Ne-pa-kļau-ties!

25. jūn 2016. 14:38

Priekšā, kā vienmēr (arī, kā ne-vienmēr), bet šoreiz arī, kā vienmēr, pa-garš mājupceļš. Sen nebiju pa-bijusi tajā pusē, kur, runājot, tagad esot ziema. Sen nebiju ar šo dzelzs sastāvdaļu verķi vizinājusies uz to iezīmēto punktu kartes ZA pusē, pie robežas. Braukāju apkārt riņķī, it kā, mājupvirzienā, bet vienmēr, kā sacīt jāsaka, pabraucu garām. Mistika bez mistikas pazīmēm Un, šeku reku, es te atrodos, braucot pāri dzelzceļa tiltam.
Vidēja izmēra tumsa, kurai ir tendence pakļaut. Vidēja izmēra tumsa, kura neprasa vairs no manis it neko, izņemot, lai to slavēju, jo tā taču ved mani mājup, ļaujot pirkstiem būt nejūtīgiem un pa-kļā-vī-giem!
Ir vēlme rotaļāties ar uguni, atrasties uz naža asmens un ne-pa-kļau-ties tumsas sasodītajam valdzinājumam, kas burtiski, ēd manu miesu un dvēseles leduspuķu auksto nokrāsu un to bezgaršu. IR VĒLME ROTAĻĀTIES AR UGUNI! Ak, Kaprāli nr.8, tikai, lūdzu nepiemini to vārdu- piromāns! Vai Tev tiešām šķiet, ka esmu piromāne? Jā. Piromāne. Tava mazā piromāne. Otrs kaprālis vēl aizšķiltu. Trešo būtu gatava iesviest liesmās. Tumsas liesmās, kur nevar saredzēt pat niecīgāko elpas dvašu šajā aukstumā. IR VĒLME ATRASTIES UZ NAŽA ASMENS.
Nogriezta leduspuķe.
Nogriezta mēnesgaismā.
Nogriezta leduspuķe.
Tikai trīs iniciāļi uz loga rūts stāv kā rēgi, kā zīme, kā vēstījums, kā atgādinājums, kā zīmogs, kam nav lemts izkust.

Atslegas vārdi: doma23289, literatura266, pārdomas691, miniatūra0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Fata M. 27. jūn 2016. 22:56

Ingrīda! Paldies par jaukajiem vārdiem un novērojumiem! :)

Vai drīkst jautāt, kur var atrast šīs I. Ziedoņa rindas? Laikam esmu iedvesmojusies tieši no viņa! :)
Nedomāju sveci turēt zem pūra, bet censties izkopt darbu, ko mīlu :)
Paldies! :)

Ingrida X. 26. jūn 2016. 22:04

... Tavās miniatūrās /atv., ka uz "Tu", man tā vnk- vieglāk/ ir tas, kas mani literatūrā saistījis vnm- kkas, nepateikts līdz galam.. kkas, tikai nojautu līmenī.. bet tajā- tik daudz dziļuma, tik daudz izlasāmā- starp pateikto un nepateikto, ka tas- vnk- piebur...

... kāpēc mīlu Ziedoni??- Viņa uzrakstītajā ir tas, ko meklēju, kas- aizķer... ne jau tās lētās zilās actiņas, un- ak un vai!!- kā mīlu tevi!!.. tas lētums- aiztek garām.. nepiefiksēts/otru neaizķerošs..

"Un es sāku sevi vākt kopā. Tas bija grūtāk, nekā eksplodēt." /I.Ziedonis/

To es daru- patreiz. Bet- ne par to ir stāsts, vai ne?? :) Stāsts par to, kā jau iepr.komentētājs teicis:  Tevī ir talants, talants pateikt- nepasakāmo!!  

Dzēsts profils 26. jūn 2016. 19:03

Un tāds talants noslēpies, noslēpies starp cipariem un burtiem,
Starp gadsimtu sasniegumiem,mazā nostūrī nolīdis,
Tev vajadzētu, grāmatas rakstīt, lai visa tauta tevi lasa   
  

Vasilijs P. 25. jūn 2016. 18:44

Un atgriezās Ivānuška ar carevnu ņenagļjadnuju no zaļumiem,un kopa ar savu apsardzi,un sāka visi laimigi bērninu gaidīt

Vineta K. 25. jūn 2016. 16:28

  

Autorizācija

Ienākt