Pārdomas par to kā es uztveru šo tēmas nosaukumu „Pasaule ir gana liela, lai apmierinātu ikviena cilvēka vajadzības, bet

16. feb 2012. 18:30

...bet pārāk maza, lai apmierinātu cilvēka alkatību."...
Es to saprotu kā cilvēkam ir daudz piemēram nauda, bet viņam ir vajadzīgs vēl lai tikai apmierinātu savas vajadzības pēc vēlamās mantas. Tie cilvēki ir gatavi uz visu lai tikai viņiem būtu tas ko viņi vēlas.
Pasaulē ir daudz, bagātnieki, kuriem ir ļoti daudz mantas un naudas un citas lietas, bet uz pasaules ir arī nabadzīgāki cilvēki, kuriem tas viss nav un nevar atļauties visu. Tad vēl ir tie, kuri vispār neko nevar atļauties jo viņiem tās mantas nav un naudas arī lai apmierinātu savas vajadzības pēc kārotā.
Tie, kuri ir tie bagātie tiem ir vajadzīgs vairāk jo viņiem nekad nepietiek ar to kas viņiem ir. Viņi ir gatavi kādu pat aplaupīt lai tik dabūtu vairāk.


Fragments no Kristapa Gùža darba.

Atslegas vārdi: Cilvēks nauda atkarība0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (21)

Dzēsts profils 20. feb 2012. 07:41

Pasaule sakas no mums pasiem, kadi mes esam tadu mes vinu veidojam

jana l. 18. feb 2012. 03:02

...sabiedrība sākas no indivīda...

uz V. 17. feb 2012. 20:23

..mani interesē ne tik daudz, cik katrs personīgi apzinās savu patriotismu..., bet lai šī apziņa ir sabiedrības apziņas līmenī, -mūsu visas nācijas līmenī. Lai viens pret otru apzinātos, kā pienākumu uz sabiedrību un to pilsoņiem, cienot un atbalstot. NE JAU TIK SKANDINOT "LOZUNGOS"...

jana l. 17. feb 2012. 00:00

Un kā ar patriotisma audzināšanu ģimenē? Bērns jau primāri apjausmu par savu māju, zemi, valsti iegūst ģimenē, tikai pēc tam ir skola. Vecāki taču ir tie, kas pirmie mazajam pilsonim palīdz saprast, kas ir kas, tiesa, savā interpretācijā un pēc savas saprašanas.

Sanita B. 16. feb 2012. 23:46

Vilni, nesatraucies! Skolās māca arī patriotismu, pastarpināti. Visa latviešu val. un lit. apmācība ir uz to orientēta. Lai pazītu un mīlētu savu zemīti.

savsem k. 16. feb 2012. 22:57

Kāds varoņdarbs   ! Es gan uz Londonu nebraukšu - neesmu gatavs tādu upuri valsts labā nest  

Ewa S. 16. feb 2012. 22:33

venmeer ir bijushi bagatie..nabagie un tie pa vidu.....un mees visi tiecamies uz labaaaku nakotni..tas ir tikai normali..
..runajot par tautieshiem..nav daudz man labu vardu ko tekt par tautieshiem..un nav arii daudz sliktu.....bet zinu vienu ka gribas lai manai dzimtajai valstij kljas labi..un lai iedzivotaji runaatu valsts valodaa..tieshi tapeec braukshu uz Londonu un doshu arii savu balsi par venu valodu valstii...

savsem k. 16. feb 2012. 21:48

uz V. 16. feb 2012. 21:29

...atbalstīt un palīdzēt savam "suda tautietim", lai ieiet iradumā nevis pašaizvainotībā. Lai latvietim kļūst par svētu pienākumu -kaut ar vienu krieviski runājošo iemācīties pašam sarunāties latviski... Lai mājās pašaudzētie bezpestecīdu produkcija paliek mājās, lai pašu bērni aug veseli un stipri... u.t.t. Vai tas ir tik grūti...   

uz V. 16. feb 2012. 20:52

...nāku ar priekšlikumu, ka "patriotisma audzināšana" jābūt pa psntiem, kà statùti iesieti  rokas grāmatā un katra pilsoņa pienākums to ievērot, un ierēdņiem birokrātiskajā aparātā it īpaši... Nevis apgrūtinit pilsoņa nepieciešamības gadijumā kārtojot vienas vai otras formalitātes sūtot cauri daudziem kabinetiem, lai nodrošinātu šim aparātam darbu.... Bet lai pamācās no Īriem, kur letiNš to ir jau krustām šķērsām izstaigājis... Kā un cik elementāri tur tas darās....    

Andrejs K. 16. feb 2012. 20:47

Bet,pie tā taču ir pašu cilveku samaitātība pret visumu.

Ineta L. 16. feb 2012. 20:33

40-, 50, 60 utt.-gadīgie  mēs esam padomju sistēmas produkts, jamainās paaudzēm, lai būtu savādāk. Ne katrā ģimenē tika runāts par patriotismu. Un nav tā, ka skolās to neieaudzina. Labs piemērs tam Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, ko beidza mana vecākā atvase, tapat šobrīd ir ļoti aktīva studentu korporāciju darbība. Ir ļoti daudz jauniešu, kuri ir aktīvi un patriotisms viņiem nav tukša skaņa.

uz V. 16. feb 2012. 20:24

...ak jeziņ, vai es kaut ar vienu teikumu nostādu pret referenduma aktulitāti?(vai te ir jameklē atkal ienaudnieki?) -Ne kādā ziNā!  Mans izvērstais paradoks ir par lietàm, par ko ikdienā nevēlamies runāt vai nu neiedomājamies? Es uzskatu, tagad ir īstais laiks, Biežāk atgādināt valdībai, par patriotisma audzināšanu skolās! Un pats svarīgākais, ar kādām acīm tad mūsu deputāti raudzīsies patriotiski izglītotai sabiedrībai acīs? ...

Ineta L. 16. feb 2012. 20:12

Vai mēs te blogojot to varam atrisināt. Tā pati Satversme veidota tā, ka tikai dažus tās pantus nevar grozīt bez tautas nobalsošanas. Kapēc mēs līdz nobalsošanai esam nonākuši jau spriests un pārspriests,  šobrīd mēs esam fakta priekšā. Neuzskatu, ka referendums ir jāignorē.

uz V. 16. feb 2012. 20:05

Vot tieši par to man ir visskumjāk apzināties, ka pirmkārt, Satverdmē ir skaidri ar likumu apstiprināts, Latvijas Valsts valoda ir Latviešu un kā vienīgā šīs Valsts valodā. Bet kas te tagad notiekās manā valstī? Kādi tur "liekēži", kuri veģitē uz tavu nodokļu naudiņas un nenes nekādu atbildību par sataisītām ziepēm! Tavam bērnam skolā par paveikto piešķir kādu atzīmi par nopelniem.....    

Ineta L. 16. feb 2012. 19:52

Tā tas ir cilvēka dabā, ka viņš grib sevi apgādāt. Kad veicas un funktieris strāda, sanāk pārpalikums, pieaug uzkrājumi, nauda vairojas.
Ja cilvēks nav kādas īpašas nozares ģēnijs, viņam pēc tam, kad ir sakrājis bagatību,paliek garlaicīgi. vajag kaut kur sevi likt, gribas arī varu!!!
Paši vien mēs ejam uz vēlēšanam un balsojam. Diemžēl vēl arvien darbojas princips "roka roku mazgā".

uz V. 16. feb 2012. 19:41

Pēdējās dienās tiek veikta aktīva aģitācija masu mēdijos, par vienīgo valsts valodas glābšanu un bieži tiek pieminēts vāds Patriotisms..., -kur to var iegādāties un kā tas izsakatā?... ;)

Dzēsts profils 16. feb 2012. 19:34

lai nu kāda būtu tā valsts.....viņa ir manējā un es uz katra stūra netaisos to nozākāt.....man nevajag lai kāds par mani rūpējas, kas es kāds bērns?....vai man nav roku vai kāju?.......man citas valsts nav un tāpēc es balsošu pret otru valsts valodu....netaisos žēloties par to kā man nav, bet varbūt varēja būt.......meklēt vainīgos ir viss vieglāk

uz V. 16. feb 2012. 19:23

P.S. Paturpinot iesākto, -kurš zina un pazīst, kas ir Patriotisms? Vai to skolās māca? Vai Valsts rūpējās un gādā lai šīs mazās Valsts pilsonim būtu lepnums un patriotiskais pašlepnums par sevi un savu valdību, "kura gādā un rūpējās par tevi"...?

Dzēsts profils 16. feb 2012. 19:12

sestdien tu balsosi par savu valodu.......nevis par krēslu un amatu.....ak kungs cik gan vel daudzi domā tāpat kā tu

Autorizācija

Ienākt