...vai kāds te prot arī rēķināt?

23. feb 2011. 19:48

Suns Tobis var nokost 4 kaķus dienā, bet, ja viņš nokostu par 2 kaķiem vairāk, tad tas būtu tieši 6 reizes vairāk nekā bomzis Gunča. Cik kaķus dienā nokož Gunča?

Jānītis matemātikas stundā pie tāfeles vienā mirklī piekrauj biksēs 3 kg, bet, ja viņu neizsauc, Jānītis biksēs krāmē tikai 50 gramus. Kādu svaru saliek biksēs Jānītis, ja nedēļā viņam ir 4 matemātikas stundas?

Jānītis 100 metrus skolas spartakiādē noskrēja 15 sekundēs. Cik ilgā laikā Jānītis aizskries līdz Jelgavai?

Kādam vīram bija 6 maisi. Četros maisos viņš glabāja vecas kurpes, bet pārējos maisos – kartupeļus. Kur vīrs glabāja tukšo taru?

Vitolds bāž dibenā lupatas. Vienā paņēmienā viņš dibenā var sabāzt 16 ķīselī mērcētus mutautiņus. Vai viņš varētu iebāzt dibenā arī terpentīnā mērcētu galdautu?

No punkta A uz B (35 km) brauc kāzinieki un dzer 2 kastes alus katros divos kilometros. Ik pēc 3 kilometriem kāzinieki skrien čurāt. Vai kāzinieki būs pačurājuši vai nocietušies, kad nonāks punktā B?

Jāzeponkulim dienā izkrīt 500 matu, un viņš tos met tualetes podā. Cik dienās aizsērēs pods, ja zināms, ka aizsērējumam vajag 7500 matu un 6 lupatas?

Vilis Tāpiņš no Kocēniem smird pēc zivs. Viņa kaimiņš Rūdolfs smird pēc dārzeņiem. Pēc kā smird Tāpiņa līdzdzīvotāja Irma, ja zināms, ka viņa piekopj attiecības ar abiem?

4 kg kartupeļu brīvi izkārtojas Ulda uzvalka kabatās. Taču, ejot uz operu, Uldis liek kabatā mobilo telefonu un tāpēc no šīs kabatas kartupeļus izņem. Cik kg kartupeļu tagad ir līdzi Uldim?

Kazimirs nemazgājas un gada laikā uz muguras savāc mellumu 2 pirkstu platumā. Cik ilgi jāgaida, kamēr Kazimiram būs uzaugusi otra mugura?

Kad Jānītis iedod Anniņai 1 latu, Anniņa parāda pliku dibenu, bet, ja Anniņa iedod 1 latu Jānītim, Jānītis parāda savu pastmarku kolekciju, kas sastāv no 120 markām. Kurš ko rāda biežāk, ja abiem ir 3 lati katram?

Jāzeps ir 280 kg smags, Laimonis – tikai 14 kg smags. Vai viņi abi varēs uzdejot uz jumta, kurš iztur 300 kg spiedienu un kur jau stāv ledusskapis 'Saratov'?

Kad Vaļa apmeklē tualeti, viņa reizēm iekrīt vannā ar spēku 60 kg uz kvadrātmetru. Vai ar šo spēku pietiks, lai izdemolētu trauku veikalu Ludzā?

Ja Raitis sev uz krūtīm uzraksta 'Esi sveiks!', tad garastāvoklis viņam paceļas par 10 grādiem. Par cik grādiem Raitim pacelsies garastāvoklis, ja viņš uz krūtīm uzrakstīs monologu “Būt vai nebūt”?

Vecaistēvs ēd zemi, bet vecāmāte ada, viņu mazbērni pārsvarā atsitušies vectēvā, izņemot Juri un Krišu. Cik ģimenes locekļu ēd zemi, cik pa to laiku ada?

Nizorāls maksā “tik un tik” naudas, tailenols ar miega efektu – gandrīz 2 reizes vairāk. Kas lētāk – mazgāt matus vai gulēt?

Braucot ar liftu augšup, Tenis dzied dziesmu, bet braucot lejup – vemj. Katru trešo reizi lifts neiet, jo ir pievemts, un sētnieks Ludis to tīra ar slotu. Cik reizes Tenis dzied un cik reizes vemj?

30 gramu Head&Shoulders šampūna spēj nomazgāt 84 blaugznu plēksnītes. Cik šampūna vajag, lai savestu kārtībā visu vējabrāļu ordeni?

Grunvaldim, apēdot 60 zirņus, izstrādājas 60% gāzītes. Cik ilgi purkšķinās Grunvaldis, ja noēdīs visus Alsungas rajonā atrodamos zirņus? Aprēķinos atļauts izmantot pierakstus.

Atslegas vārdi: matemātika2

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Dzēsts profils 23. feb 2011. 21:17

  Vasja,grāmatvedības uzskaitēm vienmēr kārtībā jābūt,kaut arī dzīve piespiež,skaits jāzin

Vasilijs P. 23. feb 2011. 21:10

meitenites Puisis esot bijis pie vairakam,bet iespejami ir atbildigs par visam-dzive piespiez...

alberts d. 23. feb 2011. 20:13

Nu te jau ozh pèc kursa darba augstäkajä matemätikä,tamdèlj säksim ar iztirzäjumu celjam lìdz Jelgavai. Tätad (18000:100x15):3600 a iznäk-0,75 h vai 45 minütes,man gan vajag apm.75 min.nu jauns paliek jauns,palaid man pa priekshu dailju teroristi...i 30min.iekljaushos...

Autorizācija

Ienākt