Dilles – lieliskas no senatnes līdz mūsdienām

January 28 2012 03:36

Dilles – viengadīgs, čemurziežu dzimtas augs ar spēcīgu aromātu un garšu, ko nodrošina dillēs lielā daudzumā esošā ēteriskā eļļa. Lieliskais aromāts, garšas īpašības, kā arī plašais pielietojums tautas medicīnā dilles mūsu platuma grādos padara par vienu no visvairāk audzētajām kultūrām. Dilles tiek audzētas dārzos no agra pavasara līdz pat vēlam rudenim, bet daudzi nespēj pretoties diļļu lieliskajām īpašībām arī ziemas laikā, turpinot tās audzēt mājas apstākļos. Jau daudzas tūkstošgades atpakaļ cilvēki zināja par diļļu īpašībām. Senajā Romā, Grieķijā un Ēģiptē dilles cildināja kā ārstniecisku augu, garšaugu un pat krāšņumaugu. Arī mūsdienās dilles joprojām saglabājušas savu vietu starp populārākajām garšvielām, un tiek izmantotas kulinārijā, medicīnā, kosmetoloģijā un aromterapijā. Lasi tālāk http://www.averto.lv/uploads/files/dilles.pdf

Only authorized users can comment

Comments (2)

jautrite b. January 28 2012 14:32

dilles vislabāk savākt sezonā un sasaldēt,patreiz vāru sēņu zupu,pievienoju saldētus pētersīļus,baziliku,pirms ēšanas katrā šķīvī būs dilles.Zaļumus neiesaku pirkt lielveikalos

max m. January 28 2012 12:23

Tagad varu iesét séklas,podinà augs?

Sign In

Login