Jaunā gada recepte
Pārlapojot savas vecmāmiņas mantojumā atstātās vecās piezīmju burtnicas, uzdūros uz nodzeltējušas ,necilas lapiņas ,kur ar skolniecisku rokrakstu bija pierakstīta kaut kāda
recepte - Jaunajam gadam ,kura savukārt pierakstīta no viņas vecvecmāmiņas nezināmiem laikiem .Un tā, lai šī recepte nenozustu un paliktu visiem pieejama nolēmu to laist tautiņās .
Iespējams, tā mūsu laika cilvēkiem iepatiksies un viņi to ar lielāko prieku gatavos , nodos šo noslēpumaino piemirsto recepti tālāk .
Pienācis laiks atklāt tās saturu .
Ņemam gada 12 mēnešus ,tos vispirms labi attiram no skaudības,naida,aizvainojuma,skopuma,egoisma un vienaldzības sēnalām,tad katru mēnesi sadalām trīs vienādās daļās ,saglabājot proporcijas, atdalām vienu trešdaļu ,kuru piepildām ar darbu,atlikušās divas trešdaļas aizpildām ar jautru prieka piegaršu .Pikantumam piepilināt humora esenci.Noliekam siltumā ,tad visam pāri lielām karotēm (ar kaudzi) liekam optimismu,klāt pieberam sauju ticības,mazo karotīti pacietības ,vēl dažus graudiņus izturības ,beigās neaizmirst čipsniņu pieklājības pret apkārtējiem, it īpaši pret tuvākajiem .Nobriedušu pārliet ar Mīlestību.
Pasniegt gatavu,izrotājam ar labestības lapiņām.Lietot visa gada garumā katru dienu, garnējumam der silti,mīļi vārdi ,smaids un sirsnība ,sirds un dvēseles siltums .
Lūk tas arī viss, ātri un vienkārši .
Labu apetīti !!!
Sākuma avots
Atslegas vārdi: receptes929
...tas kas vienkars, tas ir geniaals, tikai briiziem gruuti piejams... nav ekskliuziiva recepte, bet toties loti veca, loti noderiiga gan sirdij, gan dveeselei, gan kermenim...