Atslegas vārdi: ēdiens labs0
Mandomāt , ar to bites baro ..., arī savas - Sapņu Bites...
Ņem rupjmaizi, nogriež garozas un rīvē uz rīves. Kad maize sarīvēta, ber uz karstas pannas( bez taukvielām!) un apgrauzdē. Kad maizīte atdzisusi, to izcilā ar koka karoti, iemaisot nedaudz cukuru un kanēli.Tā ir viena no trim sastāvdaļām.Saputo saldo krējumu ar cukuru, nedaudz pievieno vaniļas cukuru.Ņem brūkleņu ievārījumu.Tad traukā, vēlams stikla un diezgan lēzenā, liek kārtas: rupjmaizes, ievārījuma, putukrējuma,rupjmaizes, ievārījuma,putukrējuma.Rotā ar rupjmaizes drupatiņām uz augšējās putukrējuma kārtas. Ideālā variantā ļauj kārtiņām labi sasūkties un šo saldo (gabaliņu) pasniedz deserta šķīvī ar pienu!
Lai labi garšo!
Kautkas grieķisks vai romisks..saistīts ar mitoloģiju.
Ambrozija-eediens,Nektaars-deeriens -sengriekju Dievu.
Ziemeļāfrikas zooloģiskajā dārzā jenotsuni sauc par Ambroziju
Es zinu !!!
Ēdiens,kas dod mūžīgu jaunību un nemirstību?
Ja kāds zin,diez vai padalīsies ar recepti...
rupjmaizes kārtojumu ar putukrējumu arī sauc par ambroziju
Tas Dievu ēdiens.Mana mamma tā sauca kādu saldo ēdienu
Esmu dzirdējis, ka par ambroziju sauc: pārstrādāto AMBRU, parfimērijas vajadzībām,
bet vai tas atbilst patiesībai, apgalvot neuzņemos.
Ambra, tā ir viegla, plastilīnam līdzīga, mīksta viela, kuru izražo VALZIVIS.