Keywords: doma23287
Latvietis - bagātāks un gudrāks.
kaut kas no zivtiņās ...
Ziemassvētkiem jāsmaržo pēc piparkūkām , tas pirmkārt ! Tālākais - pēc iespējām un spējām , katram savas variācijas ...
Pašceptie pīrādziņi.
Protams,cepeti,skabu kapostu sautejums,piradzini,smalkmaizites un zvtinas.Tie ir mani milakie svetku edieni.Ar milestibu gatavoti.
No kura nevar atturēties, zemapziņa te valdniece. Vienreiz viens ,citreiz kaut kas cits
Plakanmaize ar mocarellu un tomātiem[/b]
Sastāvdaļas:2 paciņas mocarellas (250 g) 2 palieli tomāti, sagriezti palielos kubiņos 6 bazilika lapiņas ,svaigi malti melnie pipari pēc garšas
maizei: 115 ml silta ūdens 5 g sausā rauga 2 ēd.k. saulespuķu eļļas 250 g miltu 5 g jūras sāls Pagatavošana:Lej bļodā siltu ūdeni, pievieno visas mīklas sastāvdaļas un samīci mīklu. Mīci apmēram 10 minūtes.
Kad mīkla ir vijīga un maiga, liec to ar eļļu ietaukotā bļodā, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec siltā vietā, lai mīkla rūgst, kamēr palielinās apjomā uz pusi, apmēram 1 stundu.No mīklas izveido plakanas šķēles, kādas formās vēlies, un liec tās uz pannas vai grila. Uz vidējas liesmas cep no vienas puses kādas 3-5 minūtes, līdz apakša ir gatava. Apgriez otrādi un turpini cept, līdz gatavs.
Kad tas izdarīts, ņem nost no liesmas. Liec uz liela šķīvja vai dēlīša, pa virsu kārto tomātus, saplūkātu mocarellas sieru un baziliku. Pārlej ar eļļu, pipariem, sāli un nedaudz saldenā balzamiko.
Vistas filejas tītenīši pildīti ar Mocarella sieru un sautēti saldajā krējumā ar pārkaisīto Krievijas sieru.
Zacene
Ziemsvētkiem ir savi ,īpaši ēdieni galdā - cūkas šņukuriņš ar pelēkajiem zirņiem , pildīta karpa , kuras zvīņas liekam maciņā , lai aug naudiņš nākošgad ...,
pīrāgu kalni - daudz un dažādi , ko pa svētkiem ņammāt , un ciemiņiem līdzdot , piparkūkas - obligāti !
Un vsp - tie ir svētki dvēselei , protams ,neaizmirstot arī vēderpriekus... , kas nu kuram labāk tīk, to arī liekam galdā ...
gaļas salāti
Tāds,kas visiem garšo....
nav neviens ediens,kuru nevaretu est ari ikdiena!
Cūkas cepenītis.
jebkurš, kurš gatavots ar sirdi un mīlestību...
Rossols!!!!!!
Bez tā nespetu iedomāties nevienus svētkus...