..............re kāda recepte apelsīnu kvasam!
- 1 apelsīns
- 300 gr. cukura
- 3 L silta ūdens (atdzesēts pēc vārīšanās)
- 1 paciņa rauga
- 1/3 t/k citronskābes
Rūpīgi nomazgājam apelsīnu un ar visu mizu sagriežam (aplīšos) un ieliekam burkā.
Pieberam citronskābi.
Šķīvi ieberam cukuru un samaisam ar raugu, ieberam burkā.
Burkā ielejam ūdeni. Pārklājam ar marli un noliekam burku siltā vietā uz 24 stundām.
Pēc 24 stundām pāris reizes izlejam caur marli kvasu, salejam pa pudelēm un liekam atdzist ledusskapī.
Kvasiņš ir gatavs!
Jūsuprāt......1 pac. rauga ....vai tas nav par daudz...
Atslegas vārdi: Dzīve38617
varētu būt labs kvass!
Paldies par recepti.Bet kas atiecas uz raugu-labs labu neboja.
Paldies!!!
Kad bús laika noprové'su!
Attiecíbá uz raugu - nepamé'ginási neuzzinási...
Kádreiz daudz kas likas 'sausmígs, bet péc tam labs!!!
Mmmm..., labāk tomēr - būt noreibušai , skaidrā esot !
Labs jau tāds dzēriens,bet labprāt dzeru avota ūdeni,dažreiz minerālūdeni.
Raivo....
Vilni....nu jā, man ar tā sāk likties....kaut kā man nepatīk tas raugs
Cukura un rauga mijiedarbība var radīt neprognozējamus gājienus tiem , kuri iesaistās eksperimentā ..
Maisi kā gribi, brāga vien iznāks. Lai labi garšo, ja gribas.
Sandi....arī tāda doma man prātā ienāca ...it sevišķi ja vēl dažas dienas parūdzinās!
izklausaas ,ka peec shiis receptes lietoshanas , pie stuures seesties nebuus briiv!
.....ak tā?...un pie reizes to dīķītipaplašināsi par dīķi,kuku?...
Bet man žēl cukuru izķērnāt, Alise
..Gita, nepamēģināsi...neuzzināsi
Es ... zivis dīķītī
Alise...tur jau nekas sarežģīts nav!
Bet jo vairāk lasu ,jo neticīgāk paliek.....tikai 1 apelsīns...un paciņa rauga......vai tur kas jēdzīgs sanāks....
kuku....nesapratu tavu domu šoreiz... ...ko tu tur spridzināsi!
Nu nezinu ... ja nu detonatoru piemontējot īsziņa pienāk "jūsu rēķins par iepriekšējo mēnesi ir pieejams.." ?
.oi,es esmu par slinku tādiem brūvējumiem!
Ja mani kāds pacienātu, labprāt nogaršotu :smile
Pēc tam, Gitiņ, pastāsti....kā garšoja
......hmmm...arī laba doma, Ilze
Iespējams,ka uz to cukura daudzumu ne.Kas liedz izmēģināt ar pus paciņu vai 2/3 no paciņas.Ja slikti rūgs pievieno atlikušo raugu.