Senioru vecums-kā to pavadīt?

12. feb 2013. 09:55

Latvijas radio pārraida raidījumu-par senioriem,piedāvā dzīvot senioru namos,diemžēl tur ir daudz lielāka maksa nekā vidusmēra pensijas......rekomendē pārdot dzīvokli........ne vienmēr var palīdzēt bērni

12. feb 2013. 10:08

zinu savā apkārtnē daudz vecu,vientuļu cilvēku-gadiem nav bijuši talāk par veikalu,presi lasīt nevar atļauties,bērni tālu,vai ar kaitīgiem paradumiem..pensija maza,socialā aprūpe-atnes produktus ,atved zāles,kam vairāk nav laika vai gribēšanas.

12. feb 2013. 10:10

un diemžēl,kad jau ir problēmas dzīvot vienam-ir grūti ,ko reāli izlemt,pārdot dzīvokli..

12. feb 2013. 12:37

Romim Es-domāju,ka daudziem ir ļoti lielas materialās problēmas,un daudziem bērniem pensionāri vel palīdz,man te jāpalīdz kaimiņienei-principā gaidu reālus priekšlikumus-jo sociālais dienests piedāvā pansionātu....

12. feb 2013. 12:48

un varbūt tieši tāpēc ,ka nezinām-ir kautkā jānodrošinas?

Atslegas vārdi: senioru vecums0

Labākā atbilde

  1. 1
Gita i. 12. feb 2013. 10:04Viņas atbildes

Senioru nami nav slikts risinājums-kā ārzemju filmās rāda,dzīvo pat atsevišķās mājiņās,senioru ciems tā teikt. Galvenais,ka ārsts pa rokai. Un izklaides-  tieši viņu vecumam un interesēm pakārtotas. Arī apkārt vienaudži,ir ar ko parunāt par vecajiem labajiem laikiem
Citi saka- tur novecošot vēl ātrāk! Jo vajadzīga saskarsme ar jaunatni arī..
Man jau liekas,ka visa nelaime atkal naudā!

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (8)

  1. 1
Gunars s. 12. feb 2013. 10:08 Viņa atbildes

        Diemžēl uz saviem bēniem,mazbērniem  paļauties būtu naivi! Tiem ir savas rūpes veiksmes ,neveiksmes.

  1. 1
vilnis s. 12. feb 2013. 10:44 Viņa atbildes

Senioru vecums. Valsts to uztver ka nevajadzigu balastu . Ir tacu jarada imitacija ka valsti kautkas tiek darits . bet patiesiba ir tada ka visa ta veco ļauzu bušana ir kļuvis par kada biznesu. Musu valsti pat labdariba tiek aplikta ar nodokļiem.
Bet jau sen sen ,ļoti sen . pat svetajos rakstos ir defints ka nav lielakas svetibas ka ieiet vecaku svetibas. Un tas paredzeja ja pecnacejiem tiek nodotas iemaņas un dzives gudriba  apmaiņa pret vecumdienu nodrosinajumu.
Musu valsts genocidiskas politikas deļ ģimenes tiek škirtas . berni pamet vecakus lai dotos uz arzemem. tadejadi palikusie vecie cilveki latvija ir ļoti daudz  un sociala sistema latvija nedarbojas pilnigi un galigi . pat to dažs labs jau ir padarijis par biznesu. es ceru ka sis kauss man ies secen.

  1. 1
Romis E. 12. feb 2013. 11:44 Viņa atbildes

Dzīvi dzīvot,ne tik tēlot,nesadegt,bet mūžam kvēlot!!!...  

  1. 0
Sandris X. 12. feb 2013. 10:49 Viņa atbildes

Par to jāpiedomā laicīgi , izaudzinot labus bērnus , kuri piedomās par tevi , kad pienāks šis vecums !    

  1. 0
ilga L. 12. feb 2013. 11:10 Viņas atbildes

Dzīvokli varētu pārdot vienīgi tajā gadījumā , ja pilnīgi droši zināms , kur varēs dzīvot . Pretējā gadījumā cilvēks tūlīt pārvēršas par bezpajumtnieku .
Varbūt lauki ir ar kādām iespējām ? Daudzi strādā (domāju saimniekus ) , bērni , māja jāpieskata . Vajag tikai painteresēties .
Dzīvokli pārdot - tas ir pēdējais , ko var darīt . Galvenais - nesēdēt un negaidīt no citiem , jādarbojas pašam un jāpieskata pašam sevi - LAI NETIEC APKRĀPTS .

  1. 0
Dzēsts profils 12. feb 2013. 11:14 Viņas atbildes

Varbūt skanēs skarbi.; Labs latvietis ir tas latvietis, kas neslimo, strādā, maksā nodokļus un nomirst dienā, kad aiziet pensijā.

  1. 0
valija o. 12. feb 2013. 12:35 Viņas atbildes

Ja mēs to varētu zināt ,kas ar mums būs vecumdienās

  1. 0
aija b. 12. feb 2013. 22:59 Viņas atbildes

mana mate sajuka prata,1 gads trako nama,velak jaunais ,atremontetais pansionats pardaugava,domaju kad nojugsos ,katru reizi kad gaju ciemos ,iznakot raudaju,nu nav musu pansionati tadi kadiem tiem jabut un ne tuvu nav arzemju pansionatiem lidzigi,kad mama nomira biju iztuksota unpametu latviju,visu cienu cilvekiem ,kas tur strada ,bet nevienam tur uz dzivosanu palikt nenoveletu,es tur daudz biju,nebija sliktas masinas vai arsti ,bet patsi apstakli un cilveka apzina tur pamazam nomirst,man tiesam zel to rakstit ,bet tur tiesam mirst atrak neka dievins butu vinus nemis

Autorizācija

Ienākt