Medus un piens

28. feb 2017. 12:30



No ziediem iegūtais skaistumkopšanas brīnums – medus, un ekstrakti no ziedputekšņiem, ziedu pumpuriem un augļiem sniedz dabisku enerģijas lādiņu matiem un ādai. Medū ir viss, kas nepieciešams ādas skaistumam un veselībai: vitamīni, mikroelementi, minerālsāļi, enzīmi, olbaltumvielas, bioskābes.
Savukārt, piens tāpat kā medus labvēlīgi iedarbojas gan iekšķīgi, gan ārīgi. Katru dienu izdzerot glāzi piena, var atbrīvoties no tumšajiem pigmentu plankumiem, kas mēdz veidoties uz ādas. Bet, ja pievienos nedaudz medus, tas dos veselīgu ādas krāsu jebkuros apstākļos.

Kleopatras skaistuma noslēpumi - piena un medus aromāts
Kāpēc Kleopatra sava skaistuma receptēs izmantoja pienu un medu?
Smarža - viena no sastāvdaļām sieviešu pievilcībai. Medus smarža senajās ezotēriskajās zinībās, kuru izmanto plaši aromātterapijās, personificē kā dabas smaržas, tā ir "salda" pēc būtības, bet piena smarža ir bērnu, jauniešu, jaunību aromāts. Tāpēc, pienu un medu, ja ieskatās filozofiju ticībā nozīmē, ka dabas saldums un jaunība, ko burtiski tulko kā "jauna garšīga sieviete" Ne jau nejaušības dēļ Cēzars un Marks Entonijs nespēja pretoties dabiskam skaistuma šarmam, kas sakņojās dziļi zemapziņā.

Ādas skaistumkopšana
Krunciņas rodas tad, tad āda kļūst pārāk sausa. Ja audos trūkst nepieciešamā ūdens daudzuma, parādās līnijas un padziļinājumi, āda šķiet bāla un nogurusi. Medus neļauj ādai zaudēt mitrumu. Tas izveido aizsargslāni un novērš ūdens iztvaikošanu caur ādas virsmu.
Vēl bez tam medū esošais augstais cukura un lipīdu daudzums palīdz veidot ādas skābju aizsargslāni, tātad atjauno ādu no iekšpuses. Tādējādi audi tiek saudzīgi polsterēti, kļūst elastīgāki, ādai parādās veselīgs spīdums.

Matu skaistumkopšana
Matu skaistumkopšanas kūres ar medu ir arī bauda sausai galvas ādai. No medus tā saņem nepieciešamās uzturvielas, mati kļūst gludi, tos apņem saudzējoša aizsargkārtiņa. Tas ir ātri iedarbīgs līdzeklis, lai uzlabotu matu izskatu, ja tie ir sausi, trausli un aizlūzuši. Pēc šādas matu maskas tie kļūs zīdaini, vieglāk ķemmējami un iegūs pasakainu spīdumu.
Matu maskas pagatavošana: 2 ēdamkarotes medus sajauc ar 1 citrona sulu un ieziež sausos matos. Apmēram pēc 10 minūtēm matus kārtīgi izskalo un kā parasti izmazgā ar šampūnu.

Maskas
Ādai visvairāk kaitē centrālapkures sakarsētais, sausais gaiss telpās, kas kontrastē ar ziemas aukstumu un vēju. Bieži āda uz to reaģē ļoti jūtīgi, tajā veidojas plaisiņas, apsārtumi. Šādai ādai ir nepieciešama nomierinošu vielu iedarbība. Bišu vasks komplektā ar krēmu aukstam laikam – ir arī šādi skaistumkopšanas produkti – vai medus maskas gādā par to, lai enzīmi un vitamīni varētu dziļi iesūkties ādā.
Šādas maskas mazina iekaisumus, āda pēc tam ir samtaina un gluda.
Maskas pagatavošana: 1 ēdamkaroti medus samaisa ar 3 ēdamkarotēm vājpiena biezpiena, uzklāj uz ādas biezā slānī, patur uz sejas 15 minūtes, tad rūpīgi noskalo.
Kleopatras sejas maskas viennozīmīgi sastāvēja no medus un piena.Samaisot siltu pienu un medu vienādās devās, klāj uz sejas un tur pusstundu, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni. Maska ir piemērota gandrīz jebkuram ādas tipam. Papildus šai receptei Kleopatra skaistumam mālu, kas attīra un balina ādu. Tā sastāvdaļas: māls, medus, skābais krējums vienādās daļās, un dažus pilienus citrona sulas. Uzklājiet to uz 20 minūtēm, nomazgāt ar siltu, tad aukstu ūdeni.

Peldes - relakss ķermenim
Pēc medus vannām uz ādas paliek samtaina sajūta. Kādēļ? Medus ekstraktos esošie proteīni iedarbojas kā saistviela starp šūnām un vienā mirklī raupju ādu padara par mīkstu un gludu.
Ja medu atšķaidīsi šķidrumā, kas karstāks par ķermeņa temperatūru, tas zaudēs savas ārstnieciskās īpašības. Lieliski pēc vannas iedarbojas bišu vaska ekstrakti, kas padara ādu elastīgāku un gludāku.
Arī Kleopatras skaistuma galvenā recepte, protams, slavenā piena - medus vanna. Lai sagatvotu Kleopatras piena vannu, izšķīdina trīs ēdamkarotes medus litrā karsta (ne vārītu) pienā un ielej maisījumu vannā. Kleopatras vannas temperatūrai vajadzētu būt ķermeņa temperatūru, kas ir 36-37 grādi, vannas pelde ilgst 10 -15 minūtes. Mūsdienu kleopatras skaistuma sekotāji piedāvā nomainīt svaigu pienu pret 1-2 kg sausā piena.

Saldā lūpiņas
Medus ir vērtīgs līdzeklis pret sasprēgājušām lūpām. Kopšana ir vienkārša: uz lūpām uzklāj biezu medus kārtiņu, 10 minūtes patur un tad nomazgā (labāk gan nolaizīt). Dziedniecisko efektu sniedz iekaisumus mazinošā viela inhibīns.
Medus ar krāsvielu tiek izmantots lūpu balzamos vai lūpu spīdumos. Arī bišu vasks tiek norādīts kā ādas mīkstinātājs daudzu lūpu krāsu sastāvā.

Atslegas vārdi: copy paste sos kliedzējiem0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

Margo G. 1. mar 2017. 12:51

Kāpēc tās nav?

rolis r. 1. mar 2017. 12:50

bites mirst ar infarktu , govīm visas iespējamās kaites ... kur Tu redzi veselību

savsem k. 28. feb 2017. 22:15

Hmmm .... dievs to visu radīja radīja ''iekšējai lietošanai ''  

Vasilijs P. 28. feb 2017. 17:44

Atraitnis,es nekas un nekādi neiederos...piedod...atraitnis

Guntars x. 28. feb 2017. 17:25

Te redzu es meiteni smalku , tai vaidziņš kā medus un piens !    

Guna a. 28. feb 2017. 16:42

Noderīga info !    

Dzēsts profils 28. feb 2017. 13:47

govs+bite
saule sienu kaltēdama/gobij/ bite ziedus /medu/ lasīdama...līgo!

Autorizācija

Ienākt