Esmu patriots, bet saprotu to savādāk...

15. okt 2011. 21:27

Pirms kāda laika interneta zem kaut kāda raksta pamaniju komentārus, diezgan "mīļā" formā atbilde kādam jaunietim, kuram profilā bija rakstīts "Lielibritānija" tātad vel viens latvietis kurš dzīvo ārpus latvijas. Komentāra saturu īsti neatceros, bet runa bija par dzimtenes nodevību, redz ka tur komentāru bija rakstijis kāds Latvijas "patriots"... Tātad patriotisms.Daudzi šo jēdzienu un jēdziena būtību saprot savādāk, vienam tas ir tas un daudziem pavisam kaut kas cits. Bet kas tad īsti nozīmē būt patriotam. Ieskatijos vikipēdija lai nekļūdīgi pasniegtu šā vārda skaidrojumu, kurš man par laimi sen ir zināms.

"Patriotisms (no grieķu: patriōtēs līdzpilsonis, kas nāk no patris dzimtene, tēvzeme) ir savas dzimtenes, valsts mīlestība, kā arī darbošanās tās labā, aizstāvot to kā darbos, tā arī vārdos.

Tas ir ļoti plašs emocionāls, ideoloģisks jēdziens, princips. Patriotisms ir tuvs jēdziens nacionālismam un citviet tie pat pārklājas, tomēr nacionālisms ir vairāk saistīts ar tuvības izjūtu ar kādu etnisko grupu, valodu. Patriotisms pēc savas būtības ir iracionāla sajūta, jo mīlestība ne vienmēr ir skaidrojama ar loģiskiem secinājumiem.Solidaritātes izjūta ir viens no patriotisma stūrakmeņiem. Tā izpaužas gan izjūtās, kas saistās ar unikālām, īpašām iezīmēm, kuras saistās ar dzimteni, gan arī sasniegumos dažādās jomās. Liela nozīme ir dzimtenesvēsturei un atsevišķiem vēsturiskiem notikumiem, kas rada noteiktu kopības izjūtu.

Patriotisma skaidrojums ir atšķirīgs dažādās valstīs un laikos.'"

Lūk tas ir skaidrojums kas aprakstīts visiem tik zināmā "vikipēdijā". Tātad es meigināšu analizēt šo jēdzienu, paskaidrojot pēc manām domām, ko tas nozīmē.

"Tas ir ļoti plašs emocionāls, ideoloģiskais jēdziens.." - tātad lūk ļoti plašs jēdziens, mēs latvieši šo jēdzienu tiešām uztveram ļoti plaši, it īpaši ja redzam kādu kurš neatrodas Latvijā, bet dzīvo ārzemēs un mēs sākam viņu nosodīt, paši nemaz nezinādāmi situāciju, kāpēc viņš tur atrodas, diemžēl mums patīk nosodīt citus, bet mes neredzam vainu paši sevī, neviens nav ideāls, katram ir savs dzīves mērķis,dzīves uztvere, un jā par, piemēru, ņemt kādu kurš izvēlējies sasniegt kaut ko neatrodoties Latvijā, tad tas nemaz nenozīmē ka viņš nav patriots vai dzimtenes nodevējs.

Es pats esmu izvēlējies nebūt pašlaik Latvijā, nejau tāpēc , kā neesmu patriots, bet tāpēc kā zemē- Latvijā, kura man ir tik ļoti mīļa nemaz nav spoža dzīve. Nesaku kā šeit nevar īsti atrast darbu, kā saka jā vēlies tad var visu, bet es izvēlējos nebūt šeit tāpēc ,kā lai sasniegtu mērķus ko esmu iecerējis nemaz nebūtu pareizi palikt Latvijā.. Atrodoties tālu prom no dzimtenes, esmu tiešām apzinājies cik ģimene ir svarīga, cik svarīgi ir draugi un radi, cik ļoti gribās mājās un es to novērtēju labāk un vairāk par jeb kuru latvieti, kurš dzīvo Latvijā.

Mājās ir labi, tu zini kā apkārt tev ir pazīstāmi cilvēki, radi, draugi, mamma un tēetis, brālis vai māsa, bet kad tu esi tiešām prom un kad tev apkārt ir sveša kultūra, valoda un pavisam sveši cilvēki, tad tu patiešām saproti, kā esi (atvainojos) dziļā pakaļā, un pie tam, ja nesanāk tas, kas bijis iecerēts un likās kā būs viegli, bet gluži pretēji- viss ir pavisam slikti, un iespējams nemaz nekad nebūtu iedomājies kā var būt vēl sliktāk. Esmu aizdomājies, daudzas reizes, jā es būtu mājās daudzas sliktas lietas nebūtu notikušas, bet arī labas lietas kas ar mani notikās arī nemaz nebūtu, tāpēc es saku tā- lai sasniegtu kaut ko savā dzīvē, mums vienmēr ir jāatsakās no kaut kā. Šoreiz es "atteicos" no ģimenes, draugiem, radiem un no valsts, bet tas nenozīmē ka es šo visu nemaz nemīlu, mīlu gan...! Būdams šeit, es ieguvu jaunās paziņas, cilvēkus kuri mani respektē un palīdz, pat palīdzība un atbalst reizē ir lielāks nekā no tiem kurus pazīst gandrīz visu savu mūžu....lūk te nu dzīves ironija.

Bet šoreiz īsti stāsts nav par mani, bet par patriotismu un kā es to uztvēru..

Kad biju maziņš vienmēr sapņoju būt karavīrs, pat iestājos jaunsargos, doma bija tāda, kā īstam vīrietim ir jaiemācas sargāt sevi, savu valsti. Esmu pat tagad gatavs sargāt to kas man ir svarīgs, ko es mīlu un kas man patiešām ir svarīgs. Es uztraucos par Latvijas valsts likteni, sekoju gaitām. Bet...lieta tāta kā es nemaz nepiedalijos vēlēšānās...es neesmu izpildijis savu pilsoņa pienākumu. Bet es joprojam esmu patriots.

Pēc manām domām labāk būtu nevēlēt, nelikt to krustu, vai pārsvīrot kādu.
Mēs nevaram zināt, to kā būs nākotnē, ka mēs ievēlējuši būsim normālu valdību, valdību kurai tiešām uztrauks valsts, nevis vēlme piepildīt savu kabatu, tāpēc labāk neizvēlēties nevienu un nemocīt savu sirdsapziņu ar domu-ja nu gadijumā atkal tiks ievēlēti "āži:" kā pie vainas esmu es, kā biju tas kurš ielika krustu, ielika kārtējo krustu par valsts pārvaldi, kurai nemaz nerūp tas ko viņi dara, kuri nemaz nejēdz kā jābūt labāk, kuriem neuztrauc neviens latvietis, kurš dzīvo valsti, bet kuriem ir tikai viens- nauda.
Manuprāt tā ir labāk, nav vajadzības mocīt sevi ar tādu domu.
Labāk nevēlēt nemaz un nejusties vainīgam! ;) un šēit nestrādā tāda lieta, kā mana balss ir izšķīroša, pfff....nav jau par ko balsot, es esmu pārliecināts uz 95% kā valdībā nekas nemainīsies, pat pie jaunas varas, pie jauniem cilvēkiem,
jo politika bija un paliks politika,
politika vienmēr ir bijusi netīra, un neko tu nevarēsi tur padarīt...tāds ir liktenis, nekur pasaulē nav valsts kur politikā galvēno lomu nespēlētu nauda, un it īpaši tik mazā valstī, kā Latvijā tas arī nenotikšot.
Mēs noteikti nebūsim pirmie.
Tāpēc lūk, te nu ir patrotisms, aizargāt savu valsti un nēvēlēt ne par vienu.
Es sakšu iet uz vēlēšanām, kad tiešām pārliecināsos kā tie 100 pilsoņi, kaut ko dara lietas labā, kā rūpējas par valsti,nevis rūpējas par sevi-par saviem naudas maciņiem, kuri dažam labam tāpat ir piebāzti pilni ar naudu, bet tajā pašā laikā valstī ir vairāk kā 11%  bezdarba, tūkstošiem bezpajumtnieku, slimnīcas un skolas ir ciet un cilvēki zaudē darbu...
Esmu patriots, bet redz es to saprotu savādāk! ;)

Atslegas vārdi: patriotisms1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (37)

Juris K. 23. okt 2011. 20:07

Patriotisms man patīk ,bet tas tiek  lēnām iznīcināts un jāsaka diemžēl .Amerikā tas sākās no 2000 gada 11 septembra un iztirzājot ,to notikumu ,cilvēki zaudē ticību sev ,valstij atkal un atkal . Mūsu valstī patriotisms bija ,bet ,tagad  realitāte ir nodzērusies tauta  un pārējie aizbraukuši-Palikušie vēl turās, bet drīz arī tos būs jāārstē psihenē kur nav ,kas vairs ārstē, tikai tur  lai uzturētu ārstniecības iestādi .

kaspars m. 17. okt 2011. 19:20

Kaa tu zini tik daudz par rumaanju prostituutam??? :D tu konkurents man? :D sasmeejos...

El P. 17. okt 2011. 16:59

Miklais Kašķīti, es atšķirībā no Tevis distrofiķa varu atļauties nikus un palagus mainīt katru dienu, jo atšķirībā no Tevis šeit necenšos atstāt uz kādu iespaidu, pārpublicējot internetā sagrābstītas prātulas!   Tā kā atslābsti, nevajag mani uztvert, kā konkurentu....turpini zibināt, patriot, un iespējams tev izdosies uz nedēļu atvilināt pie sevis kādu latviešu naivuli samaksājot pārdesmit latus par viņas avio biļeti, lai nav jātērējas par rumāņu prostitūtām.  

kaspars m. 17. okt 2011. 16:31

:D

Dzēsts profils 17. okt 2011. 11:30

Paldies par manu Curriculum vitae...tādi okšķeri ..., un vēl uzvedības analizētāji vienmēr ir bijuši "dziļā cieņā"     Vai daudzus uzvedības kodeksus esi izstudējis??? No vienas puses smieklīgi, bet no otras...ārkārtīgi maziski. Man tiešām pō par taviem spriedelējumiem...ir jābūt lielai mākai īstajā laikā ieturēt pauzi..., tobiš, aizvērties  
un tavā gadījumā... neko jaunu pat nevajag izdomāt...jo vairāk sūdu baksta, jo vairāk tas smird!  

Deep Dive -respect!

kaspars m. 17. okt 2011. 09:13

Nu taapeec arii saku ka chaabiigaa tava redze!!!
Redz tu turpini aatkaartot aarsta noteikto diagnozi, nabadzinjs, taapeec redzu kaa tu meigini atslaabt netaa chatojot ar chikaam kuras tu neesi veerts un negad nebuusi...to ko tu piestaasti vinjaam ir tukshi vaardi, diez vai kaada praatiiga sieviete uzkersies!!!
Taapeec turpini seedeet pie pc un varbuut kaadreiz paveiksies!!! Tev niku buutu janomainaa uz dziljo pakalju- es domaaju ka vari iedomaaties kaa tas skanees angliski, bet ja nee tad paskaties googl translate! :D tev paziistaama vieta, iespeejams esi daudz smelies no taas!!! Lai veiksmiga diena!!!
Un nomaini palagus no riita! ;)

El P. 17. okt 2011. 01:31

Tev taisnība...pilnībai nav robežu, arī es bez šaubām varu pilnveidot sevi...
KazPariņš, kuru manis uzrakstīto vārdu jēga Tev bija grūtības izprotama, Tu nekautrējies jautā. Nezināšana neesot netikums!
Nu nezinu kā ar to manu redzi...bet ja M izmēra t-krekla piedurkne brīvi pland vēja, tad tai meitenei bicis pilnīgi noteikti ir lielaks par tavējo super slaido roķeli, taču izskatās, ka īkšķīši Tev labi trenēti...droši vien esi trenējis pēc kādas īpašas programmas!   Lai arī Tev veikmīga šī nakts, un galvenais sauss rīts...

kaspars m. 17. okt 2011. 01:17

gan jau ar laiku arī tev būs ar ko piedomāt...cik cilvēku tik viedokļu nevaru es taču būt tavā līmenī, jo mēs katrs esam unikāls ;)
tu vismaz zinātu skaidrojumu tiem vārdiem kurus lieto savā leksikā, bet varbūt tie ir aizgūti no kāda.... :)
un noteikti aizēj pie acu ārsta..jo pc ekrāns noteikti ir sabojājis redzi...lai jauka atlikuša nakts daļa ;)

El P. 17. okt 2011. 00:32

Nu skaiC ka Tev nav laika, Tu droši vien lielo businesu taisi vai pa svaru zālīti ar hantelitē šiverē, to droši var teikt īpaši ja pievērš uzmanību Tavam bicītim un tās meitenes rokas apkartmēram, kas tev to uzmestusi uz pleca profila bildē!
KazPariņš Tev nav spēju mani nolikt pie vietas, kalibriņš tavai pukalkai par sīku!  

p.s. KazPariņš nav grūti saskatīt, ka bieži nepiedomā, jo lai piedomātu ir nepieciešams ar ko piedomāt...taču nebēdā...patrenēsi to savu aizdīgli un kaz zin, varbūt sāksi piedomāt, un tad raugi polūcijas un priekšlaicīga ejakulācija beigsies.
Vēl jau arī kādas fiziskas aktivitātes Tev noderētu, taču es jau neesmu sieviete, nezinu, varbūt kādai atlētisku biskvītu vieta patīk distrofiski Buhenvaldas kūltūristi!  

kaspars m. 17. okt 2011. 00:15

:D :D šitāds eksperts tu esi :D :D anekdotes neesi meiginājis rakstīt?? :D

redz kāds te pat dusmīgs ir palicis, ka viņu var nolikt pie vietas!!! man virtuālai videi nav laiks mīļais cilvēk, es te ieskrienu tikai tā uz īsu brīdi pakaitinat tādus kā tu un vis lieta darīta...rīt iespējams es te vairāk nebūšu, bet tu te tupi ilgi, to var redzēt pēc tavām gudrībām ko esi sasmēlies netā, jo pieredze tev ir, nesāku ka intelegence tev pieklibo, tās tev pietiek, bet iespējams inkstinkti ir spēcīgāki par ego ;)

p.s. es neteicu ka zinu par tavu vecumu, vnk tā uzmetu uz ātro... jo īsti nepiedomājo ko rakstu,mans tas ātri nāk automātiski ;)

El P. 17. okt 2011. 00:11

KaZPariņš nu skaiC, ka nedarojās, jo es taču esmu feiks, un arī lepnuma vieta man feiks!  

El P. 17. okt 2011. 00:09

KazPariņš, Tu esi DŽēnijs, kā Tu zini, ka man 30?   Ienāci mana profilā iečekoji un tagad lepni stāsti cik apdāvinats prātotājs esi? Ja reiz es esmu feiks, tad kā Tu losīti, tik akli tici visam kas tur rakstīts?  
Es saprotu, ka Tu izmisīgi cīnies ar polūcijām un priekšlaicīgu ejakulāciju, un šī iemesla dēļ tev nav drosmes satikties ar sava vecuma sievietēm dzīvē, un tev neatliek nekas cits, kā celt savu pasapziņu vismaz virtuālā vidē nolliekot šeit dzīvē nīstās sievietes. Taču sievietes jau nav vainīgas pie tavas gaužam vājās konstitūcijas. Neķer kreņķi rījkojies, kā visi vājās konstitūcijas īpašnieki...piedzirdi kādu, kamēr viņa komā, veic savas ierastā trīs frikcijas, lai viņa paliek stāvoklī, un tad jau kur viņa liksies!  

kaspars m. 16. okt 2011. 23:48

deep dive
:D :D :D :D diez vai tavs lepnums kurš tavās biksēs īsti vēl darbojas, :D

kaspars m. 16. okt 2011. 23:46

tu vari grozīt galvu tai blondīnei ar kuru raksties, bet ne man, un man nevienam neko nav jāpierāda, es zinu to kā esi feiks, un runājot par tevi ,varu teikt, kā iespējams esi ap 30 gadiem vecs, protams, jā neesi kāds perverts slimais, kuram patīk vecākas sievietes, jo tā blondīne ne tuvu neizskatās jauna ar kuru dzen klaču, pat bw bilde nepadara par jaunāku ;)
nekā personīga, tikai subjektīvs viedoklis

porcelāna enģelīts
tas ka tev ir sievietes anatomīja par to vēl neliecina, lai pierādītu ka esi sieviete ir jauzvedās kā sievietei, nevis ka vecim, tas ka tizlojies netā tikai parādā kā tev nav ko darīt, jo sēdi un strīdies te ar jauniem cilvēkiem, var redzēt tavu intelektu, interesanti, ko tavi bērni par to teiktu, jo iespējams viņi ir mana vecumā, ja es protams nekļūdos, iespējams tev viņu nav, jo pavadi virtuālajā vidē arī daudz laika, būtu labāk attiecības veidotu reālā dzīvē....vai arī ar vīru kaut kur dotos ceļojumā, tā vietā  tu te apklačo mani, kā tāda bāba.... ;) tikai neņem tuvu sirdīj dārgumiņ, es arī esmu cilvēks un kļudos IMHO :D :D lol

El P. 16. okt 2011. 23:40

Lietošanas instrukcija tikai komplektā ar praktiskām nodarībām!    Nu man ir tāds netikums neticēt uz vārda cilvēkam ar vārdiņu KazParIņš, kurš acīmredzot savu lepnumu bikšelēs ar ķemmi meklē, bet pārliecināties par visu pašam. Tā kā...

Dzēsts profils 16. okt 2011. 23:19

DAPA kvadrātsakne man lieti noderētu, paskat, cik ātri var dažādas situācijas atrisināt, pat škaidri iezīmējot pozīcijas...    Man lūdzu lietošanas instrukciju...  
Un par to skatu runājot...var sanākt kāds misēklis..., jo Kaspars teica, ka es neesmu sieviete...  

El P. 16. okt 2011. 23:18

Nu tad Miklasēviča kungs, vai Jūs nebūtu tik laipns un nepateiktu, kā Jūsu vārds skanētu pamazināmās formas datīvā, nu ja nav grūti protams.
Es esmu saprātīgs, un tieši tādēļ neizslēdzu iespēju, ka tu neesi nekas cits kā tāds pats feiks.   Jo kā Tu pierādīsi, ka Tu esi kaspars miklasevics? Vai Tu vari šeit iemest pasītes skanu, tieši ar šādu vārdu un uzvārdu?  

El P. 16. okt 2011. 23:07

Ne visu EnDŽeli var googlē atrast!   Nu tagad atliek kaut kā sakārtot visu tā, lai zaudētājs, tātad es, varētu tikt pie tā burvīgā skata no apakšas!    

kaspars m. 16. okt 2011. 23:06

nu neesmu es te tik bieži lai smeltos tādu pieredzi ar feik profilu analizēšanu, Tev zināt labāk, kurš un kā......
es domāju kā esi tik saprātīgs un zini ka neesmu feiks, jo ceru, kā tev talants ne tikai runāšanā- tas komentu rakstīšānā, bet arī smadzenes strādā lai to apjēgtu, vai nē!?

Dzēsts profils 16. okt 2011. 23:00

Hm, Google par DAPA sniedz ļoti pretrunīgu informāciju...   BET loģikai ir ļoti grūti pretoties  

Autorizācija

Ienākt