4ПонравилосьArgods K. Его блог (151)

Spēle bez noteikumiem

16 ноября 2011 20:13

Uz patiesības tilta es apstājos,

Likās,ka tas ir viegli.

Ar vārdiem siltiem atklājos,

Lai apsegtu Tevi liegi.

Pār lūpām tik drumstalas veļas,

Tas neiededz acīs Tev liesmu.

Rokas pret debesīm ceļas,

Un sirds lūdz pareizo dziesmu.

Es neesmu viss,bet tikai es

Un ko var vairāk vēlēties.

Ja atkalredzēšanās prieku nes,

Kad sirsniņas sāk spēlēties.

Ключевые слова: dzeja18358

Комментировать могут только авторизованные пользователи

Комментарии (1)

Удалённый пользователь 16 ноября 2011 20:24

Pateicība par saņemtajām dāvanām • Lūgums pēc skaidrības un gaismas • Atskats uz veiktajām izvēlēm • Lūgums pēc piedošanas tajā, kur tas nepieciešams • Ieceru formulēšana nākamajai dienai
Izvērtes lūg­šanu tādā vai citādā veidā lūdzas daudzi, arī tādi, kas nekad nav dzirdējuši šīs lūgšanas nosaukumu.
Savos Garīgajos vingrinājumos pirmais šo lūgšanu ie­teica svētais Ignācijs no Lojolas (1491–1556), nosaucot to par examen general. Latviski vienots termins vēl nav nostiprinājies, tiek lietots gan dienas pārskats, gan sirdsapziņas izmeklē­šana, gan eksāmena lūgšana. Šī izdevuma sagatavo­tāji piedāvā nosaukumu izvērtes lūgšana, kas, šķiet, pil­nīgāk atspoguļo lietas būtību un ļauj nepārprotami pazīt šo lūgšanu starp citām garīgās prakses formām.
Šī ir grāmata gan tiem, kas vēl nepazīst izvērtes lūgšanu un grib par to uzzināt, gan arī tiem, kas pazīst izvērti, bet vēlas to izprast dziļāk. Tā palīdzēs gan tiem, kas vēlas paši mācīties, gan tiem, kas vēlas izvērtes lūgšanu iemācīt citiem. Šī ir grāmata visiem, kas vēlas lūgties izvērtes lūgšanu.
Šī praktiskā grāmata palīdzēs atbildēt uz šiem un līdzīgiem jautājumiem: kas ir izvērtes lūgšana? Kā man to lūgties? Vai tā man palīdzēs? Vai tā iespējama tik aizņemtā dzīvē kā manējā? Ar kādiem šķēršļiem varu sastapties, praktizējot izvērtes lūgšanu, un vai spēšu šos šķēršļus pārvarēt? Un kādus garīgos augļus izvērtes lūgšana nesīs?

Авторизация

Войти