Dižiem lielsaimniekiem!!! (Lasīt drīkst visi!!!)

30. okt 2017. 14:28

Smaidiņš par teicienu: - Tu jau arī ietekmē lauksaimniecību!
Varu tikai daļēji piekrist, bet tam ir savi lieli mīnusi.
Kā arī piekrītu, ka lauksaimniecība eksistē ļoti izkropļotā veidā.
Bet, kas eksistē patiesi bez muļķībām  

Es biju saistīta ar izglītību un tur ir tāds debīlisms, ka mati ne tikai stāvus ceļas, bet arī spirālē vijas. No vienas puses ļoti izdevīgi - nevajag likt ilgviļņus, bet žēl, ka tie nav modē! Atkal nav labi!!!
Pašlaik esmu saistīta ar sportu un tur arī lēnām, bet pamatīgi brien purvā, līdzi paķerot arī fizioterapiju utmldz..
Sports nemānāmi liek ieskatīties medicīnā,    tur arī murgu murgs.
Tā kā kropļojas visur...

Bet nu teiksim TAUTSAIMNIECĪBA, zem kura var pakļaut jebkuru saimniecību!

Nu tā... mans atbalsts tautsaimniecībai kā patērētāja...
Manā pilsētā ir Amatnieku sēta. Tajā esmu iegājusi kādas 2x un nošausminājos par neadekvāti augstām cenām. Nu neatbilsts manam maciņam cenas un man var stāstīt cik grib par kvalitāti un veselīgumu, un dabiskumu, un vēl nezin ko un, protams, ka vietējā prece.
Protams, to pašu ainu redzu arī gadatirgos. Bet tur parasti esi aci pret aci ar pašu saimnieku un nākas saskarties ar izaicinošu, ņirgājošo attieksmi. Kāda es ubadze, lupatlase, pat paverot kājas un atsūkājot saņemu tikai grašus, jo neesmu nekā vērta.
- Oi, nu piedodiet, dižais lielsaimniek, ka neatbilstu tavam formātam!
Man tās naudas ir tik, cik ir! Es nopelnu to kā un cik protu! Tev tak neprasu man dot kaut ko pa velti, man vienkārši ir par dārgu tava prece, lai cik tā būtu super puper noderīga, veselīga un, pats galvenais, pašmāju taisīts!!! Kaut kā vienaldzīgi ir, ja nav par ko pirkt!!! Vai arī ir iespēja nopirkt un pēc tam dzīvot mežā vai grāvi!!!

Ir vēl viena iespēja, lielsaimniek, ņem mani par sievu!
Ak nevari! Esi precēts!   Tas nekas, būšu tava mīļākā, protams, ar naivu pārliecinošu ticību, ka esi dāsns un ne tikai pabarosi, apģērbsi, bet arī apdāvināsi ar pasaules dārgumiem, jo esmu tava mīļākā sieviete!!! (Sieva jau sen pastumta malā!) Tad es tevi mūžam mīlēšu!
Un savā naivā stulbumā sapņošu, kā tu reiz savu veco sievu ar visiem čemodāniem izmet no mājas. Un mani kā tādu liegu vāravu mazliet pametot gaisā, ķerot sagrīļojies, jo gadi vairs nav tie jaunie, cēli ienes savā templī un guldī savos pēļos...
Nenoliedzami, idiotēm reizēm veicas!

Kur ta es paliku
Ak, jā esmu tikai lielsaimnieku paterētāja!    Upss, kļūdījos! Es jau sasapņojos!!!  
Lielsaimnieka preces patērētāja, kas atbalsta viņa saimniecību!!!

1. Cena neatbilsts manam maciņa saturam!
To jau noskaidrojām!!!

2. Tomēr cena atbilsts manam maciņa saturam! Bet te tagad ir izvēle - atbalstīt savējo vai importu! Izvēle krīt pa labu kvalitātei!
Minēšu Straupi... Veikals bija man ļoti neērtā vietā, tāds liels līkums jāmet. Bet visi tā jūsmoja par preces kvalitāti, ka izlīkumoju to neērto līkumu un rezultātā biju apmierināta. Turpmākos divus mēnešus nevarēju sevi attaisnot ne ar neērto veikala novietojumu, ne līkumiem, kā arī nebija žēl laika, kuru jau speciāli ieplānoju savos veikala apmeklējuma plānos.
Bet te pēkšņi manīju, ka kvalitāte krita un kaut kā vēderiņš nelabi raud pēc tām precēm.   

Ak, jā neminēju, ka no visa uzturā lietojamā klāsta, viena no galvenajām ir - piens, krējums, majonēze, retāk biezpiens, sviests, kefīrs un rjaženka.

Un tā... kvalitāte krītas. Pirmā doma, kas mani piemeklēja, ka esam atēdušies labu mantu un tagad neprotam novērtēt. Tāpēc uz īsu brīdi preces nomainījām pret citas markas. Atgriežoties atpakaļ pie Straupes... ak dies', nekas nemainījās, bet kļuva vēl sliktāk. Neskatoties, ka veikals savu lokācijas vietu mainīja uz pieejamāku vietu. Bet es vienalga atradu iemeslu, kāpēc nevaru līdz tam veikalam aiziet pēc tā, ka pēdējo reizi nopirktā ļoti šķidrā krējuma un it kā normālā piena, majonēzi nepirku, jo jau pēc skata bija dīvains, pārāk šķidrs un nesmuks... Visai ģimenei gandrīz vienlaicīgi piemetās skrejamais. Labi, ka dzīvoju privātmājā un sētā ir daudz krūmu, tad bija reiz tā varenā iespēja tos mēslot... Bet to, kas palika pāri pat suns neēda!

3. Stelpes krējums. Jā, jā uz vāka rakstīts krējums. Tikko tas parādījās lielvaikalā, protams, izvēle no igauņu krējuma maisījuma par labu bija mūsu pašu krējumam. Sākumā bija labs, bet te ilgi gaidīt rezultātu nevajadzēja.

Salīdzinoši Straupe ilgāk priecēja.

Es bērnībā dzīvoju pie omes, kurai bija piecas govis, divi buļļi, četras cūkas un neskaitāmi daudz vistas. Nu piena produkti ir dažādos veidos taisīti un ēsti, bet es neatceros, ka krējums būtu graudains. Iespējams, ka atmiņa mani pieviļ, bet šaubas vienalga nomāc.

Stelpes krējums tāds aizdomīgi graudains un garša tāda nesaprotama, pretīga. Pat suns neēda!!!

NB! Varbūt kāds var man paskaidrot no kā taisīts krējuma maisījums
Es saprotu, ka krējuma maisījums ir rosolā jeb citos salātos, bet tas jau ir krējums samaisīts ar dārzeņiem un gaļu!!!


Nu labi pēdējais, saprotu, ka jums jau sāk apnikt lasīt manu skricelējumu...

4. Mana miesta marketā pēdējā laikā pie leduskapja pašā stūrī ik pa laikam ir rosība un tad tā pazūd. Protams, kad es tur pieeju, tas ir tukšs!!!   Nākamreiz redzot rosību tai pat vietā... es vareni ar elkoņiem izlaužu sev ceļu un ar daudzām citām rokām arī manējā roka stiepjas pašā dziļumā pēc tās vienīgās krējuma paciņa un URRĀ es too paķēru pirmā. Pagriežoties vajadzējas saskatīties ar nikniem skatiem un atkal ar elkoņiem izlauzt sev ceļu tālāk no ledusskapja.
Mājās tikai izlasīju SKĀBAIS KRĒJUMS A/S RANKU PIENS
Pašlaik tas ir topā, bet cik ilgu laiku...


https://www.youtube.com/watch?v=EmFbD2NYqrg

Atslegas vārdi: Nu ko1, izlasīji līdz galam urrā0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (30)

Sandris X. 2. nov 2017. 10:52


Latvija tomēr ir vislabākā: ;-)
...jo uz ceļiem taupības nolūkos sāls maisījums tiek kaisīts tikai pirms līkumiem.
...jo PVN ir saīsinājums no - premjeram vajag naudiņu!
...jo taupības nolūkos tiks izslēgta arī gaisma tuneļa galā...

Margo G. 31. okt 2017. 18:25

Ej, bekot!!!
Tas, ka es domāju pati ar savu galvu, Tev nedod mieru,
kā arī tas, ka man ir sava pārliecība un nelaužama ticība, Tev nedod mieru,
tāpēc meklē vainīgos!!!
Mēģinot mani noniecināt!!!
Bet vainīgs ir tikai Tavs prāts,
kas neredz neko vairāk par savu degungalu!!!
Un, jā Putins ir pie visa vainīgs, protams kā ta bez viņa!!!

Gunars S. 31. okt 2017. 18:07

Margo Gold, kas tevi aptaurējis,attopies! .Vai letiņš kur amerikāniem dupsi izlaizija? Kiseļev prāt tev ir taisnība un patiesība.

Margo G. 31. okt 2017. 15:20

Gunar, kurā burtā nav taisnība jeb patiesība

Nē, man nav smagi... tikai izraisa smaidu, par tiem, kas ar putām uz lūpām cīnās par savu Latviju bļaustoties, gānīdamies, iznīcinot savus tautiešus, laizīdamies citādiem, kas piesola zelta banānu, un solot pa purnu /starp citu youtube ir video kā mūsu žurnālists neprotot ne sevi aizstāvēt, kur nu vēl savu nāciju un nezinot vēsturi, savā neziņā publiski visiem krieviem solija pa purnu!   Tev patīk pa youtubi meklēties, tad atrod!/, utmldz. ...

Gunars S. 31. okt 2017. 13:45

Margo,daži ctāti no tevis rakstītā. 1.Letiņi amerikāņiem dupsi laiza.Krievijai sola pa purnu. 2.Ar lauksaimniecību neviens nenodarbojās. 3.Letinš ir liekulīgs,pārgurs,prot bļaustīties un gānīties. 4.Zacene latvietim ir latvietis. 5. Letiņi meklē iespēju kādu nolinčot.   Tev smagi visu to vērot!

Margo G. 31. okt 2017. 10:52

Gunar, mani ļoti bieži mēģina izsmiet un kaunināt ar manis pašas vārdiem!
Atbildi pats sev godīgi, ko es tur nepareizi uzrakstīju
Letiņam nedod maizi, bet iedod letiņu!!!
Letiņa dzīves prieks ir kādu noliņčot!!!
Tu jau tieši identiski tāpat rīkojies!
Nevari attaisnot manis rakstīto sev, tagad mēģini mani šādi pazemot un kaunināt
Man nav kauns par savu pārliecību!!!
Kaunina jau citus tie, kas paši kaunās pat no sevis...
Tāpat arī izsmej citus tie, kas paši smagi paciešs izsmieklus!!!
It kā normāls čoms esi, bet ļoti dogmātisks!!!

Margo G. 31. okt 2017. 10:45

Benita, nav runa par maciņa saturu, kaut to arī minēju, un nav runa par to, ka ir iespēja atrast ko lētāku, labāku, kvalitatīvāku.
Bet gan par to, ka - vai ir vērts atbalstīt savējos? Vai tomēr kvalitatīvu importu?
Faktiski jau cilvēciskās attiecības tika aprakstītas caur precēm!

Vasilijs P. 31. okt 2017. 06:29

Agris jau atstāstīja,kad pirmo reizi Pugo kungs esot saslimis,analoģiski tas pats Anglis un Bērziņa kungs esot viņu aizvietojuši.

Gunars S. 31. okt 2017. 05:30

Benita,pie visa vainīgs letiņu pūlis!

Benita L. 30. okt 2017. 22:33

Tad jāapmeklē iestādes un pasākumus ar nolūku iepirkties pēc maka satura.Pārējos ekskursijas vajadzībām.Tagad iespējas neierobežotas papētīt - kas,kur,par ko,par cik.Vēdera nesaturēšanas gadījumos papildināt aptiekas budžetu!   

Gunta L. 30. okt 2017. 22:21

Nu peec kruumu apmekleejuma vajadzeeja pasuudzeeties PVD mani beerni Ventspilii par bargu naudu iegaadaajaas,sev vemshanu,skraidiija visu nakti,peec piceerijas apmekleeshanas

savsem k. 30. okt 2017. 21:54

Jocīgs pilsētnieka viedoklis  ......Zemnieki taču pienu un citus "piena produktus " neražo , netirgo un nenosaka viņiem cenas

Margo G. 30. okt 2017. 21:00

Es jau nerakstīju, ka man maz naudas, bet gan, ka neatbilst cena manam maciņu saturam!

Benita L. 30. okt 2017. 20:45

Žēl,ka Tev maz naudas! Tikai mainot produktus un iepirkšanās vietas izzināsi sev vajadzīgo.Kas der citam ne vienmēr apmierina.Kvalitāti jau neizmainīsi,tādas iestādes ar laiku pašas spiestas mainīt produkciju.Arī par nelielām cenām var nopirkt normālus produktus,neceļot iepirkumu latiņu pāri savam makam.Atjautība vienmēr modē.

Margo G. 30. okt 2017. 20:37

Es vispār daudz ko esmu dzēsusi, jo iespējams kaut ko līdzīgu rakstīju sev svarīgākā vietnē!  

Dzēsts profils 30. okt 2017. 20:32

Uf   , neatradu. Tātad lai paliek.

Margo G. 30. okt 2017. 20:19

Dikten svarīgs ieraksts bija man

Vasilijs P. 30. okt 2017. 20:06

Agrim vienīgi lielāku lāpstu iedot,lai iet strādāt,jo vienīgās karjeras iespējas,laistīt mazdārziņus.Kā senāk kolhozā,no laukiem akmeņus,kartupeļus un bietes lasījis.Tāds esot VEFā strādājis!melo!

Dzēsts profils 30. okt 2017. 20:04

Neatceros nosaukumu. Mēģināšu kopējā katlā atrast  

Margo G. 30. okt 2017. 20:02

Kurš?

Autorizācija

Ienākt