gribu sasaldēt,tikai nezinu kā labāk-noblanšēt,vai uzlikt katliņā ,uz liet ūdeni-kamēr iztvaiko
Sandi -vispār sēnes kaltē,bet gailenes laikam reti
Maija-un kā iesaki,man šovakar tik liels sēņu daudzums japārstrādā
paldies Jana-tā arī darīšu
Vilni,manai ģimenei garšo
Antra-tauku tiešām mājās nav,biju domājusi daļu saldēt ,daļu sacept olīveļļā
Ключевые слова: gailenes0
Izmēgināju dažādus variantus , paliku pie viss vienkāršākiem , gailenes sālu kopā ar visām sēnēm, citi saka ka cietas , bet sēņu mērce ir ļoti garšīga vai arī iemarinēju burciņā un ledusskapī / nevis saldētavā/un garšīga uzkoda...., bet visvieglāk salasītās gailenes iedodu savām " podrugām".....
liekas ,ka sēnes var kaltēt......
Sasaldētās gailenes ,pēc to atsaldēšanas ,gremošanas traktam kļūst īpaši nedraudzīgs pārtikas produkts
Kāda velna pēc, ziemai vajadzīgas gailenes?
Es ne blanšēju nekā, notīru, sagriežu un pa kastītēm, un saldētavā. Gan gailenes, gan baravikas. Ziemā neatsaldētas uz pannas. Man jau garšo, manējie arī nesūdzās.
Sacep taukos un izkarsētā burciņā iekšā!
Saldētas gailenes nav garšīgas, man vispār negaršo gailenes, kādreiz ziemai no tām gatavoju gaileņu kaviāru, tas liekas bij vislabākais.
Vienkārši sasāli un glabāsies labi.
Mamma gailenes sāla , vēl svētdien manis lasītās iesālija..
Visātrākais - APĒST !:))))) Un ziemā atcerēties,cik tās bija garšīgas !:)))))