vasilijs P. 1. jūl 2015. 12:09

Britukam jau nu gan neintrese vienigi hip-hops un futbolss,kas daudz vairak

Autorizācija

Ienākt