Labvakar,jaukie ,saimnieciskie ,humorīgie un visādi citādi foršie amigosieši Man ir viens neliels lūgums,varbūt kāds zina patiesi garšīgus ieteikumus ķirbja likšanai pie vietas, tobiš- burciņās, ziemas pielietojumam,esmu likusi krustnagliņu ,smaržīgo piparu un kanēļa marinādē,ar cidonijām arī..kādreiz,bet pieļauju,ka ir arī citas tikpat foršas receptes ...ak,jā, uz izcili humorīgajiem lūgums šoreiz neattiecas jo negribu ķirbja kompotu,teiksim,ar vecu pazoļu,mušmiru ,vai solidola piedevu
Keywords: dzīve38617, kulināriskas attiecības0, ar ķirbju piegaršu0
Baseball bita!
Soy picaro,paldies par ideju,domāju,ka šādi salāti būtu garšīgi gan ,kaut gan,jāatzīst,ka jau sāku baidīties par savām ausīm ar,ja nu tiešām būs aiz tām jāvelk nost no bļodas,tad uz pavasara pusi varu sākt līdzināties čeburaškas māsīcai
Untikai Maijai teikšu,ka man ķirbis negaršoja,mēģināju veidot jaunus salātus ar ķirbi un topinambūru un iznāca kakka.Tad manējā kundze pie atlikušā sarīvētā ķirbja pievienoja gabaliņos sagrieztu apelsīnu, citrona sulu un cukeru pēc garšas.Ja ir vēlēšanās un tā ir vienmēr - pievieno rozīnes.Salāti iznāk atsvaidzinoši.aiz ausīm nevar novilkt no bļodas. Tagad pats uzaudzinu kādu ķirbīti.
Ineta,es gan neskumstu,ēdīšu nost un basta
Nu,esu par slinku,uz ziemu krajumus veidot.Jo klejoju,pasaulite ir plasa............................
Re kā te vienam ķirbjaudzētājam nepaveicās, i pats saskumis, i ķirbis tāds galīgi bāls , laikam skumst līdz:
Nauri,ķirbis ir viena varen forša ogo,protams,ja zina,ko ar to darīt,turklāt,bez jebkādām ķīmijām
Sol,picaro,paldies,tieši tādu marinādi es izmantoju un man tiešām garšo,bet gribēju vēl kaut ko arī nepierastu
Leonora,paldies,par sulu kūri arī ir doma un kompots man garšo tīri labi
Paldies,Jautrīte,par ķirbju mizām gan to nezināju,būs kāda jāmēģina izžāvēt,vēl šodien smiltsērkšķus dabūju,būs jāpamēģina eļļu pagatavot
Nu,re,Daiga ir uz pareizā ceļa! Sagriezti ķirbja gabaliņi ir nedaudz jāpavāra marinādē, kura sastāv no cukera, citronskābes un dažām ''sieviešu nagliņām".Visu to burciņās un ziemā var cienāties ar saviem "ananāsu gabaliņiem".Patiesi tā garšo.
Ja to lielo ogu pievieno gaļas sautējumam , tad vēl ir ēdama , citādi piekrītu Dzintras ieteiktajam variantam !
Un sēklas sakaltēju,daļu nograuž,daļu izlobu-samaļu un pievienoju biezpienam un citiem ēdieniem,ļoti veselīga ir ķirbju miza-satur daudzas derīgas minerālvielas,arī kalciju,sakaltēju-samaļu un pievienoju visur,kur var
tas gan nav aprobēts ziemai -bet ķirbju kompoti mūsmājās neiet-ēdam salātos ar redīsiem,rutkiem,burkāniem,tāpat kā no kabačiem cepu un pievienoju tomātus ,ķiplokus,citas garšvielas-varbūt pamēģini kādu kabaču recepti tikai ar ķirbi.Ļoti garšo ķirbju sula,arī pie zupām pielieku,gan pārsvarā,kad blenderēju
Es tos lietoju,lai katru dienu pagatavotu sev un izdzertu glāzi ķirbju sulas.Un tad no biezumiem gatavoju ķirbju plācenīšus.Sanāk divkāršs labums.Vīram garšo ķirbju piena zupa.Marinādē negatavoju,jo neviens tos neēd.Esmu mēģinājusi kompotus ar cidoniju,sevišķi sajūsmā par tie nebiju.Jaunībā vārīju ķirbju ievārījumu ar citroniem,bet tagad to nedaru,jo ir citi,kuri garšo labāk.
laikam piekritīšu kūkotājam, mēs izmantojam helovinos, kuram interesantāk izdosies izgraizīt, ieliekam iekšā plošku, tāds smukums kādu laiku istabu rotā:)
Šī nav no manām iecienītākajām ,,ogām,, , ne burciņā , ne šķīvī likta..
Nu,es ceru,ka pietiks uz spaiņiem tā diviem
Nu, kad saliek burcņās, tad jau nekas liels tur nav
Ineta,man atveda un izvēla,tad nu dēls nesa iekšā un teicās,ka pamazs vēl esot
Es saviem neļāvu izaugt.. nu kas tādus monstrus staipīs