....ēdiens valsts karoga krāsās!
Vulgāri ...
necieņa...
muļķīgs ārzemju paraugs...
svētkos visam jābūt latviskā garā (tā kā vecmāmiņa taisīja!)....
vai arī- pieņemami tas......
Svaigas dzērvenes – 500 g
Cukurs – 200 g
Dzeramais ūdens – 250 ml
Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g
Pūdercukurs – 120 g
Želatīns – 40 g
Ūdens – 50 ml
Samal dzērvenes ar cukuru un izspied caur sietu
Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru
Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedini
Sakarsē želatīnu un pievieno 2/3 dzērvenēm, savukārt 1/3 jogurtam un samaisi
Lej ½ izveidotās dzērveņu masas formā un liec ledusskapī uz 30 min.
Kad želatīns nedaudz sacietējis, lej pa virsu jogurta masu un liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt
Kad želejas sacietējušas, griez gabalos un dekorē pēc savas izvēles
Atslegas vārdi: Dzīve38617
Ed dzervenes ar sniegu
...un tas pats efekts buus!
...jo Latviju var sajust,
...tik tie,kam sirdis juut!!!...
Jā , želeja karoga krāsās ... vajag viņu Latvijas kontūrās izgriezt
Nedzīvojam taču sovetijas laikos , kad jāņogas bija sarkanās upenes !
Izskatās tik garšīga , cik garšīga noteikti arī ir !
Mūsmājās no ,,Selgas,, cepumiem uzbūvēta torte - liiiela, pa visu paplāti , lai pašiem un ciemiņiem pietiktu ! Starp cepumu ,,ķieģelīšiem,, smērē vārīta pilnpiena , ar sviestu saputota biezpiena un skābena ievārījuma kārtiņas /ābolu -cidoniju biezenis/ , beigās visu torti apsmērē ar saputoto biezpienu , virsiņa šoreiz ir kā Latvijas karogs - uz baltā fona tumšsarkano granātābola sēklu viļņi ! Tortei vismaz diennakti jāievelkas , ja vēlas ātrāk , tad cepumi tuč - tuč jāmitrina pienā .
Pārpalikušo biezpienu var ,,iemūrēt,, no 3 cepumiem konstruētās piramīdveida mājiņās , jumtiņus vēl pārlejot ar šoko - šoko glazūru ! Gan cmuki , gan ņammīgi !
Vismaz likuma par to,kādā krāsā jābūt ēdieniem neesmu nedz manījusi,nedz lasījusi.Droši varu pateikt protams ne zilajā...un katrs gatavo valsts svētkos ko velās un galvenais ,lai svinētājiem garšotu.
Viennozimigi.Latvijas gara,un vecmaminas stila.Labu apetiti.Izskatas tiesam garsigi.
Ko tur domāt , lai padod šurp !
Nu īsta svētku torte ! Paldies par ideju .
Jauks un ticu arī garšīgs patriotisms
Dzintra ...
ka tik garšīgs karogs, tādus var "sacept" cik sirsniņa kāro, ja kāds domā ka karogi no tā var aptrūkties, pa smuko:)
Vilni....
Juri....šī recepte ir tik vienkārša, ka arī vīrietis var ar tādu saldo ēdienu savu sievieti pārteigt....
Vajag tikai vienu....kas to dabūtu gatavu...
Nekā slikta te neredzu, viss kas ir skaists un garšīgs der svētkos.Garšīgs karogs - kas tur slikts?
...... ....un arī burkšķētāju!
bet tiešām recepte izklausās garšīga ....
Protams jāsteidzas,pēdējam nekad, nekas netiek...
Ēd droši,tikai nereklamē amigoslendā,stukaču visur pietiek...
...un es arī ...burti pazuda!
....tlai jau tu steidzies dikti, Juri
....nē,nav gatavs!...aizdomājos-vai tas būs pietiekami patriotiski vai arī pietiekami nekaunīgi...ēst valsts karogu