Ko gaida no sabiedrības vientuļi,veci cilvēki un pensionāri.

22. feb 2013. 07:37

Pamudināja mani uzrakstīt šo blogu pārdzīvotais Mego veikalā.Vakar ap pusdienlaiku aizgāju uz veikalu iepirkties.Es nebūtu pamanījusi vienu gados vecu kundzi.Viņa stāvēja
pie letes un izmisīgi lūdza pārdevēju,lai tā viņai nosver vistu,par kuru kundze varētu samaksāt.Izklausās pēc dzīve anekdotes.Nabaga pārdevēja svera  gan vienu,gan citu,bet sieviete vienalga nevarēja atļauties to nopirkt.Stāvot turpat,kundze sāka runāt,ka vakar viņai bijis ļoti slikti,bet viņa nevarējusi izsaukt ātro,jo nespējusi piecelties un pacelt telefona klausuli,lai uzzvanītu.Es neizturēju un pajautāju viņai:"Jūs ko dzīvojat viena?"Uz ko viņa atbildēja:"Ka pilnīgi viena  un ka viņai nav neviena radinieka pilsētā.""Bet sociālais dienests vai sociālāas aizsardzības dienests,kaut reizi bija pie jums atnācis?"
-Nekad,neviens pie viņas  nav atnācis -viņa atbildēja.Rodas jautājums.Vai tiešām pilsetā ir tik daudz vientuļo pensionāru,kurus nevarētu apzināt un apsekot?Kaut reizi menesī apmeklēt un apjautāties ,ka viņiem klājas.Domāju,ka daudzi būs vienis prātis ar mani.
Kādreiz būsim arī pensionāri.Un ja nu mūsu bērni būs devušies ārzemēs meklēt labāku dzīvi-tad šī situācija var sagaidīt jebkuru no mums.

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (44)

Ledija J. 23. feb 2013. 21:08

Socialie dienesti,barintiesas partstavji utt.ieredni ir aiznemti ar savam privatajam darisanam.Un nesaspringst un neiedzilinas tautas problemas. Ja viniem nepazvana un nepazino ,dzivo ieks viena miera.Un sitie paraziti barintiesas,vienreiz pa gadu tik atbrauc un parbauda,kados apstaklos dzivo berni,kuriem ir aizbildni.Toties katru menesi ,aizbildini dodas uz  so instituciju un atskaitas.Bet tai pasa laika berni nejutas labi uzaugot pie tadiem aizbildniem ,kuri ir psihiski nelidzsvaroti- sizofreniki un kuri lieto alkoholu.Tiaki tad izbrauc mobila  brigade,ja par siem, gadijumies zino kaimini.Un ,ak izturas pret cilvekiem Rigas Domes dzivoklu un vides departamenta,vini pat neredz ,.ka pie viniem atnacis klients.Vini tupa lur savos kompjos,toties pamana konvertu,to gan. Viss sai sunu valsti ir perkams un pardodams.

Leonora t. 22. feb 2013. 22:45

Tur tā lieta,ka vecaā kaluma cilvēki uzskata pazemojoši kaut ko iet lūgt.Atkal tu dabū bonusu.Viegli un patikami diskutēt ar cilvēku,kurs netēlo ,bet izsaka reālas lietas.

Guna a. 22. feb 2013. 21:28

Vecā kaluma ļaudis pieraduši paļauties uz sevi , viņiem grūti kko palūgt no citiem ... Varbūt kaimiņiem vajadzētu būt redzīgākiem , iejūtīgākiem -  sniegt palīdzību , iespēju robežās   , norādīt pašvaldībām , lai dara kko lietas labā !  

Dzēsts profils 22. feb 2013. 19:20

Sociālais dienests nav Delfu orākuls, kurš var tā - ar gaišredzību pateikt- pie kura pensionāra un kur jāiet. Ja cilvēks pats sazinās ar šo institūciju, pat - ja nevar aiziet , pie viņa atnāk un kādus jautājumus par palīdzību  risinā. Bet - cilvēkam pašam ir jadara zināms , ka viņam nepieciešama palīdzība. Ja lepnums vai kas cits maisa- diemžēl, pats tad laiž garām šīs iespējas.

Leonora t. 22. feb 2013. 17:09

Zini Jautrīte,tie vecie cilvēki ir tik izturīgi un nemaz negrib iet klanīties tādas iestādēs.Labāk vienkāršāk ,bet savs-viņu moto.

jautrite b. 22. feb 2013. 16:49

uz socialo dienestu ir jāpazvana-atnāks,sarakstīs papīrus un palīdzēs.Manā pierīgā pie vecīšiem iet 3 reizes nedēļā,atnes produktus pēc saraksta,ko nu kurš uzrakstījis,pat izmazgā istabu

Dzēsts profils 22. feb 2013. 15:13

tā tiem nabagiem vajag---vai ne- dabūja ko sējuši---

Dzēsts profils 22. feb 2013. 15:13

tiešām ? pat labo domu palīdzēt tuvākajam, ja redzi  
labāk---ar saknēm izravēt un novirzīt uz birokrātijas koridoriem....kur viss aiziet aparāta uzturēšanai---mērkaudotorijai piga   

Leonora t. 22. feb 2013. 15:03

An Da tas ir tavas domas,jo tieši tādi kā tu tas nezāles dēsta,bet tādas kā es,spej tās izrāvēt līdz ar sakni,lai tas neaug nekad.

Dzēsts profils 22. feb 2013. 14:59

darīt nav vajadzīgs---ir tam dienesti---

Dzēsts profils 22. feb 2013. 14:58

Tu vari visu...

Dzēsts profils 22. feb 2013. 14:58

tevī kaut ko sēt par vēlu ---nav vietas - viss aizņemts ar nezālēm

Leonora t. 22. feb 2013. 14:56

An Da-cilvēks var visu,kamēr nesāk kaut ko darīt.

Leonora t. 22. feb 2013. 14:55

Mierīgi,jo ko sēsi to ari pļausi1

Dzēsts profils 22. feb 2013. 14:37

Ko ņemies ...Gunar, Leonora pat maizi kaimiņienei no sevis neiedos...   ja redzēs kādu žmiedam nost--- priekš tam policija ...

Gunars s. 22. feb 2013. 14:32

         Leonora tapati,      Mums pieejamā televizija, it īpaši no Krievzemes netraucēti māca spīdzināt,slepkavot,Nesen Jēkabpilī 14.zēns ,noslepkavoja ,nožņaudza zem tilta 13.gadīgu meitenīti! Kā tas var būt?

Leonora t. 22. feb 2013. 14:28

Jūt suns,kuram tas kauls ir piederējis,tik tiešām jūt...

Dzēsts profils 22. feb 2013. 14:26

kā jūties, kad tantinja tagad badā, - palīdzēt reāli varēji...bet nepalīdzēji...tantiņa no kauliņiem zupu vāra...bet tu tos met misenē...
Tu nedomā neparvienu--- pat par vienu tantiņu reāli nepadomaji- kā varētu kaut ko līdzēt.
Tikai tukši muldi!

Leonora t. 22. feb 2013. 14:22

An Da,man jau sāk likties,ka tu gribi man pateikt,ka es esmu diskvalificēta,jo pārāk ātri skrienu uz finišu,pārkāpu līniju,kuru nedrikstēju pārkāpt,es ieskrēju blakus celiņā?Bet katrs cilvēks sevī nes kaut kādu vainas apziņu .Viņš jau ir pieaudzis  un viņs apzinās savu vainu-tas viss,kas attiecas uz vientuļajiem cilvēkiem.

Leonora t. 22. feb 2013. 14:14

Es neesmu tik egistiska,ka tikai domāju par sevi,mana vēlme ir tāda,lai visiem būtu labi un cilvēcisku dzivi dzīvotu,nevis eksistētu,bet tas laikam notiek tikai pasakās,kuras parasti lasa bērniem.

Autorizācija

Ienākt