Vai var iemacities valodu 3 menesu laika?

12. jan 2011. 17:27

Var. Limenih, ka var brihvi sarunahties par sadziviskahm lietahm. Vardu krajums ap 3000 vardu, kurus lieto automatiski, bez garas vilcinashanas 200-300 teikumos. To var izdarit cilveks ar labu atminu, kura ir speciali sagatavota, pie skolotaja, kas parvalda atras apmacibas metodi.
Bet citi varianti? Ka var apguht anglu valodu pashmacibas celha, un cik ilga laika? Domaju, ka cilveks ar videju atminu un motivetu apnemibu, no pashiem pamatiem to var izdarit gada laika, ja ir pietiekoshas laika rezerves. Tam nepiecieshams dators, tulkoshanas programma, kas tekxtu tulko un izrunah. Var izlidzeties ar exelu, bet tie kas brivi parvalda krievu valodu var iegadaties programu 636 (datori) veikalos par apmeram Ls 4. Tur ir norade, ka textu ari izruna. Tada programa ir ari latvieshu valoda, bet nezinu par cik un kur to var iegadaties. Jamacas vardi, kurus visbiezak pats lieto sadzive. Vispirms iemacies starptauski lietojamos vardus, un kurus jau zini no sadzives - piemeram ofiss (office), dakteris (doctor), akcents, izruna (accent) utt, bet iemacies rakstit un izrunat vienlaicigi. Ta ir anglu valodas ipatniba- nepietiek redzet uzrakstito textu, tas japrot ari  izrunat. Man tik vienkarsi nebija, saku macities 55 gados un bez skolotaja- tada bija mana apnemiba. Tagad esmu Anglija un sazinos tikai anglu valoda, jo citas iespejas es nepienemu- gribu runat anliski. Angli mani saprot, bet es vinus saprotu ar grutibam. Tas pagaidam, bet ceru, ka ari saprast varesu diezgan driz.

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Sanita B. 19. feb 2011. 19:24

Galvenais ir motivācija, pašdisciplīna un prakse. Domāju, ka 3 mēn. laikā var iemācīties svešvalodu sadzīves līmenī, ja atrodies vietā, kur esi spiests sazināties tikai tanī valodā.

vaards u. 12. jan 2011. 20:28

ja,dikti gribesi ,visu paspesi sasniegt!

Dzēsts profils 12. jan 2011. 19:46

Viss būs atkarīgs no tā- cik ļoti cilvekam patiešām vajadzēs valodu iemācīties.

Vasilijs P. 12. jan 2011. 17:44

Man ir Bojatas Smadzenes-lidz ar To pat bernu but Nevar-kur vel Valodas iemacities...

Vasilijs P. 12. jan 2011. 17:32

Anglu,Vacu,Francu valodu nevaretu pat pec 100 gadiem iemacities-ir Bojatas Smadzenes.

Autorizācija

Ienākt