vai lietojat?
ja lietojat,kàpéc?
man ar interesé..
Atslegas vārdi: tautas dziedniecība1
a ko,vai labākas par magoņu sēklām?
Sasmalcinātas , dažreiz tās uzbirdinu sāļajiem cepumiņiem ...
Biežāk mūsmājās lieto linsēklu eļļu , gatavojot skābētu kāpostu salātus - ar sīpoliem , marinētu gurķīšu kraukšķiem - tam visam ļauj sadraudzēties , kamēr vārās kartupeļi , kuros uz vārīšanās beigām noteikti iemet kādu sasmalcinātu ķiploka daiviņu ..., un tad - mhmmm, kas par garšīgu tandēmu sanāk ! Pat obligātā kotlete var izpalikt ...
lietoju gan un eļļiņu ar
Ku'n'gim un t'a darb'ibai !
lietoju,ja jūtu ,ka uzturā par maz šķiedrvielu-var pārkaisīt salātiem,omletēm,likt pie putras,labāks efekts,ja samaļ kaut kafijas dzirnaviņās.Eļļu esmu mēģinājusi,bet garša specifiska-pārsvarā jau olīvju eļlu
Lietoju sēkliņas /ne tikai linsēklas/, pieberu klāt pie pīrāgu un maizes mīklas, pie auzupārslu putras un cepumu mīklas. Patīk, ka ēdiens ir *ilgspēlējošāks* - zobiem papildus darbs un papildus šķiedrvielas.
Lineļļu gan lietojam tikai koka *iesmērēšanai*.
Nelietoju,bet vajadzētu gan.
Tās lieto gadījumos,kad ir problēmas ar kuņģi un gremošanas traktu...cik atceros,bet iespējams ,ka tas nav viss..
Vivas salāti rosina apetīti ..