Argumentum ad hominem

21. jan 2016. 19:08

   Šī latīniskā izteiciena aprakstu un skaidrojumu varat aplūkot :
https://ru.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem (var izvēlēties arī citas valodas, protams)
https://smadzenuskalosana.wordpress.com/2012/11/07/hominem/

Ņemot vērā, ka nevēlos izplūst garās runās sveša personāža blogā, šis ir, var teikt, atbildes sveiciens personai, kur Amigosā sevi nodēvējusi Rudīte Rudīte ar smilgainu pļavu demonstrējošo avataru:



Nedomāju, ka vairumam būs interese par šo situāciju, man, atklāti sakot, arī neizraisa īpaši siltas emocijas šādas sarunas, bet kādu atbildi sniegt laikam vajag.
Vēsturiskie fakti
Pirms neilga laika Amigosā sāka blogot jauns personāžs, kurš pāris dienu laikā mainīja nikus, kaut kas saistīts ar holērisko/flegmatisko/laimīgo... Šis personāžs publicēja ierakstu savā blogā:
5 jautājumi, kas obligāti jāuzdod pirmajā randiņā
18. jan. 20:21
http://amigos.lv/lv/blogs?id=417203 holēriski/flegmatiski/laimīgā
2.Es (t.i.Ineta), iesākot sarunu ar savu pēdējā laika mīļo teicienu: atkārtošana-zināšanu māte, apjautājos, vai tas, kas publicēts, ir šī personāža gara darbs, pievienojot atsauci uz rakstu, kas parādījies netā gadus 9 atpakaļ.
„atkārtošana, zināšanu māte... vai šī publikācija arī Tava?
http://www.tvnet.lv/egoiste/attiecibas/68423-5_jautajumi_kas_obligati_jauzdod_pirmaja_randina”
3.No minētā personāža komentāru nebija, tikai privātā sarakstē dažas domu „pērles”.
4.Pēc neilga laika publiskā sarunu telpā parādījās vēl viens Amigos personāžs, kurš izvēlējās niku Rudīte Rudīte, un sāka kaunināt šo nejauko, neizglītoto utt. , ļoti nelabo  Inetu, kurai , Rudītesprāt dzīvē galīgi neiet, izglītības nav, ģimenes nav, tolerances pret zagli nav, kura pat nezina seno tautu teikas un dievu panteonus. Vienvārdsakot, holēriski/flegmatiski/laimīgais personāžs tik jauki darīja, gribēja tik jauki diskutēt ar amigosiešiem, bet še tev, re tev, iejaucās Ineta, un neviens amigosietis ar jauko būtni nediskutē, brr. Cik šausmīgs gadījums! Pie kam vēl Ineta no visiem blogiem, kuros nav norādītas atsauces, izvēlējās konkrēto, bet vajadzēja apsekot visus, visus blogus, lai būtu vienāda attieksme pret visiem, obligāti tā vajadzēja darīt. Un Ineta vēl piedevām atļaujas blogot, iesakot amigosiešiem dažādus rakstus netā, fui!
http://amigos.lv/lv/blogs?id=417212  Rudīte
   Kopsavilkums :visi daudzmaz aktīvi blogojošie zina, ka kašķos neielaižos, lai kasās, kam niez, bet šoreiz sutu dabūja arī Ingrida, tāpēc atbilde tapa):
-jauns personāžs piesaista uzmanību  vairāk, un ir interese par to, ko raksta - pats raksta, kaut vai komentējot kāda cita autordarbu, bet uzsvars- pats!
-jaunais personāžs savā blogā nekādus komentārus nesniedza, neapstiprināja, ka publicējis savu darbu vai atvainojās, ka aizmirsis ielikt atsauci.
-personāža Rudīte  rīcībā redzams klasiskais  „ad hominem (latīniski „pret personu”) gājiens : tieša personas kritika un oponenta apvainošana, oponenta viedokļa izskaidrošana ar viņa personiskajiem apstākļiem, norāde uz to, ka oponents darbojas pretēji saviem argumentiem . Rudītei izdevies izmantot visus trīs ad hominem (jeb argumentum ad hominem) veidus!!! (Mīlīši, ja gribat manipulēt, necentieties izmantot šo ad hominem taktiku, tad uzreiz redzams, ka jums nav agrumentu).

Atslegas vārdi: dzīve38590, attieksme3443, vērši0, jupiteri0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (73)

Ineta L. 31. jan 2016. 10:04

Sveiciens visiem, lieliem un maziem asprāšiem, bija nojucis dators, tā ka dialogs nesanāca

Vasilijs P. 24. jan 2016. 16:50

Busha vecmamina novel savam mazdelinam analogiski-veiksmi velesanas

Vasilijs P. 24. jan 2016. 16:45

Vienmer viens ir bijis ar savu publisko telpu"pasists"

Vasilijs P. 24. jan 2016. 16:42

Tadel neuzmacos ar padomu,kur iespejams tas pats Anglis,kurs iespejami Vangai lidzas loti smalku techniku uzstadijis,lai izvertetu,ka uz publiska foona sabiedriba reages.

Dzēsts profils 23. jan 2016. 16:47

cau klerk inetin...savam prieksniekam tu ar  sitadu depesu  varetu uzrakstit...ko...tavi berni ar jau lieli un pasi zinas ko un ka darit..tavi ieteikumi vinus vairs tocna neintereses...mazbernam ar visu darisi lai tik vinam butu labi...saviem kakisiem ar...vieniga vieta kur tu vari iepiksteties ...pelite...ir amigos...ja google ko vari atrast...tatad kads jau to ir darijis vai rakstijis...es ar daudz uzdrukaju ja kas     

PerH F. 23. jan 2016. 12:22

Atradu vienu piemērotu kompozciju im dramatiskajam mirklim...

PerH F. 23. jan 2016. 12:11

Ko tagad iesāksi ar labas reklāmas radīto popularitāti?  

PerH F. 23. jan 2016. 12:08

Redzi, Ineta, cik viss jauki izvērtās... Cilvēku maldu cēlonis ir viņu personiskā ieinteresētība. Noskaidro, kādas kļūdas pielaiž šis cilvēks, un kļūs skaidrs kāda ir viņa cilvēcības pakāpe.... Zini, kurš to teicis?  

Ineta L. 23. jan 2016. 11:59

Slikts esot tas mednieks, kuram bumerangs atgriežas atpakaļ, tas nozīmējot, ka medījuma nav, tā nu arī personāžam, atvainojos, lietotājam, Rudītei Rudītei ir atkal neraža- nepietiek, ka neviens nav nomedīts, vēl paša mestais bumerangs trāpījis sāpīgi pa pieri. Bet laikam, jau satricinājuma dēļ nespēj vēl aptvert notiekošo un šovu turpina, atkal un atkal metot to bumerangu, izsaku līdzjūtību Vajag taču izdomāt n-tos blogus par un ap mani, pateicos par pagodinājumu, jo dažkārt, un tieši konkrētajā situācijā antireklāma ir nostrādājusi kā labākā reklāma
Amigosieši, pateicos par viedokļiem, un, lai arī turpmāk te ir ar ko un par ko pačatot    , neskatoties uz trollēnu provokācijām!

Les P. 22. jan 2016. 23:09

Tu, Ingrīda, palasi manu pēdējo blogu, tur ir informācija, kas izskaidros "kādēļ" tas tā!  

Ingrida X. 22. jan 2016. 23:07

ar 2.-o izcēlumu mzl nokļūdījos, vēlējos izcelt šo "noteikumu":
Amigos.lv atļauts veidot tikai individuālu vienas personas profilu. /kļ.laboj./ ..

Ingrida X. 22. jan 2016. 23:04

Man patīk Rudītes pievienotā adrese!! patiesi patīk!! cik daudz tajā jauku norāžu- ko un kā!! Paldies!! Līdz šim nemaz nebiju tajās iebraukusi..

Ja kas- attiecībā pret šo vietni un to, kas te darās, naivisms augstākajā pakāpē!!; kaut tas:
Tava profila pamatbildē obligāti jābūt redzamam Tev
Super!! bet manas acis redz to, ko nu redz- visādus zvēriņus, mošķīšus, puķītes.. utt., un tjpr.;  sadaļā "Neviena no Tavām ievietotajām bildēm nedrīkst būt: ...... bla, bla, bla.... pornogrāfiska /cik krāniņu vien te, blogos, nav tirināts??; nerunāšu par tām plikajām krūtīm un paplestajām kājām, savu kājstarpi klaji nodemonstrējot, kas ne tikai albumos... jautri noteikumi, lai neteiktu vairāk!!; man nebija nācis ne prātā, bet tad, kad vienas konkrētas personas acīs kritu nežēlastībā, paskatījos gan tās profilbildes; to, kas albumos darās, nenojaušu joprojām!/... ai, cik smuki noteikumi!! Sevi un sev apkārt esošos- cienoši!!
.. jāpalasa, kas vēl tur tāds, godīgumu un garīgumu veicinošs..... ā!!! atradu!!:  
Atļauts veidot tikai cilvēku profilu.
Nu smuki, lai neteiktu vairāk!! Es, kas te esmu bijusi, esmu un būšu, kamēr būšu- tikai 1 eksemplārā, ar savu personisko foto, labi apzinoties, ka ne tuvu neesmu barbija, vienalga!!; un mani patiešām sauc Ingrida!!, tēta un mammas dotajā vārdā..; ak, kāds naivums gs.šajā!!! Kad blefo lielākā daļa personāžu, jā!!, es citādāk nespēju nosaukt tos, kko no sevis uzveidojušos, dažs- eksemplāros n-tajos... Nu kam tie noteikumi, Rudīt, kam??? Cirka trupai, kas aizbrauca???.... nekādu atbildi megaidu un nevēlos saņemt, vnk kļuva šķērmi un viss, tos "noteikumus" palasoties!!! Ha!!!..

/skumji, ka mana mašīna čupā!!; noskaņojums tāds, ka vnk- pedāli grīdā un viss!! Noteikumi, redz!!! Kam, interesanti??/ .....

Dzēsts profils 22. jan 2016. 17:38

Te uzreiz redzams, ka Ineta nav velti Skolà brunchus deldéjusi un ieskaites darbus pati ir rakstijusi !  
Uzrakstiits ar visàm saitém, izcelts - sanummuréts un pat ar kopsavilkumu nu ko vél vairàk, glauni, prieksh amigosa !
Sasméjos, par izlasito Tevis iesauku,bet skan forshi - Generàlis ! Dûsha ir !
/nàkamais lai fotogràfs bûtu uz rindas/  

Les P. 22. jan 2016. 17:05

Dārgā, Ineta!
Man būtu interesanti noskaidrot, pamatojoties uz kādu informāciju Tu nosaki, kad ir nakts un kad diena? Vai Tu kaut ko par laika joslām esi dzirdējusi?   To ka Tev ir nakts vēl nenozīmē, ka man nav diena!  
Redzi, Ineta, cilvēkam ir spējas uztvert informāciju, analizēt to un izdarīt secinājumus. Paskaidrošu, kā tas notiek. Savos komentāros Tu esi pieminējusi specifisku informāciju, kuru noteikti esi ieguvusi studējot. Noskaidrojot, kurā mācību programmā šī informācija ir ietverta var secināt, ka esi studējusi jurisprudenci. Ja savā pēdējā komentārā jautā kādēļ vārds "personāžs" neiederas, var secināt, ka studējusi esi pavirši, jo šajā portālā ir sadaļa „Lietošanas noteikumi”, kur skadri un gaiši rakstīts ka pareizi būtu izmantot vārdu „lietotājs”. Vai es savos secinājumos esmu kļūdījusies?  

http://amigos.lv/lv/user_agreement

Guna a. 22. jan 2016. 16:00

Inet , mobingotājiem - savi ir ,,vērtību,, kritēriji ..., nav nervu un laika vērts diskutēt ar tiem  , kuru vienīgais mērķis - otru cilvēku ar savo sagramstīto pārgudrību pazemināt /viņuprāt !/ , savu tā pašapziņu - celtu lai .  
Būtu daudz - ko par šo Rudīti teikt , kura pati u.c. viņas/viņa  ,,radinieki,, manos blogos ik pa laikam tiek nobloķēti /tagad veido savus blogus - iekostu lai !/ , bet , kā jau teicu - tiešām naff vērC !
Uz Dieviņa skatuves - personĀŽI visādi vajadzīgi ...

Maija V. 22. jan 2016. 15:55

A es atkal priecājos,cik tam prātniekam smuki piestāv Rudītes svārki un mežģīņotās zeķītes,lai arī citās iemiesoshanās reizēs no viņa plūda tīri vīrishķīga enerģija...kuru nenoslēpt arī tagad

Dzēsts profils 22. jan 2016. 13:32

nepazīstu nevienu rudīti, kura būtu mani tik satraukusi ...bet ja tev tā nedod naktsmieru-izrunājies...savā Ģimenē un es paredzu, ka arī tai ir apnikuši paranoītiskie murgi...ko lai dara ...vienkārši kā govs dara-sagremo...pārgremo...un vēlreiz-sevī!...un tad nāc ar Atklāsmi-rudīte ir norakstīta tev-pa otru galu iznākusi!...vienkāršas lietas nav jāsarežģī!

Dzēsts profils 22. jan 2016. 08:18

Ak tu Jēziņ...šitādu tukšu, pagalam tukšu palagu rakstīt 3 naktī ar 9 zviedzošiem raušiem...i kā pašai neapnika, tak par to vien jāpadomā, vai viss ar galvu kārtībā.
Par vienu gan rēciens - Autore diskusiju ir pārnesusi uz savu blogu, jo viņas sākotnējie motīvi ir nekrietni [un tādēļ viņa nav par sevi pārliecināta un viņai ir nepieciešams  atbalsts, balsotāju un komentētāju veidā.
Kas Tev, Inet, par nekrietniem motīviem? Nu ka žigli stāsti!

Ineta L. 22. jan 2016. 07:04

Rudīte Rudīte 03:10
Burvīgi, burvīgi, interesanti, ka esi tik daudz vērības piegriezusi tieši tiem pašiem akmeņiem, pār kuriem jau ne reizi savās bloga runās nācās pašai klupt. Un atkal secinājumi par personību.
Mja, man pārmet, ka no rīta ielūkojos datora, bet pati pa naktīm nevar pagulēt, cik svarīgi netīkamus neta oponentus salit pa kaktiem, lai nokaunās.
Interesanti, kā lai nodēvē neta rakstītājus, lai izskatās gana pieklājīgi, ka termins "personāžs" neiederējās?

PerH F. 22. jan 2016. 03:10

Nu re cik jauks blogs tapis!   Izlaižot vēsturiskos faktus un to subjektīvo atstāstījumu izmantojot tādus vārdu salikumus , kā "kaut kas saistīts ar", "dažas domu pērles", kas ļoti precīzi ataino notikumu gaitu var pāriet pie bloga galvenā vēstījuma, jeb Kopsavilkuma. Kas tad tajā rakstīts?

Visi daudzmaz aktīvi blogojošie zina, (lai autores teiktajam būtu lielāks svars, viņa runā visu aktīvi blogojošo vārdā. Tam noteikti ir pamats, veikta aptauja, kurā autore noskaidrojusi cik un ko visi aktīvi blogojošie zin.   )

ka kašķos neielaižos,(ja apgalvojums atbilst patiesībai, tad kāds vārds labāk vēl par "kasīties"apzīmētu to, ko autore izteikmīgi raksta sava pirmā komentāra pirmajos teikumos- amigosviendienīte, naivuma un nevainības iemiesojums; ar savu protežē, neko neesi dzirdējusi; jāaizpilda robi jūsu abu zināšanās; pirms blogot, derētu palasīt?  )

lai kasās, kam niez, bet šoreiz sutu dabūja arī Ingrida(autore kā attaisnojumu tam, ka iesaistījusies kašķos un ar šo blogu turpina kasīties norāda, ka aizstāv Ingrīdu. Vai un kā autore ir pārliecinājusies vai Ingrīda jūtas tā, kā sutu dabūjusi un vai viņai nepieciešama aizstāvība?   )

tāpēc atbilde tapa):
-jauns personāžs piesaista uzmanību  vairāk, un ir interese par to, ko raksta - pats raksta, kaut vai komentējot kāda cita autordarbu, bet uzsvars- pats!
-jaunais personāžs savā blogā nekādus komentārus nesniedza, neapstiprināja, ka publicējis savu darbu vai atvainojās, ka aizmirsis ielikt atsauci.
-personāža Rudīte
(izklāstot savu domu autore apzināti lieto apzīmējumu „personāžs”, lai paskaidrotu tiem, kas vēl nav sapratuši, ka viņa ir Ineta, bet tie par kuriem viņa raksta šajā blogā ir „peronāži”, proti otršķirīgi   )  

rīcībā redzams klasiskais  „ad hominem (latīniski „pret personu”) gājiens : tieša personas kritika un oponenta apvainošana, oponenta viedokļa izskaidrošana ar viņa personiskajiem apstākļiem, norāde uz to, ka oponents darbojas pretēji saviem argumentiem . (autore minot, ka pret viņu izmantots „gājiens” piešķir šīm „gājienam „ vajadzīgo negatīvo nokrāsu, taču apzīmējot šo „gājienu” ar „ad hominem”  ir aizmirsusi norādīt kurš no „personāža” pieminētajiem argumentiem tad neatbilst patiesībai   )

Rudītei izdevies izmantot visus trīs ad hominem (jeb argumentum ad hominem) veidus!!! (Kas tad īsti ir tas „ad hominem”. Tā ir mērķtiesīga sarunas novirzīšanas no diskusijas par būtību uz sarunas dalībnieku iezīmju apspriešanu. Tagad to zinot cenšos atrast, kur strap autores secinājumiem ir pieminēta diskusijas sākotnējā būtība, proti, viņas dažādā attieksme pret dažādiem zagļiem, un viņas nievājošajiem komentāriem citu cilvēku blogos. Ciešu sakāvi, diskusijas sākotnējo būtību atrast neizdodas, tātad „ad hominem” ir pieminēts, lai paspilgtinātu neesošu nodarījumu pret autores personu, konfliktā, kuru pati autore ir aizsākusi. Mjā, autorei sanācis kaut kā neloģiski   )

Mīlīši ja gribat manipulēt, necentieties izmantot šo ad hominem taktiku, tad uzreiz redzams, ka jums nav agrumentu. (autore apzināti izmanto deminutīvu jeb pamazināmo formu, lai norādītu, kur ir to cilvēku vieta, kas nesaprata vai nepiekrīt viņas šeit paustajam, un atkārtoti uzsver, ka visus iepriekš minētos argumentus viņa neuzskatra par pamatotiem, taču nemin kuri tad no argumentiem īsti neatbilst patiesībai   )

Secinājums.
Autore diskusiju ir pārnesusi uz savu blogu, jo viņas sākotnējie motīvi ir nekrietni un tādēļ viņa nav par sevi pārliecināta un viņai ir nepieciešams  atbalsts, balsotāju un komentētāju veidā.  
Autore kādreiz ir mācījusies jurisprudenci, taču pavirši...   

Autorizācija

Ienākt