Domas par Valsts pārvaldi.

4. dec 2009. 15:39

Pasaule esot mainījusies un tapēc nacionālisms kļuvis nevajadzīgs? Nepiekrītu.
Pasaule tiek mainīta (nevis pati mainās) Un mainīta cilvēku domāšana. Mainīta tā lai cilvēki sevi neaizstavētu. Nacionālisma dēļ cilvēki bija gatavi upurēties kopīgu interešu labā. Ja nav šīs idejas - augstākas par paša eksistenci - nav aizstāvēšanās. Ir tikai izdzīvošanas instinkts. Palikt dzīvam un paēdušam pašam. Kaut caur nodevību, kaut caur goda zaudēšanu... viss vienalga. Ja vēl kas pāri paliek... tad ni gan... Tāda cilvēku masa ir tikai darbaspēks nevis nācija. Tie nav saimnieki pat ne savā zemē. Vai šobrīd tas nav redzams skaidrāk par skaidru tepat - Latvijā?
Kā domājat Jūs?

Atslegas vārdi: politika3025

Lai atbildētu uz šo jautājumu, Jums ir nepieciešams autorizēties.

Atbildes (5)

  1. 0
Ilze P. 4. dec 2009. 16:04 Viņas atbildes

Protams par savu naaciju un savu zemi, viennoziimigi!

  1. 0
Ernests N. 4. dec 2009. 16:17 Viņa atbildes

Man šķiet, ka tu paplašini nacionālisma jēdzienu, tam pieliekot klāt arī pasionārismu, dabīgo vēlmi aizsargāt savu ģimeni un dzimtu un vienkārši tēvzemes mīlestību.

Nacionālisms patiesībā ir jauna parādība. Eiropā tas izveidojās pēc Napoleona kariem, kad vienotā Eiropā radās nacionālas valstis. Pozitīvi ir tas, ka no tā radās tāds mūsdienu jēdziens kā tūrisms, jo ir interesanti braukt satikt atšķirīgus cilvēkus ar viņu valodu un tradīcijām. Negatīvi ir tas, ka tautas nespēj sadalīt zemes teritorijas, jo nereti vienā teritorijā izsenis dzīvo atšķirīgu identitāšu cilvēki.

Tev taisnība tajā ziņā, ka ideāli ar laiku mainās. Tomēr izsamist tāpēc, ka mainās uzskati nevajadzētu. Mēs latvieši, esam izdzīvojuši un pastāvējuši un turējuši godā savas tradicijas tūkstošiem gadu pirms nacionālisms parādījās un nekas neliecina, ka pēkšņi aimirsīsim sevi.

nacionalizms ir politika, nav sakara ar tautu, toties varbūt savā ziņā ir ģimenes-tradīcijas, kur ļoti pieturas pie asiņu nesajaukuma.Nu un tas ar apsveicams:)

EIROPA IR TAUTU SAJAUKUMS..., kā nekā Latvija EIROPĀ

  1. 0
Dzēsts profils 4. dec 2009. 22:12 Viņa atbildes

Pagaidām vēl katrā valstī runā savā valodā,tikai Latvijā daudzi runā kaimiņvalstu valodā!

  1. 0
Maija (. 4. dec 2009. 23:24 Viņas atbildes

nu ko, daudzvalodba, jo Latvijā nedzīvo tikai latvieši un pie tam, paši vien to VARU, te Zviedriem, te Vāciem, Te Krieviem, te Eiropai atvēlēja,, bez ziepēm un sāls...,
pašiem nu palika pliks dibentiņš ,  tautu dejas un dziesmas! - Paši vainīgi...

Autorizācija

Ienākt