Búshu pateicíga,ja káds/a padalísies prasmé -ká pareizi ,cik ilgi,kádá secíbá sgatavot karsto INGVERA dzérienu...... Dzirdéju,ka ljoti labs profilaksei pret saukstéshanos....Shodien to sakniti nopirku....dereetu sagatavot...,kauns,bet nezinu-vai aukstá údení to sasmalcinátu likt....un vai vajag -lai ,,iestávás,,....???
Ahaa,Max,paldies,ka par citronu atgádináji....
hm...nu ja,SkaidrIt....dereetu Béthovenu paklausíties
Marika mani apcelj....
Paldies,miiljo Inet !
Laiminj,izsmeljoshi !
Mácos,Jana,míljsh paldies!
Mezházi-uz chetrám ká Tu ...nu toch nestáshos.
Keywords: nezinitis mácás0
Apeed taapat man garsho
Nezinu , kā gatavot , bet , par cik runa ir par ingveru , gribētu piebilst , ka brīnišķīgs ir ingvera roku krēms - smarža tik brīnišķīga ! Nopirku Body-shop , bet nu jau krēms iet uz beigām .
Labàk jau gatavas ingvera skaidas ieber karstà zalajà téjà+citronu un medu
Tev bûs jàrivé..
Tieshi tikko iedzéru,profilaksei
vàriit nevajaga,paturi lai ievelkas..
Gatavoju līdzīgi kā max max, tikai bez zaļās tējas, vienk. karsts ūdens, ingvera saknes šķelītes+ citrons+ medus. Uz nakti nav ieteicams, jo ingvers ne tikai paplašina aisnsvadus, bet arī uzmundrina> nevarēs iemigt.
Nu tā- vienkāršais variants- -4 smalkas šķēlītes lielā krūzā sagriezt, 2-3 šķēles citrona (ja, tik daudz!), apliet ar verdošu, apklāt, padziest, pielikt riktīgu ēdamkaroti medus (tas tad, kad jau deguns tek vai klepus), bet vispār dzirdējusi, ka ingvers tomēr drusku jāpavāra. Bet tā, par cik citrons riktīgi klāt, vēl medus, nu ļoti stiprs dzēriens. Ja nav saknes, var izlīdzēties ar nelielu tejkaroti ingvera pulvera apliešanai.Tiešām palīdz.
Es te pievienojos vairākumam- uzvāru ūdeni, pa to laiku sarīvēju /ne vairāk pa tējkaroti/ ingvera sakni, ja slinkums rīvēt- sagriežu plānās šķēlītēs, apleju ar verdošo ūdeni, tad pielieku medu un citrona šķēlīti/es, ļauju mazliet ievilkties un tad dzeru. Man garšo. Ziemīgajā laikā /un ne tikai/ ingveru lieku klāt arī zupām, lai siltums kaulos.
Metode gatavot visas tējas ir apmēram vienāds un ingvērs nav izņēmums.Vienīgais,ka to sarīvē svaigu.
negaršo man ingvērs-nav ne vainas arī tējai ar upenēm vai avenēm
Es apleju ar verdošu ūdeni ingveru,bet citronu un medu pielieku nedaudz vēlāk,lai nezustu vitamīni
Skatos , viss jau smalki apstāstīts ! Vnk gribu piebilst , ka ingvers tandēmā ar zaļo tēju ir īpaši garšīgi un veselīgi ! Medus gan pievienojams tuč - tuč vēlāk , ne karstā tējā ..., citrons - karstā ! tad šamajam atraisās smaržas un garšas buķete !
nostāties uz kājām un sākt rīkoties