Klusie meli izbrāķētajos palagos

14. aug 2015. 11:25

Ja Tu zvani – neliecies traucēts, ja Tev atbild klusums. Tā ir tikai atbilde kā ņirgāšanās uz Tavu jautājumu, ko nevaicāji tam. Sarunai nav attīstības tās procesā, ir rezultāts – klusums. Skaļš klusums, kas neizteikts caur mani, caur Tevi – tas izsakāms laikā, bet ne lineārā. Tu zini, - mums tāds nepastāv, jo ir tikai safabricēti fakti, kas pārvērtušies liekulīgos melos.
Laimīgā meitene ar ķiploku grauzdiņiem un rūgtā alus skārdeni sēž un neatbild, jo viņa zina – melos tāpat, kā, pirms tam, to darīji Tu. Tas ir tikai abstrakts jautājums – kad? Nevienam neko neizsakošs laika apstākļa vārds un reizē kaut kas pilnīgāks par to.
Bija vajadzīgi tieši simts vārdi, lai to pateiktu, lai samelotu, lai liekuļotu Tavā priekšā, lai notēlotu meiču, kuras patiesībā nav. Tavā galvā, smadzenēs iedomāts ideālais tēls, kas, kā zināms – nav. Lieki piebilst, ka arī Tu neesi tāds, pretējā gadījumā tie arī būtu meli. Kaut gan grūti apgalvot kādi meli tie būtu – melnie vai baltie? Un es izšķiros starp sudrabkrāsas pelēko – tie ir mani neitrālie meli, kas izsaka vairāk kā šie kontrasti:  iņ – jaņ, tumšais – gaišais, ļaunais – labais, elle – paradīze, tie manā “idealizētajā pasaulītē” nedzīvo. Ir tikai sudrabkrāsas atspīdums, kas rotā Tavu seju no rīta, dienā un vakarā. Tikai naktīs Tu vēl spēj noslēpties izbrāķētajos palagos, kas pat gultas virsu nenosedz. Arī tie ir meli. Atklāti meli bez paskaidrojuma, ko klusums neliek apstiprināt.
Arī klusums ir meli.

Atslegas vārdi: filozofija278, Dzīve38590, literatura266, attiecības - doma0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (4)

iim e. 8. nov 2015. 11:54

Ja ir pieņemts lēmums, kā tas ir šajā darbā. tad nevajag klusēt, bet pateikt lai tiktu vaļā!!
Klusē parasti tās kurām patīk tēlot cietējas... šis līmenis jāpāraug,,, jo ne jau ciest mēs esam nākuši uz Zemes ... bet attīstīties .. risinot un radot situācijas, pieņemot lēmumus un tos realizējot....
Klusums ir paši briesmīgākie, daudzsološākie un pretīgākie meli!!!

Vineta K. 14. aug 2015. 14:24

Klusesana zelts.....................

IlonCis I. 14. aug 2015. 13:58

Klusēšana no klusēšanas atšķiras... Vieni klusē tāpēc, ka neko nesaprot, citi -  pārāk labi visu saprot un tāpēc klusē... Un dažreiz klusums kliedz skaļāk par visskaļākajiem vārdiem... Bet klusums nekad nav meli.

Luna L. 14. aug 2015. 12:05

Čakli melotāji!     

Autorizācija

Ienākt