Kad esam priekšnieki kādiem mums jabūt ?

15. jūl 2016. 15:15

Pienāk šis moments cilvēku karjeru dzīvēs, kad ir iespēja izrīkot cilvēkus. Dēļ amata stāvokļa vai dēļ tā ka ir pieredzējušākais strādnieks uzņēmumā un jaapmāc jaunie. Un tad var redzēt kas tad slēpjas aiz cilvēka, cik labi vada vai valda pār saviem padotiem. Bet vairums gadījumu, ir valdīšana pār cilvēkiem, laikam tas ir cilvēku dabā, kontrolēt lietas, nevelti progress notika, lai cilvēce spētu kontrolēt savus dzīves apstākļus. Bet kas slēpjas aiz šis tieksmes kontrolēt, bailes, dusmas, tieksme pēc atzinības, varas. Ir pieredzēts kad tik saprātīks darba kolēģis gūstot lielāku varu kļust nedaudz maigi sakot, maita. Un pat tad ja cenšas priekšnieks būt ar visiem padotiem saskaņa, tikuntā atkal var viss izdoties ne tā, jo vai tad netiks izmantota iespēja kad priekšnieks ir savējais, padotie sāks atlaisties vai sāks darīt priekš darba etikas muļķigas lietas, jo priekšnieks tācu ir savējais. Pēc savas pieredzes skatos , ka labāk ir atrast šo vidus ceļu starp valdīšanu un vadīšanu. Jo ieņemot augstāku amatu vairāk griežas pēc padoma padotie, un kas tiek viss vairāk nenovērtēts nekomponets priekšnieks.

Atslegas vārdi: dzīve38590

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (11)

Dzēsts profils 18. jūl 2016. 11:18

Ar spēju neieslīgt pašapmierinātībā,bet kontrolēt savu apkārtni ar centieniem veidot pozitīvu gaisotni( darba ražīgumam),ar apbrīnojamām spējām adekvāti reaģēt uz samilzušām problēmām un paradumu domāt ar zīmuli rokā(ieskicējot prioritātes un pievēršoties svarīgākajiem uzdevumiem,neizpumpējot enerģiju sīkumos)
Savā veidā viņam jābūt arī labam psihologam ar dažādām pieejām pie saviem darbiniekiem  

Dzēsts profils 16. jūl 2016. 15:42

Attieksmei ir jābūt precīzi tādak, kādu vēlies pret sevi !
Nav jau teikts, ka reiz tas padotais arī reiz nebūt Tavs PRIEKŠNIEKS.

Dzēsts profils 16. jūl 2016. 12:52

nu nedomāju gan, ka Vadītājs ieciklējas, ko par viņa Plāniem spriež tie, kuri savās domās...teorijās iedomājas...gudrāki esam...bet-ieklausīties noteikti vajag-ja nu kāds Grauds...kas veicina racionalizāju-tur slēpjas...
priekšniekam IR jāpārzin viss process sākot...vai-beidzot no Atejas...
katrā Procesā mērķlis-redzējums kā to īstenot-ja nav komanda laba...šaubīga...svārstīga...nepārliecināta-iespējams-nav pietiekami skaidri izklāstīts-bet prasīts truls darba veikšanas mehānisms...daži nemaz nezina-ko ražo-marihuānu...ieroču daļas, kuras tiek saliktas kopā pavisam citur-vai naudas-algas dēl...maizes dēl tu vari darīt to-ko pats Nezini-lika...samaksāja...neesmu atbildīgs...armijas disciplīnas reglaments-nejautāt...pildīt pavēles...būt par gaļas gabalu samaltu...mašinērijā...kura pati neredz mērķi-tikai-iznīcināt!

Ingrida X. 16. jūl 2016. 05:45

Andim /21:57/-  
Ja cilvēks patiešām ir Cilvēks, tad NEVIENS!!!!! amats- neizmainīs Viņu!!! ..
Izmaina- kurus??- tos, kas mērāmi- sīknaudā, neskatoties uz izkārtni.

savsem k. 15. jūl 2016. 22:17

Lai kļūtu par Hitleru ,jābūt ar vadoņa auru   ...

Dzēsts profils 15. jūl 2016. 21:57

Ko liidz zinaashanas, ja nespeej kontroleet (kaa raksti), vadiit savas ambiicijas un taas galu galaa pazudina? Visu speej kontroleet, izdomaat, savienot.....ambiicijas nee. Vai tas nav attiistiibas truukums sevii?

Dzēsts profils 15. jūl 2016. 18:00

Kā skaldi tā valdi,vēl jo projām ir aktuāls,
tikai trūkst cilvēciskuma no abām pusēm,
jālabo un jāaizpilda robi līgumsaistībās,
jo ļoti maz punktu ir darba ņēmēja labā

Dzēsts profils 15. jūl 2016. 17:16

Visi ir vergi ,visi kā viens no mazākā līdz lielākam ar verga domāšanu un rīcību!nemitīga sacensība par vieglāku darbu un lielāku atalgojumu,liekuļošana,tēlošana,izlikšanās ir visa pamatā!protams tās ir sabiedrības aizkulises,klātienē visi ir mīļi un jauki atsaucīgi utt.cilvēki nav tie par kādiem iztaisās!

Simple J. 15. jūl 2016. 15:29

Andis es
nu cilvēks ir attīstījis arī sevi zināšanu apjoms ir palielinājies un pieeja nezināmajam arī ir mainījusies, vairs netiek norakstīts viss uz kaut ko pārdabisku, tiek meklēta atbilde. Par cilvēka ambīcījām tas gan tās gan nav mainījušas tikai palikušas lielākas jo iespējas ir vairāk.

Dzēsts profils 15. jūl 2016. 15:23

Nesen kkur lasīju, ka cilvēce ir spējusi attīstīt visu! Tikai ne sevi pašu.

Vineta K. 15. jūl 2016. 15:22

Nu,par prieksnieku var klut,jeb,kurs.Bet ja tu nemaki atrast kopigu valodu ar 3 tad  tu nevari but prieksnieks.Tava darba vieta bus haus,un driz izjuks vis kas ir apkart tev.Taluk.Pirmamkartam jabut cilvekam.

Autorizācija

Ienākt