konkrēti interesējos -kā labak gatavot kafiju ar kardamonu,,esot arī metode,ka pievieno nedaudz piparu
Atslegas vārdi: kafija12
Šķipsniņu sāls,lai uzlabotu garšu!!!...
Dzeru melnu kafiju bez piedevām,tai linkā ir šis tas par kafijām.
Reti, ļoti reti, kad sakārojas kafiju ar kādu piedevu-- ir izmēgināts ar - vaniļu, ar kanēli, ar krustnagliņam... bet tomēr vienmēr atgriežos pie klasikas- malta , melna, stipra un salda kafija, bez jebkādam citām piedevām.
jā, man ieteica peļu sūdiņus piebērt..peina garša esot..
nē melna un bez cukura:)
kafija pati par sevi ir bauda? bet dažreiz izmantoju čili un sali
Kafijai uzleju uudeni- vaaroshu + 2 cukurinjus... izmaisu... ko veel...dzeru!
Ljoti garshiiga kafija sanaak ja pievieno kaneeli.Bet arii kafiju vajag labu-Merild vai Noir,jo smalkaak malta kafija,jo garsha labaaka.Ar pipariem ljoti uzmaniigi,par daudz&buus tikai piparu garsha,visas piedevas saberzh piestaa.Ta kaa esmu straadaajis par baarmeni,tad uz 10porcijaam kafijas apmeeram nazha gals piedevu!Neizdzerto kafiju araa nelej,var ieliet citaa traukaa&ielikt ledusskapii,buus auksta kafija,nevis atdzisusi.Var kafiju arii reanimeet,izdzenot velreiz,tikai jaapievieno svaiga kafija.
Nu , reizēm kāda spārnota piedeva iekrīt nejauki sīkdama ...
esmu mēģinājusi ar kanēli,bet garšo vislabāk maltā un bez cukura.
var pievienot arī krustnagliņas. tās piešķir īpatnēju, vieglu garšu. vislabāk, manuprāt, ir pirkt garšvielu veselā veidā (kardamonu, kanēli vai muskatriekstu), lai to varētu samalt. tad aromāts un garša būs vēl baudāmāki!