Vai pelēkais vienmēr ir vai ir bijis pelēks?

10. mai 2016. 19:18

Neinteresantas dzīves vēl nav bijis, un tāda nav iespējama - vienmuļa āriene slēpj gan drāmu, gan komēdiju, gan traģēdiju. (Marks Tvens)
Vai esat sevi pieķēruši ka vēlēties līdzināties kā citi, un pašu dzīves ne ar ko neizceļas, vai pat nav sarunas vērtas, es esu pieķēris pie šādas domas. Bez pārpratumiem, mums visiem ir vajadzīgi savi elki, kuriem līdzināties vai no kuriem ņemt piemērus, mēs esam tā iekārtoti, ka pārmantojam zināšanas un no iegūtām zināšanām mēs veidojam jaunas. Bet vai tad kad mēs sākam savas dzīves neizcelt, vai uzskatīt ka neesam ievērības cienīgi ar to ko esam sasnieguši, jā ir cilvēki kuri ir sasnieguši daudz un sasniegs daudz, bet tas ne tapēc ka viņi atšķirtos ar kaut ko, tapēc ka viņi iegūlda laiku un darbu savu mērķu īstenošanai, kā sakot Ko sēsi to pļausi. Uzskatīt ka katra cilvēka pelēkā dzīve nav ievērības cienīga, būtu nepareizi. Tāpēc pārlieku liels fanātisms par slavenībām šad tad ir nevietā, bet kapēc slavenības ir slavenības vispār, bet to citai dienai. Paleposimies ar to ko esam sasnieguši mirkli un iegūldīsim laiku un darbu lai sasniegtu to ko esam izvēlējusies, apbrīnot slavenības vai pazīstamus cilvēkus, nu to jau var atlikt uz brīvo laiku :)

Atslegas vārdi: filozofija277, dzīve38590, psihaloģija79

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (26)

Aigars P. 15. mai 2016. 10:58

Relatīvs jautājums. Jautājums ir atkarīgs no tā, no kuras puses tas tiek skatīts.

Ingrida X. 12. mai 2016. 17:32

Esmu uz Jūsu jaut. jau atbildējusi iepr.komentos- neatkārtošos.
Man patīk parunāties, gudri vai- mazāk, var arī pafilozofēt reizēm; patīk pajokoties... bet- ja es jūtu, ka man pretī tikai vārdu, pie tam- bieži jau daudzkārt apspēlētu "gudrību" bārstītājs, kā, piem., Jūsu pēd.blogā- šodien, 03:07, un es nejūtu, ka rakstītais nāk no dzīva cilvēka, kas ne tikai atgremo/pārgremo kko, bet arī- vnk dzīvo, ar visām savām prasmēm, neprasmēm, vēlmēm, tieksmēm... uttt. ... ar visu savu kļūdīšanos un prieku, ka- izdevies!!... tad man- nav vnk interesanti, un- viss.

Tās ir tikai un vienīgi manas domas, manas sajūtas, lasot Jūsu uzrakstīto.
Lai izdodas rast savu interesentu loku!! Un, par cik esam pieklājīgi ļaudis- lai jauka Jums novakare, vakars!!    Ingrida.

Simple J. 12. mai 2016. 02:23

Ingrida Xx
Un ar ko man tā gudrība pieklibo, es neizsakos gudri, es izsakos kā es to daru parasti, es nebaidos atzīt kad kļūdos, neklibo gudrība, tikai izsakos savādāk, un kas pieklibo norādiet lūdzu konkrētāk, būs ko pilnveidot sevī.
un kā vienmēr patīkamu dienu :)

Ingrida X. 11. mai 2016. 23:05

god.simple jack!!
ar dziļu nožēlu esmu spiesta uzrakstīt, ka- acīm redzams- ir vienīgi tas, ka cenšaties te visgudri izteikties, bet tā visgudrība Jums tomēr smagi pieklibo  

un- paldies par jauko galā vēlējumu- diena man patiešām bija gan veiksmīga, gan- caur to- jauka!!  

Dzēsts profils 11. mai 2016. 21:10

pienaks bridis ka tu piekersi sevi pie domas...ka viss ir runats un darits pa tukso...

Simple J. 11. mai 2016. 16:44

Ingrida Xx
Vai tad tas nav acīm redzams, es nerunāju par lietām kas nav saistītas ar manīm kaut kā, vispārināt un visu izteikt daudzskaitlī tas ir viens no veidiem kā to visas tēmas padarītu neitrālas, bet tomēr saistošas. Jo personas var izdalīt sevi no tās tēmas kas tiek izteikta, atrunājoteis ka esot personība un nav tajā visā iesaistīts, vai ņemt sasaistīt daļu no tēmas ar savu dzīvi. Lai cik mēs būtu personības ar savām galvām, mēs tikuntā atlūkojamies uz laikmeta diženiem, un viņu darbiem, un sasniegumiem, mācamies vai nemācamies no viņu kļudām, izsakot domu par cilvēka pelēcīgo dzīvi, cilvēks šis krāsas pamana tikai tad kad kaut kas ir mainījies , ir bijis kāds pavērsiens, mūsu dzīvēs, bet pirms tam pat nepamana savas dzīves krāsainību un krāšņumu. Un par galvu uz pleciem cik tad vispār pamana ka viss ir viņu dzīvēs krāsaini vai labi, atskatoties no malas mēs varam redzēt savas dzīves sasniegto, nevis tad kad esam tajā ieciklējušies.
Un kā vienmēr jauku un veiksmīgu dienu :)

Dzēsts profils 11. mai 2016. 16:33

slavenības ir Upuri-šovbiznesam...un viņiem nav savas dzīves vairs...tā ir uzlikta uz skatuves...ik soli-vērtē žurnālisti-paparaci...un šis nabaga upurjērs ķepurojas cik spēj...lai savu...patiesībā-producentu izveidoto-nepazaudētu
es nesekoju tiem un nefanoju...tas ir smags slogs...uz kuru kādi pelna...un salietojas narkotikas...pārdozē visu...krīt galējībās...meklējot sevi...atpakaļ...bet mierinājumu rod tikai-kā atpestīšanu-nāvē...un tiem vienalga...labāk...ka manis nav vispār...nekā esmu tāds...kāds neesmu!

Ingrida X. 11. mai 2016. 10:18

simple j.!!-
paldies, ka tik jauki man paskaidrojāt, kas nu īsti ir tās slavenības!!  
tikai!- man gan kkā šķiet, ka katram tā mēraukla vai attieksme- kas ir kas??- ir tomēr cita..  
kā jau teicu:  kāpēc Jūs vispāriniet un runājiet par lietām daudzskaitlī, uz kurām skatāties caur savu redzējuma prizmu?!
kāpēc Jums šķiet, ka visi nupat, acīm degot un ausīm svilstot, baigi nu seko, ko dara tās Jūsu sauc."slavenības"?!
jā, ja skatās caur Jūsu prizmu, tad patiešam tā pelēcība eksistē gan, pirmk.- jau Jūsu personā.
Sanāca uzbrauciens no manas puses?? ok. Tad beidziet te vispārināt un attiecināt sevis rakstīto uz visiem!! Ja nebūsiet pamanījis, atļaušos pateikt: lielai daļai cilvēku IR tomēr sava galva uz pleciem, sava deva saprašanas par lietām, un sava deva krāsainības- dzīvei SAVAI.
Jauku dienu!!  

Simple J. 11. mai 2016. 02:42

Ingrida Xx
slavenības ir visi tie kam mēs vai jūs pievēršat uzmanību, apdziedat un slavējat vai nosodat, ikdienā aprunājam, nez laikam es maldos, un mēs daļu no savas dzīves nesekojam, citu cilvēku dzīvēm. Mēs ņemam piemērus no cilvēkiem kuri ir pazīstamāki nekā mes , pat šad tad cenšamies līdzināties viņiem. Dzīves pelēcība, tā ir pelēcība eksistē, hmm depresija raizes, ko darīt, kā atrisināt problēmas, kuras radušas? Es domāju ar šādiem jautājumiem esam saskarušies savās dzīves, cerēt uz to ka viss būs labi aŗi nevaram, bet grimt pelēcībā ari nevaram. Par nelaimi es to visu šeit tā pat no pirksta neizzīžu, es neesu šeit nācis ne dēļ slavas vai uzmanības, bet dēļ diskusījas, un nevisas diskusījas var būt interesantas, varētu varīties par valdību, vai mīlestību un tās trūkumu, kas atkal ir nosacīti, jo tas viss ir atkal katra cilvēku iegūldītā darbu rezultāts, bet to es atstāšu citiem.
Un paldies par vērtējumu, pat nepozitīvi vērtējumi venmēr ir noderīgi  

Simple J. 11. mai 2016. 02:26

Matija L
Es par nelaimi neesu lasījis Upīša darbus, bet uzpriekšu iesaki, atradīšu laiku, izlasīšu.
Ja es ierobežošu savus uzskatus vai skatienu četrās rindiņas tad tas vairs nebūs interesanti, lietas ir janodala, darbos īsi bet kodolīgi, dzīvē plaši un vispārīgi, un ja runājot par meitenēm, māka noturēt un uz turēt sarunu dzīvē lieti noder, un saruna ir viedokļu apmaiņa un apstrīdēšana, īstenības meklējumos.

Kurzemniece E. 10. mai 2016. 22:42

varētu būt balts bijis

Ingrida X. 10. mai 2016. 22:25

kkas Tava bloga tekstā nepatīk nemaz, un tad, ja tas atgrūž, nekāda diskusija arī nevar veidoties!!
kas tas par elku un slavenību kultu, kuru Tu te apdziedi??
"fanātisms par slavenībām"?? kam?? Tev?? Nu tak fano un fanatizē, ja tā ir Tavas esamības mēraukla, bet- nepiesien to citiem; jā, tieši tā- Tavs teksts nav kā Tavu pers.izjūtu aprakstījums, bet gan kkādi jocīgi, no pirksta izzīsti vispārinājumi.
un kurā vietā Tu rāvi, ka nupat lielākā daļa cilvēku savas dzīves iedomājas esam pelēkas?? .... neturpināšu, jo tas, ko uzrakstīju, ir tīrākā retorika, kas radās, izlasot Tavu sacerējumu.  

Dzēsts profils 10. mai 2016. 21:02

Lit, drīkst iepazīties?   

Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:59

Jēziņ, Simpl!? nevajag pavest?

Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:57

Pareiz, Marij, Upītim 30 lpp. brauca uz krogu, 30 lpp. apakaļ...

Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:51

Simpl?..... vairāk par četrām rindiņām neraksti!..... /meitenēm nav vairāk pacietības , ja gribi iepazīties un šamās apprecēt   ...... /....
P.S. a, ja gribi babuli, kurš māk izlasīt arī 322 lapaspuses, tad tik pucē uz manu pusi to Saksi ar visu Upīti!  

Simple J. 10. mai 2016. 20:45

Marija L
:D tā nav mētāšanas ar palagiem tas ir mana domu gaita mans skatījums, Annas Sakses pasakas ja tu ieliksi, tad es ar prieku palasīšu. Vispār laikam šeit mēs visi esam jo gribam dalīties ar saviem viedokļiem un skatījumu, hmm nez dzīvē mēs arī skaļi kliegtu pretīm ja nepatiktu dzirdētais viedoklis. Jā interneta burvība varam dzīve bez aizspriedumiem. Starpcitu pagaidām es vēl neko neesu sācis googlēt, un paldies par komentāru vienmēr patīkami paklausīties citu viedokļus :)

Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:34

eu, siml!? beidz apmētāties ar palagiem, ja!...... es arī māku iegooglēt Annas Sakses pasakas un braukt virsā Litai, Kuku, Vasīlim , Konjuktivītam ar visu Kariesu, Apendicītu un kā viņu tur sauc, ja!....grrrr..../dusmīgs/

Simple J. 10. mai 2016. 20:25

Sētnieks no rīta agri pieceļas un notīra ietvi no sniega, vēlāk pa to ielu staigāja cilvēki un raizējas par to kapēc ir tik augsti, un kad būs vasara, nevis par to kāpēc vēl jabrien pa kupenām šadā augstā dienā. Tas ka liekas citu cilvēku dzīves ir pelēkas, nenozīmē ka tā ir, tā ir tā dzīve ko izvēlējās cilvēks, tikai dēļ atšķirīgiem uzskatiem un skatienu uz dzīvi mums liekas ka kādu dzīve ir pelēka.  

Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:17

A mēs par pelēko runājām. Paēst, pačurāt, ziemā botinkus uzvilkt visiem vajag, jā. Bet tak piekrīti, ir cilvēki, kuriem vairāk neko nevajag, tā ir dzīvo, un tādu dzīvi saukt par krāšņu, raibu, iunteresantu?

Autorizācija

Ienākt