vai rekomendējat elwktronisko grāmatu

20. sep 2015. 21:30

par plusiem un mīnusiem

20. sep 2015. 21:31

elektronisko-atvainojos par kļūdu

Atslegas vārdi: elektroniskā grāmata0

Labākā atbilde

  1. 1
Ineta L. 20. sep 2015. 22:16Viņas atbildes

Par mīnusu -piekrītu kuku. Pluss var paņemt ceļojumā (vai kur nu gribas) līdzi lielāku "bibliotēku", nekā papīra formātā.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (5)

  1. 0
savsem k. 20. sep 2015. 21:52 Viņa atbildes

Grāmatas kā jau grāmatas , tikai ilga  lasīšana monitorā nogurdina acis  

  1. 0
Anita A. 21. sep 2015. 07:42 Viņas atbildes

Jebkurā brīdī vari atvērt jebkuru grāmatu (nu, ne gluži jebkuru, tik tālu ar elektronisko formātu vēl nav) jebkurā lappusē. Forši. Ātri. Ērti. Nav jāskrien uz grāmatnīcu vai bibliotēku.
Bet trūkst tās pamatīguma un rāmā miera sajūtas, kad esi ietrausies gultā, iekūņojies pledā un atšķir pirmo lappusi...
Nē, nekas nespēj aizstāt ĪSTO grāmatu.   Nu ne jau tikai vispārējo tekstu no grāmatas ņemam, vēl jau tā acīm pierastā un ierastā kārtība - pārskatīt lappusi, atgriezties pie kāda teikuma.
Un katrai grāmatai savs makets, savs šrifts,  savs formāts un svars -  iezīmes, ko nu nekādi neaizstāj elektroniskais formāts.

  1. 0
Dzēsts profils 21. sep 2015. 09:55 Viņas atbildes

cilvēki pat sauļojoties  vairs neprot-ļauties!...prasās papildelementi-ko es vēl varu darīt-sienu grābt un izgozēties no visām pusēm, padarot kaut ko lietderīgu...vai nemanot pārcepties pie līdzpaņemtās grāmatas lappusēm-vēl un vēl vienu nodaļu...kamēr nejūti, kas ar tevi notiek patiesībā-3 pakāpes apdegums.
arī staigājot pa karstām oglēm esot jānovirza domas...tad-nejutīšost!

  1. 0
Guna a. 21. sep 2015. 16:14 Viņas atbildes

Esmu vecmodīga ..., balsoju par grāmatu - ar kuru tik ierasts jau no mazotnes sarunāties !    
Elektroniskās  - nekad neaizstās to brīnumjauko dialogu !  

  1. 0
IlonCis I. 21. sep 2015. 20:53 Viņas atbildes

Laikam viss atkarīgs, kādos apstākļos notiek lasīšana. Jau divus gadus lasu planšetdatorā e-grāmatas internetā onlainā, bet tikai krievu valodā, kurā ir ļoti plaši pieejamas e-bibliotēkas par brīvu. Latviešu valodā izdevās atrast tikai "Klejotāju" un arī tad nācās lejuplādēt datorā. Tērējās laiks un datu apjoms. Varbūt tāpēc par elektronisko grāmatu (kā ierīci) nebūtu sajūsmā, jo grāmatas nāktos "nokačāt" un "uzglabāt" līdz lasīšanas beigām. Onlainā planšetdatorā tas ir daudz ērtāk. Par lasīšanu monitorā nepiekrītu - gan ekrāna spilgtumu, gan burtu lielumu ir iespējams uzstādīt tieši savas redzes vajadzībām un nekad nav problēmu ar telpas vai vietas apgaismojumu, kur atrodies. Arī lappušu pāršķirstīšana uz priekšu vai atpakaļ nekādas neērtības nesagādā.

Autorizācija

Ienākt