kūka Madonna!!!

5. dec 2009. 18:50

1.5 gl. cukurs
3 olas (abus sakuļ)
2 ēd. k. medus
2 ēd, k. kausēts sviests (izkausē sviestu, pieliek uz panniņas  medu)
2 tējk.soda + 1 tējk. etiķis

Visu sajauc ar 3 gl. miltu. Liek ūdens peldē, karsē apm. pusstundu, kamēr mīkla atlec no koka karotes, maisot.
Met lielā miltu daudzumā, sadala 5-6 daļās, katru daļu  (ātri )rullē ļoti plānu plānu.Ļoti miltainu galda virsmu, citādi pielips. Cep gaiši brūnu, cepas ļoti ātri, tikmēr rullē nākošo. Ar birstīti notīrīt liekos miltus.
Iekšā smērēt: 1 bundžiņu kondensēto, saldo pienu + izkausētu 1.5 paciņu sviesta. Krēmu sakult ar mikseri.

Atslegas vārdi: kūkas.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Frēzija v. 6. dec 2009. 13:21

Jā, Ilona Mežviete, jāņem kamēr trauslas. Droši vien kāds ir ievērojis, ka aizmirsu  uzrakstīt par augšiņu, kad izrullēju pannas lielumā, lai būtu vienādas maliņas, ar nazi nolīdzinu, atgriezumus lieku cepties, trauslus ar stampiņu saspaidu drumstalās, nobeiguma kārta, nosmērē krēmu, uzkaisi drumstalas, var riekstus bišķi. Pēc nakts stāvēšanas nolīdzina malas.

Ilona M. 6. dec 2009. 10:32

Vēl kaut kas.
Trauslā torte.
300 gr sviesta,
3 glāzes miltu,
3/4 glāzes miltu.
Miltos ar nazi iekapā sviestu,pa daļām lej klāt pienu un turpina kapāt līdz saveļas kamolā.Tad ātri samīca viendabīgā masā,uz 1 stundu ieliek ledusskapī.Tad sadala,veltnē plānās plāksnēs-0,5 cm,sadursta ar dakšiņu,cep gaiši brūnu.
Un atkal vidū liek ko grib.Jāņem vērā,ka plāksnes no pannas jānoņem kamēr karstas,citādi drups.

Ķirbju kliņģeris.
Šitas gan man ļoti patīk.
250 gr piena,
1 kg ķirbju,
100 gr sviesta,
150 gr cukura,
1 kg miltu,
raugs,pustējkarote sāls,rozīnes vai kas cits,ko gribas-rieksti,mandeles,aprikozes utt.
No puses miltu,silta piena un atšķaidīta rauga sagatavo ieraugu,ko siltā vietā tur 1-1,5 stundas.Pa to laiku,kamēr ieraugs rūgst-
Ķirbjus smalki sagriež un kopā ar sviestu uz pannas sautē,kamēr mīksts.Padzesē,lai var darboties un izberž caur sietu.Kad ieraugs gatavs,mīca visu kopā,uzraudzē,taisa kliņģeri un cep,kamēr gatavs.Var uzkaisīt drumstalas-cepot,vai tad,kad jau gatavs-pūdercukuru.Bērniem cenšos uz dzimšanas dienām šitādu izcept.Visiem ļoti garšo.

Ilona M. 6. dec 2009. 10:20

Pārāk bieži nesanāk kūkas cept,bet te nu beidzot kaut kas no tā,ko esmu izmēģinājusi.Un nav slikti.
Torte,kurai nosaukuma nav.Vismaz man nav zināms.
1 gl. krējuma,
1 gl.cukura
vaniļa,
1 tējk. soda,
1 ēd.k. etiķa,
1 tējk.degvīna,
3 glāzes miltu.
Samaisa vispirms kršjumu ar cukuru,tad pievieno visu pārējo,samīca,sadala uz pusēm.Vienai daļai pievieno kakao-cik nu brūnu gribas.Katru daļu dala uz trim daļām,izrullē,kaisot miltus un cep apmēram 5 minūtes.
Starpā var smērēt ievārījumu,krējumu ar cukuru,pārkaisa ar šokolādi.Smērēšanai es vispār izvēlos to,kas kurā brīdī ir pieejams.

Dzēsts profils 5. dec 2009. 23:21

mmm, saldā desa- nu, meitenes, kulinārās izvirtības te sarakstījušas    

Ilze B. 5. dec 2009. 21:24

Es gatavoju reizēm saldo desu.....visiem garšo.
400gr cepumi Selga,
150gr sviesta
100gr piena
2 ēdamkarotes kakao
2 ēdamkarotes cukura
marmelāde,rozīnes
Katliņā izkausē sviestu,pievieno cukuru,pienu,kakao
Sadrupina cepumus,sagriež gabaliņos marmelādi.Sviesta masā iemaisa cepumus,marmelādi, rozīnes.No iegūtās masas izveido kukulīti un ietin folijā.Liek ledusskapī.Kad atdzisis ,sagriež škēlēs.

Ilona M. 5. dec 2009. 19:52

IEkopēju savā recepšu grāmatiņā.Noteikti izmēģināšu.:)

Frēzija v. 5. dec 2009. 19:21

Aizmirsu piebilst, kad kūku sasmērē, noteikti atstāj uz nakti ievilkties. Vienā dienā parasti to nedaru, darbietilpīguma dēļ, vienā dienā izcepu, nākošā daru pārējo.

Ilona, tādu neesmu gatavojusi, paldies!

Dzēsts profils 5. dec 2009. 19:01

Frēzija, paldies!   Gan būs brīvbrīdis izmēģināt tavu recepti, bet tev lai tiek tā, ar kuru es nebūt nenoskopojos iepriekš, man vnk tā šķita visiem labi zināma- visiem, katram kopš savas bērnības  
Torte no "Selgas" cepumiem un biezpiena.
Sastāvdaļas:
   1. 2.paciņas cepumu Selga
   2. 100 g marmelādes končas
   3. 200g biezpiena (es ņemu kādus 500g- visiem gribas tādu dikti biezpienīgu )
   4. 0,5l krējuma vai mazliet mazāk saldā krējuma
Pagatavošana:
1.krējumu saputo
2.biezpienu samaļ gaļas mašīnā
3.marmelādi smalki sagriež
4. visas sastāvdaļas sajauc kopā pievieno cukuru un vanilīnu
Kārto šķīvī vai uz paplātes: cepumu kārta, biezpiena krēma kārta un tā turpina kamēr viss izlietots. Pārleju ar kausētu šokolādi.
Lieku vēsumā uz kādu stundu (vismaz) ievilkties.
Labu apetīti!  

Autorizācija

Ienākt