JAUNGADA APŅEMŠANĀS. KĀ UZVARĒT?

27. dec 2016. 08:53

Labrīt dārgie amigosieši!    Vieni svētki pagājuši..pēc dažām dienām nākamie -Jaunā gada sagaidīšana..Šogad jau tie svētki nav pārāk gari..kas it kā slikti..bet nu varbūt ka labi, tas kā nu kuram. Un kā jau vienmēr kad sitīs plkst.24.00..pavēstot Jaunā gada iestāšanos, mēs katrs  apņēmamies kaut ko izdarīt Jaunajā gadā, un sūtam savas domas Kosmosā..un katrs no mums cer , ka visas velmes piepildīsies, tikai vajag ļoti-ļoti vēlēties un piedomāt pie tā...   
Nesen Facebook portālā izlasīju vienu rakstu, kurš lika aizdomāties.. Izlasiet, varbūt tajā kaut kas arī ir..Man patika...dalos ar jums. Raksts nav pilnīgs, atļāvos nokopēt tikai fragmentu..
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Kādreiz tā nebija. Manā laikā neviens nekādas JG apņemšanās nerakstīja. Cilvēki lēja laimītes, ēda, dzēra un skatījās TV, vēlēja citiem laimi. Tagad mūsu dzīvē ir ienākušas daudzas jaunas tradīcijas. Mums ir jauni dievi - Jūķubs un Feisbuks, mēs svinam Halovīnus un Valentīndienas. Mūsu dzīvē stingri ir ienākušas jaungada apņemšanās.
Ko tad mēs cilvēcīgi apņemamies? 90% ir par svara korekciju un sportisko aktivitāšu uzsākšanu un nelabo ieradumu atmešanu. Janvārī sporta klubi piedzīvo bumu. Tas ilgst aptuveni 2 nedēļas. Tad var novērot, kā fitnesa trenerīšu fizionomijas savelkas vāji maskētos smīniņos, uzlūkojot jaunieradušos censoņas. Jaunajiem sporta mīļotājiem nekad mugurā nebūs savalkātas un samazgātas sporta formas. Gluži pretēji! Tās ir kā no veikala plaukta. Spīdīgas un glamūrīgas. Tātad, riepas nomešanas un regulārās sportošanas apņemšanās darbojas 7-14 dienas.
Apņemšanās nepīpēt izbeidzas pēc 72 stundām, kad nikotīna iztrūkuma lauziens uzņem maksimālos apgriezienus. "Nekad vairs nedzeršu" apņemšanās izčākst pret 01. janvāra vakaru. Mēs vēl apņemamies nespēlēt datorpēles, ir brīnumainas ieceres par veselīgu uzturu, miega režīmu utt.
Ir otrs apņemšanās plasts, daudz mazāks: pabeigt maģistrus, doktorus, bakalaurus, uzrakstīt grāmatas, sarakstīt mūža skaņdarbus, iemācīties spēlēt klavieres / ģitāru, apgūt angļu valodu utt., utjpr... un tas viss bieži vien nestrādā. Jautājums - kāpēc?
Atbilde ir gluži vienkārša - trūkst enerģijas. Mēs uz brītiņu it kā iedegamies, sasolam sev un citiem, ka tagad viss būs... un nesanāk. Un tad ir pārmetumi sev, kurus mēs mēģinam notušēt savā apziņā. Un bikini sezona pienāk bez mūsu iecerētās ideālās formas. Pīpējam kā pīpējuši, ēdam, ko ēduši, maģistri, doktori un svešvalodas tiek pārceltas par gadu.
Ko darīt? Kas notiek? Jebkurām šādām izmaiņām ir vajadzīga pamatīga psihiskā enerģija. Ar gribasspēku bieži vien nepietiek. Pie izmaiņām vienmēr iestājas brīdis, kad vecie paradumi mūs ļoti intensīvi vilina atgriezties ierastajā režīmā un, diemžēl, vecā dzīve praktiski neprasa lieku enerģiju. Mēs viegli atkrītam atpakaļ ierastajās lietās.
Lai apņemšanās piepildītos, ir jāievēro daži būtiski noteikumi. Noteikums Nr. 1. ir nestāstīt un neplātīties citiem, ka es 100 punkti nometīšu riepu, nepīpēšu, skriešu maratonus, pabeigšu maģistrus utt. Ir ļoti neieteicams plātīties! Mums tā jau nav daudz enerģijas un plātoties mēs tikai to zaudējam. Noteikums Nr. 2. ir nerunāt par savām iecerēm ar skeptiskiem cilvēkiem. Viņi ar savu skaudību un nicināšanu jūsu labos nodomus saindēs. Viņi to tik vien gaida, lai jums neizdotos, jo tad viņi paši jutīsies mierīgi. Skeptiski, toksiski cilvēki jūtas labi, kad citiem neiet. Noteikums Nr. 3. ir atrast domu biedrus.
Šis noteikums par domubiedriem ir varbūt pats būtiskākais! Kopā mēs spējam savienot mūsu enerģijas lielā spēkā. Mēs varam viens otru atbalstīt un tad notiek brīnums. Mums izdodas uzvarēt! Jūsu domubiedru grupas cilvēki noturēs jūs uz trases, kad pienāks vājuma brīdis. Un tas noteikti pienāks. Tieši šī vājuma brīža uzvarēšana (un vājuma brīži var būt vairāki) dod milzīgu enerģijas lādiņu nākamajām uzvarām. Un galējā uzvara ir tad un tikai tad, kad jaunais mūsu dzīvē jau ir kā nostabilizējusies norma un mēs esam ar to mierā....

( No Facebook portāla ,autors Andis Geste)

Atslegas vārdi: Doma23289, Apņemšanās un reālā dzīve1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (30)

Ingrida X. 30. dec 2016. 19:43

uiiii, max max!! Tam gan jābūt traki interesantam salikumam:  zoss, ar biezpiena pildījumu!!    Paldies!!    Un- dubultdubultīgs "paldies", ka esi veicis tik cītīgu statistiku par manu domu maiņu!    Kaut, ja runājam pēc būtības, Tava statistika pieklibo:  to, kas man tiešām riebjas, esmu paudusi ne reizi vien; neatkārtošos. Un tajā jaut. manas domas ir nemainīgas.

Jauki aizvadīt un jauki sagaidīt Tev, bet jo īpaši- bloga autorei!   ..  

Lilija L. 29. dec 2016. 13:23

Paldies, Max.. Es jau sen neņemu galvā daudz ko..nav vērts.

max m. 29. dec 2016. 12:06

Lauma, nenem galvà to zosi Ingridu ! Biezpiens vinai galvà . Te jau visi sen sapratushi, ka vinai domas mainàs 5 X pa dienu !  

Lilija L. 29. dec 2016. 09:01

Vai manu vai.. izlasīju Tavu, Ingrīd, pēdējo komentāru. Domādams neizdomāsi..kādas kaislības..   No comment no manas puses..nav vērts enerģiju tērēt un kaut ko pierādīt, vai oponēt. Tik un tā rezumējums par manu personu Tev jau gatavs.     Ok. Lai paliek.

Ingrida X. 28. dec 2016. 21:49

   To Laumu, ko iepazinu te pasen atpakaļ, vairs- neatpazīstu. Mēs maināmies visi, bet ne jau gluži- kodolā savā. Tu- izmainījies pašā serdē. Un cilvēkus, kas pārkopē palagus, neesmu cienījusi- nekad. Zinu, zinu, zinu- ne jau manas cieņas Tev vajag; tās cieņu, kuru un kuras svītas piebalsošanu vēlējies- esi ieguvusi. Lēti??- ne visiem. Tev, kā izrādās- gana vērts, lai nokristu zemāk- pašai par sevi. Lai sanāk, pulciņā tajā!!   Ja Tev vienalga, ka  Tevi no vairākiem atšķirīgiem profiliem, iekomentē viens un tas pats cilvēks, tad- man arī- pilnīgi vienalga!! Vāries tajā katliņā- laimīga!!

Tikai vienā gan Tev atļaušos nepiekrist:
"..Bet tie, kas izlej savu žulti šeit ..ko lai saka..viņiem ir zināmā mērā kaut kāda problēma dzīvē un neapmierinātība ar pasauli un sevi.Bet te neko nevar ieteikt..būtībā jau nav viņi ļauni..tikai dziļi nelaimīgi. Nu tā es domāju..var jau būt ka kļūdos."
                         /blogā: http://amigos.lv/lv/blogs?id=421621/
Pielien, Lauma, bet- nezudējot godu. Viss, kas man sakāms- Tev. Lai veicas Tev, man, Visiem!!  

SFI L. 28. dec 2016. 14:24

09:40      Sasmaidināji

Lilija L. 28. dec 2016. 09:40

Paldies visiem bloga viesiem par komentāriem!   Vasīlij, kā vienmēr, neesmu Tevi sapratusi, bet tas nekas, galvenais, ka esi iegriezies šeit.. lai Tev laba veselība un daudz patīkamu mirkļu jaunajā gadā!  
Neliela piebilde Ingrīdas komentāram (17:20)..protams, ka es nezinu cik % cilvēki Jaungada naktī domā par savām velmēm, lai piepildās, bet zinu, ka to dara daudzi..un ja to dara daudzi, tad atļāvos pateikt ''mēs''. Atvainojos, ka esmu iebāzusi Tevi vienā lielā maisā  un kā multenē saskaitīju..    Goda vārds, es tā vairāk nedarīšu. Apsolu. Apņemos to nedarīt!   

Benita L. 27. dec 2016. 22:04

Vasilij,esi galīgi trūcīgs,jo esi strādīgs,bet godīgs.

Vasilijs P. 27. dec 2016. 21:42

Bija vēlēšanās tik godīgu un strādīgu cilvēku,kā agris"pārvilkt" pie narkomāniem un ASV izlūkiem?Vienmēr bijis uzticīgs Sociālisma idejām-pat Ziemassvētkus bez svecītes logos-nesvin.

Lilija L. 27. dec 2016. 18:20

Paldies Ingrīd Lai tev arī viss izdodas

Ingrida X. 27. dec 2016. 17:20

   Un?? Kas Tevis pārpublicētajā tekstā tāds, kas nav lasīts, pārgremots vsm reižu 100?? Tu atvaino, lūdzu, bet tad, kad rakstu, labi apzinoties, ka nepateikšu neko jaunu, to arī atzīstu. Tu?- pārpublicēji sen zināmas lietas, un- tikai.

   Bez tam:
"/../ mēs katrs  apņēmamies kaut ko izdarīt Jaunajā gadā, un sūtam savas domas Kosmosā..un katrs no mums cer , ka visas velmes piepildīsies, tikai vajag ļoti-ļoti vēlēties un piedomāt pie tā... "-  esi laba: nevispārini, nelieto to "mēs", ja nezini, ne tuvu, cik tad % ir tajā "mēs"!  

  Par tēmu. Es pasen jau izlasīju, ne jau te, protams, ka nevajag tās jaunās, labās apņemšanās sākt ar kādu konkrētu datumu- vismazāk jau ar Jauna gada iesākšanos, Dz.dienu un tml.; ja ir dziļa vēlme ko mainīt, tad labāk ar datumu pāris dienu- pirms, vai- pēc, vai, vēl labāk- tūliņ, šajā brīdī. Tam vairāk % garantijas, ka izdosies. Kaut- tāpat, kā te komentos teikts:  Viss jau tāpat ir tikai un vienīgi mūsos pašos!

Lai izdodas- Tev!!  
Lai izdodas- Visiem, kas ko cieši nolēmuši!!    / / ..

Lilija L. 27. dec 2016. 16:36

Izlasīju visus jūsu komentārus, Aleksandr, Guna, Ak Mens, Raivo..paldies par atasauksmi un ievietotiem klipiem..
Tā jau ir kā sakiet- Ja gribi, sasmīdināt Dievu, pastāsti viņam par saviem plāniem.. un tāpēc klusītiņām, nepļāpājot ..lai mums  viss izdodas!   

Raivo K. 27. dec 2016. 16:17

Der atcerēties , ar labiem nodomiem bruģēts ceļš ne vienmēr aizved uz cerēto mērķi .

SFI L. 27. dec 2016. 16:13

Piekrītu Lauma par visiem 100, ka ja saplātīsies, ļaužu smaidus sasmelsies,
cieti klusu, uzliec visiem mīkstu, ja atrod ceļabiedru, kaut no attāluma,
ņem to barā, sakari atļauj un uz priekšu, viss izdosies   

Guna a. 27. dec 2016. 13:46

Sveika , Lauma ! Prieks , atkal esi ka - amigosiešu pulciņā !    
Veiksmes formula..., mandomāt - sākas ar šo :-)
- Tu tikai - nesaki nevienam !   apņemies un izdari - klusībā ...  


https://www.youtube.com/watch?v=7sB281WYH_I

Vasilijs P. 27. dec 2016. 12:58

Esot tenkots par Britnijas Spīrsas kundzes nāvi,vai politiski?

Aleksandrs V. 27. dec 2016. 12:56

Ja,Lauma,ieradumi velk tevi dīķī....Un, jo vairāk spirinies, jo varāk grimsti....Tamdēļ jāsaka stingrais vārds - nē ! Attiecīgi pieturēties šim vārdam!
Kad šīs negācijas radās un plauka - dzīvojām citā iekārtā....Kad bija dažādi iemesli,kur pienācās piedalīties....

Lilija L. 27. dec 2016. 12:18

Vineta! Pievienojos tavam teiktajam- Lai domas materializējas!!   

Lilija L. 27. dec 2016. 12:17

Sandri!   Viss ir vai nu inde vai zāles atkarīgs no devas tikai

Lilija L. 27. dec 2016. 12:16

Aleksandr!   Tu esi cilvēks ar stingru raksturu! Dzīvē laikam  reizēm jāiziet cauri negācijām, lai saprastu, ka ir lietas daudz patīkamākas nekā kaitīgi ieradumi. Pie tam ja ir pārvarēti šķēršli un sasniegts vēlamais, tad  irprieks par sevi un ceļas sava pašapziņa..

Autorizācija

Ienākt