Kaadaa formaa sgriez-stieniishos,skaidinjaas,ripinjaas? Ko klaat liec?-siipolus vai.....kaadas garshvielas?
Atslegas vārdi: kulinārija un arī citas......1
vecos - stieniišos, jaunos - plānās/plānās šķēliitēs - kāpēc , nezinu, bet tā dariija tēvs un vienmēr bija 'loti garšiigi, pievieno siipolus un garšvielas pēc patikšanas, garšiigāk uz maziem ga'las gabaliņiem jebšu oliive'l'lā ... - labu apetiiti !!!
Taisnstūrīšos... man negaršo cepti sīpoli, tādēļ tos nekad, bet ja gribās garšīgus ceptus kartupeļus bez sīpoliem, tad ideāli sanāk, ka pēc izcepšanas, pieber daudz zaļumu (dilles, pētersīļi, lociņi), ķiploku, piparus un nedaudz sviestu uzmet (kubiciņos) pa virsu, visu apmaisa un pāris minūtes patur zem vāka... mmmmm ...
brūnuma un kraukšķīguma pakāpi katrs regulē pats...
p.s. sāli arī labāk likt beigās, tad tie neizjūk...
Man garšo cepeškrāsnī cepti kartupelīši. Tagad ir jauno kartupelīšu laiks, tos vienkārši saberu uz plāts un cepu. Bet viszbiežāk cepu- kartupeļus sagriežu plānās ripiņās, saberu uz plāts ar cepampapīru, pārberu ar ķimenēm un garšvielām /parasti kautkāds vidusjūras garšvielu maisījums/, ja lieto sāli, tad var arī apbērt ar to, labāk rupjo, nedaudz *aprasina* ar eļļu un cep. Var pa laiciņam samaisīt. Diezgan ātri gatavi. Var ēst kā piedevu pie kaut kā, bet garšīgi tāpat bez kaut kā. Klāt var dažādas mērcītes. Man garšo ķiploku, mārrutku un liesā krējuma mērcīte.
Es cepu stienisos,ar kartupulu piedevam un nedaudz miltiem,tad vini iznak miltainaki,ne tik ellaini un labak apbruninas.
Vai nav vienalga , galvenais ka ir garšīgi un visi ir apmierināti un pasaka, paldies...
Kā nu kuro reizi,ja steidzīgi.Sagriežu parastās ripiņās un cepu rapšu elļā.Pieberu sauso buljonu.
Kartupelis gareniski uz pusēm un tad no gala, šļēlītēs, vai kāda tur forma sanāk, uz pannas virsū, kur jau uzsilusi eļļa un apberu ar SantaMaria garšvielu - kartupeļiem. Viss.
tieši pašlaik to daru-griežu plānās šķēlītēs,cepu olīveļļā,ššodien pārkaisu ar ķimenēm un uzrīvēšu nedaudz parmas siera,klāt gurķu-tomātu salāti,saldajā-avenes
Parasti- ripiņās sagriežu, labāk nevis ar sīpoliem , bet ķiplokiem. Garšvielas- tās , kas domātas tieši kartupeļu ēdieniem , priekšroku dodu grieķu maisījumiem, lai sastāvā būtu karrijs vai kurkuma.
Cepeškrāsnī- tad var vēl ar majonēzi pārliet, vai pat sarīvētu sieru biku uzkaisīt.. Kaloriju dziļbumba, bet - bezdievīgi garšigi..
Elita,cepti kartupeli nav veseliigi
plika ciete
Zini,ka stēķeli(kartupeļu cieti) karsējot taukos sašaurina asins vadus! Sagriez skaidiņas vai ripiņas,būs problēmas ar asins vadiem.Vispār pannu vajag sviest ārā...