Zīmējumi uz burtnīcas malas

18. jan 2016. 21:35

   Daudzi skolas laikos, klausīdamies stundās/lekcijās, šo to skricelēja burtnīcu malās, dažam šāds niķis saglabājies un izpaužas biežāk vai retāk... ak, psihologi /pētnieki arī te ir atraduši pašu izpētes darbalauciņu
   Gribat uzzināt, ko domā, kā jūtas jūsu bērni, tuvinieki, paziņas, palūkojaties zemāk norādītajās vietnēs, iespējams, ka būs interesanti uzzināt ko par citiem un sevi... man gan šķita dažādu pētnieku secinājumi vietām pat pretrunīgi, bet tas nu tā, neesmu šai jomā zinoša, varbūt ko ne tā sapratu
" Jautājums: Kāpēc vieni zīmē puķītes, bet citi – ģeometriskas figūras?
Atbilde: Kopumā figūru izvēle atkarīga no tā, kura smadzeņu puslode cilvēkam ir dominējošā. Ja dominē kreisā, tad ir tendence zīmēt ģeometriskus objektus: rombus, kvadrātus, taisnstūrus, trijstūrus. Ja noteicošā ir labā, tad vairāk ir vijīgas, plūstošas līnijas un apļveida figūras.
Zīmējumus ietekmē arī situācija, kurā cilvēks atrodas – kādi jautājumi tiek risināti sapulcē, kā tie liek justies, kāda ir attieksme pret sarunas biedru pa telefonu vai sarunas tēmu. Ja zīmējumi top, klausoties lekcijas, tātad cilvēkā notiek iekšējs strukturēšanas process. Turklāt, švīkājot uz papīra, var labāk uztvert to, ko stāsta

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/205505/ko-par-cilveka-raksturu-liecina-krustini-un-citi-ornamenti-kurus-svika-uz-papira

http://socializesanas.espati.lv/index/view/raksts/Ko-par-tevi-liecina-tavi-zimejumi/id/788/

http://www.veseliba-skaistums.lv/psihologija/zimejums/

http://prettysecrets.ru/psihologia/opredelyaem-svoj-xarakter-po-risunkam.html (krievu v.)

http://mansrokraksts.lv/Doodles.pdf

Atslegas vārdi: dzīve38590, raksturs3, zīmējumi2

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (19)

Ineta L. 20. jan 2016. 07:18

Ingrid

Ingrida X. 20. jan 2016. 01:11

    Bija dzīvē periods, kad ar vienu cilvēku stundām runājos skaipā, un vnm tad neapzināti kko zīmēju... tās nebija ne modeles, ne ziedu vītnes, tās bija man pašai neizprotamas figūras... es tikai pēc tam, kad beidzu jau runāt, skatījos, ko esmu tur saķīmiķojusi... kvadrāti mijās ar apļiem... visādiem rombiem... vienas un tās pašas līnijas pārvilktas daudzkārt... aizvien vairāk un vairāk visu noapaļojot... interesanti- lasu 1.pievienotajā adresē.... šis tas ir, šis tas- nevaru saprast īsti... vesela zinātne!!!  
   Man jau šķiet, ka svarīgi arī, vai zīmējumi top klausoties kko, vai sarunas laikā... kā Tava bloga tekstā teikts:  "Zīmējumus ietekmē arī situācija, kurā cilvēks atrodas"..

...nu redzi- kad visa sakarīgā cilvēces daļa pie miera, es studēju "Zīmējumus uz burtnīcas malas";  jautri!!!    /un tgd Tu miegā kko nopurpini, es īsti nesaklausīju- ko tieši, bišku pastaipi kājas un čuči tālāk...   / ..

Ingrida X. 20. jan 2016. 00:53

Manis zīmētajām modelēm bija ļoti slaidas un garas kājas, un tikko Tevis pievienotajā 3.adresē izlasīju, ko tas nozīmē- precīzi!!!!!!!

Ingrida X. 20. jan 2016. 00:26

   Man visas skolas klades bija piezīmētas!!! Bija 2 varianti- vai nu zīmēju cilvēkus, konkrēti- sievietes, tieviņas, dažādos tērpos, nu praktiski laikam jāsaka- modeles;  vai arī visādas vītnes- kur viss vijas un tinas, lapiņas, ziediņi, atzariņi... Bet- es visu dzirdēju, ko skolotāja stāsta, izņemot tos gadījumus, kad man tēma likās gaužām garlaicīga... lielākoties tās bija humanit.priekšmetu klades... jā, man joprojām patīk zīmējumi ar pildspalvu, ne ar zīmuli...
   Tikko 2.-ajā Tevis pievienotajā adresē izlasīju, ko nozīmē tās vītnes un puķītes... un- zini??- ir tajā liela daļa taisnības..
   Arī tetovējumā uz rokas, kuru zīmēju pati, ir kkas no tā laika vijīgajām līnijām:

Dzēsts profils 19. jan 2016. 13:47

kad negāju vēl skolā, dzirdēju šausmīgas lietas...ka skolotājai esot žurnāls...kur viss esot pierakstīts...tieši tā arī iedomājos-uz baltajām malām...kā piezīmes....un saņēmu piezīmes savā dienasgrāmatā...adresētas maniem vecākiem...tātad-mana dienasgrāmata arī bija sava veida žurnāls.
bet man...kas tur bija mans-privātais?!-tad sāku rakstīt savu-sīkiem burtiņiem.../konspirācija tiem, kam nebija lupas.

Vineta K. 18. jan 2016. 23:37

Nezimeju,bet klausijos,bet domaju parko,citu..................

Benita L. 18. jan 2016. 23:05

Jā,man nez kāpēc patika zīmēt sirsniņas ar lielām acīm un garām skropstāmar dažādām mutes lūpu variācijām.Droši vien izpaudās kādas emocijas,bet par to tikai tagad padomāju!

Ineta L. 18. jan 2016. 22:28

ja vien tie nav svarīgi darba dokumenti

Dzēsts profils 18. jan 2016. 22:24

Nav jau slikti, noapaļojas doma, kautkāds punkts teiktajam, dzirdētam pielikts.

Ineta L. 18. jan 2016. 22:07

Nu ja, man arī pie telefonsarunām sanāk kas skricelējams, jo parasti paņemu pildspalvu, lai ko pierakstītu...un tas pierakstītais apaug

Dzēsts profils 18. jan 2016. 22:04

Daudziem mācību laikā ir kopotie raksti, vēl ar zīmējumiem, mani tas  iedvesa mēmās šausmas bērniem, jā raksturs atklājas, kot tur domājis??? stundas laikā? man tā nav bijis, lekciju laikā vai nu gulēju, vai klausījos. Bet ilgi runājot pa telefonu, gan ka tik zīmulis, spalva rokā. Esmu redzējusi lielu personību švīkājumus, nu pārsvarā apaļīgas, dabas formas, kur variē ietonējot ar štrihu.

Ineta L. 18. jan 2016. 21:59

Jā, jau rakstīju, ka vietām apgalvojumi ir pretrunīgi...varētu piebilst, ka pat diametrāli pretēji: viens apgalvo, ka švīkājot, tiek labāk uztverts teiktais, cits secina, ka švīkātāji to dara aiz garlaicības, nepievērš uzmanību stāstītajam, sliktāk uztver vielu...

Ineta L. 18. jan 2016. 21:51

kāds kens, tas jau tikai bārbijmeitenēm, brr...

Dzēsts profils 18. jan 2016. 21:48

musdienu meitenes bus forsakas un interesantakas...jo vinam jau no mazotnes ir...kens.... ar ko paspeleties...sedesi te...aizvedisi tur...un ttttttttt

Ineta L. 18. jan 2016. 21:46

Man tagad reti sanāk, pamatskolā sejas profilā un ziedu/lapu vītnes, tagad gan laikam vairāk kaut kas ģeometrisks, kavdrātiņi, piemēram.

Guna a. 18. jan 2016. 21:43

Man patika Princeses zīmēt !   un viņām skaistas , maināmas kleitas klāt ...

Guna a. 18. jan 2016. 21:41

Re , kā !      paC sev zinātnieks un pētnieks - vari būt !    

Dzēsts profils 18. jan 2016. 21:40

nu no kadiem3.. 4...5....staviem

Dzēsts profils 18. jan 2016. 21:39

ko tu zime...es zimeju tadas majas ka baznicas visu laiku...apaksa platakas un uz augsu saurakas...ar jumtiem...nu apmeram ka peterbaznicu...gadus 40.

Autorizācija

Ienākt