Cilvēka kuņģis tomātu mizas nespējot pārstrādāt.
šķīedrvielas ir kā birste -iztīra zarnu traktu ,izvada visu nederīgo
Nemizoju,jo kuņģis pacieš mizu un nesignalizē neko.
... navu gan pētījis, vai manC tās pārstrādājis vai ņea... un tā kā es šādējādi nerūpējos par apkārtējo vidi un piedrazoju to ar nepārstrādātām tomātu mizām, tad sajutos kā Dabas kaitēklis un piesārņotājs... tā kā nākamreiz pēc nemizotu tomātu iekšķīgas lietošanas, iešu "padomāt" uz bīstamo atkritumu konteinera...
...čukča ir gudrs, čukča neēd gailenes - jo tās arī "dzīvas" "nāk ārā"...
Bet patīrīt iekšas gan...
ha ! muļķības ! .... manējais daudz ko var ...
Nea ..., iznēmums tikai konservējot - tomāti savā sulā ... Slota arī vajadzīga - kuņģi paslaucīt ...
Nemizo tomātus, smeķis vairs nebūs tāds
Dažreiz
Vajadzétu jau blanshét tomátus,bet....nevienmér ir laiks un véléshanas.......strádát.....
Par kunģi nezinu, bet ja liels pārgatavojies mājas tomāts, tad tiešām miziņu nost, ir receptes kur obligāti tomāti bez mizas. Dārzā tikko plūkts gurķis vai tomāts neprasas uz "izģērbšanu"
kā kuru reizi
Andrej, Jus par tomatiem , par tomatiem ,,,,Jums laikam loti garso?
Ari ar arbuzu seklinam dazadi esot...nevaru spriest...neanalizeju
Nemizoju.Bet plauceju-ta ir vienkarsak...................
Nekad neesmu mizojis.
Pavisam vienkārši tomāti izģērbjas - iegriez krustiņu, noplaucē, uzlej aukstu ūdeni - mētelīti nost
Visumā tiešām daudzos ēdienu variantos miziņa neder - tomātu zupai, omletei, tomātiem želatīnā...Nebūtu jauki zvejot miziņas no šķīvja laukā, tā ka saimniecei nākas vien papūlēties, nav jau grūti.
Neredzu lielu nepieciešamību tērēt savu laiku tādiem sīkumiem..es drīzāk atgrieztos pie sentēvu metodēm , kad daudz neauklējās un lobīja iekšā zirņus ar visām pākstīm
Savus tomātus ēdu ar visu mizu, lai gan tomāta mizu gremošanas trakts nepārstrādā, labākajā gadījumā tās tiek izvadītas laukā, sliktākajā pielīp pie zarnu sieniņām, bet nu gremošanas sistēma par šādiem produktiem nepriecājas, ēdot produktus, kas nesagremojas, organisms patērē vairāk enerģijas, kas varētu noderēt kam citam, piemēram, kādu nelabvēlīgu šūnu, vīrusa utt., iznīcināšanai. tā ir lieka slodze gremošanas sistēmai, miza var arī aizķerties kaut kur organismā, var pūsties vēders utt
Pēdējo reizi, kad biju apēdis divus tomātus, nokļuvu slimnīcā ar ļoti augstu asins spiedienu un vīrusu vēderā, kaut tomāts pirms apēšanas bija mazgāts un neviena muša nebija uzspējusi to apkakāt.
Principā nē, bet ir tomātu šķirnes /pašaudzētās/, kur tam ļoti bieza miza un lielajiem tomātiem viegli nāk nost, tiem mizoju.
Bezdīzeļi labi sanāk!