Neliels atstāsts par Rigas apmeklējumu no provinciāļu skatu punkta.

12. jūn 2014. 22:08

Vakar apciemoju galvaspilsētu,lai apmeklētu Krievu drāmas teātra operetes izrādi"līgavaiņi".Aizbraucām pa dienu lai paklaiņotu pa Vecrīgu.Viss bija jauki,līdz kamēr Līva laukumā nesadomājām iegriezties kādā kafejnīcā paēst.Tad man bija acis plaši atvērtas,jo sapratu ka parastam Latvietim tur nav ko darīt.Viena otrā ēdiena porcija no 22 līdz 31 eiro.Nauda jau ir,bet maksāt tādu naudu nebiju gatava.Rīdzinieki  un provinces Latvieši tur nav gaidīti.
           Krievu Drāmas Teātris skaisti izremontēts.Operete gan atgādināja balagānu,bet ne jau aktieru dēļ.Aktieri centās cik spēka,bet sižets nebaudāms.Toties Leperis tiešām ir labs aktieris.
        Visumā ,neskatoties uz visiem sīkumiņiem,diena bija izdevusies.   

Atslegas vārdi: Rīga79

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (62)

Marekss L. 15. jūn 2014. 12:15

Apskati šo http://goo.gl/xpfH0d  

Dzēsts profils 14. jūn 2014. 13:26

es jau nu gan varu atļauties paēst arī Līva laukumā un dzīvot Jūrmalas villās pie draugiem-tautiešiem ciemos.

Dzēsts profils 14. jūn 2014. 11:47

ir ir   visi SAVĒJIE apkārt man šai pirtiņā-Arī Ingrida

Vasilijs P. 14. jūn 2014. 10:22

Nebija iespeja apmeklet kulturas iestades-arzonas-smags fizisks darbs-pec dusas-skatijos BBC.Tu jau zini-sports mani neaizrauj.

Ingrida X. 13. jūn 2014. 22:19

Elita!!! Malacīte, ka tā- pavisam konkrēti- padalījies ar info!!! Man arī noderēs!!!   Paldies!!!

Dzēsts profils 13. jūn 2014. 20:36

...ā ..nu labāk mājās tomēr pirti''nā...    un savējie visapkārt...un nakts mājas nav jāmeklē....   

Nauris N. 13. jūn 2014. 17:32

Elitai taisnība .. ,,drēbe,, jāpazīst ..   

Dzēsts profils 13. jūn 2014. 15:52

meklēju, ko Tu varētu atļauties mājā palicējiem pārvest no Rīgas...atradu-šās- nostaļģija pēc mammas bērnības-stāstītā, kad vilcienā pārradās ar audumiem ballītes kleitām

Elitá K. 13. jūn 2014. 13:12

Rígu jau ari sauc par MAZO PARÍZI........un pashá arzemnieku túristu atpútas centrá,protams,cenas visaugstákás........labi vélka neiegáját ,,Melnajá kakjí,,tur nu gan....istáká,,kráptuve.....Paést varéját mierígi un ne párák dárgi STEIKU NAMÁ -tas restoráns gandríz pie Doma laukuma.......ja gribás ,,kogus jautríbu-omulíbu,,tad  PIE TEVOCHA VANJAS  ... un galu galá....vnk uzést varéját arí M.Donaldá pretí LAIMAS pulkstenim-tur,kur kádreiz bija ,augshá kafé  LUNA,apakshá grámatníca GAISMA.....ne jau obligáti hamburgeri jáéd...ir arí visádi saláti un galjinjas....

Mairita G. 12. jūn 2014. 23:53

Ar labu nakti.

Ingrida X. 12. jūn 2014. 23:45

Man prieks, ka padalījies iespaidos!!! Pie tam- tēmu arī man- šovakar- tuvu!!!
Līdz reizītei citai!!! :) /pie manis!!! /

Mairita G. 12. jūn 2014. 23:42

Ingrīda,ir jau Iloncim taisnība.Labs pavārs zelta vērts.Bet esmu bijusi Mārtiņa Rītiņa restorānā,kur pēc nebaudāmām pusdienām vīram palika slikti.Labi,ka nemaksājām,jo mums bija dāvanu karte.Citādi būtu gaužām liela skrobe.

Ingrida X. 12. jūn 2014. 23:41

... nu redzi- vēl viens foršs iespaids!!!- cilvēki smaidīgāki!!!    Vakar biju Rīgā, visādas lietiņas bija sadarāmas, nu tad, kad mājās braucu pa to miglu trako.... un- zini???- varu teikt to pašu!!!- jā, paliek gan cilvēki- smaidīgāki!!! Es jau domāju, ka tas man šķiet tāpēc, ka smaidu pati, bet- redzi!!!- vērojums arī- Tavs!!!
   Priecāsimies par katru dienu- jauko!!!   .. un- nebūsim kūtras pašas- sev gadāt- tās!!!

Ingrida X. 12. jūn 2014. 23:36

Jā, tad kad braucu uz Rīgu, un, kad esmu mājās- braucu pabieži, tad patiešām kur ieeju maz... vai arī- tikai sajūtas pēc, ar ko paniekoties... Man vnk roka neceļas /nu neesmu skopa, nemaz!!!/ izgrūzt to trako naudu par nieka paēdienu vai mazmazītiņo kafijas krūzīti!!! Ja man uzsauc, ok; bet arī tad- jūtos ne visai omulīgi, ierosinu šo ekšenu- labāk pie manis, manā pilsētiņā. Ir jau vēl pāris patiešām foršu kafejnīcu pie manis, bet- ptr par to, kura man- vismīļākā. Oki, Mairitiņ. Tā kā- vsm šajā- kafejnīcu ziņā- paliekam pie vērtībām- pārbaudītām!

Mairita G. 12. jūn 2014. 23:35

Ingrīda,diena bija patiešām jauka.Abas ar draudzeni kārtīgi izstaigājām Vecrīgu,šodien pat kājas sāp.Man iekrita acīs,ka cilvēki smaidīgāki un atsaucīgāki.Arī mēs esam iemācījušies vairāk smaidīt.Un tās cenas ir sīkums,vienīgi mazliet atbaidošas.

Ingrida X. 12. jūn 2014. 23:31

iespaidīga porcija, vai ne??? .. uzservēta- smuki, ļoti; divos mazos trauciņos- mērcītes- izvēlies vai- ēd abas /kā es :)/; viss- kroketes, karbonāde ar tomātu un sieru, salātiņi, kas klāt- dažnedažādi!!- pa garšīgo!!! Sēdi un domā- kā apēst visu to?!   Un interjers, kā jau teicu- skaists un mājīgs un dibenam- mīksti tie polsterētie dīvāniņi... un, jā, kā Tu teici: par apmeklētāju trūkumu nav jāssūdzas!!!
... bet- kopumā: Prieks par dienu, kas Tev bija- citādāka!   vairāk tādu!!!

Mairita G. 12. jūn 2014. 23:24

Ingrīda,mums arī lielas porcijas.Veselu nemaz nevar ņemt,jo to pat kārtīgs vīrietis nenotiesās.   

Ingrida X. 12. jūn 2014. 23:22

... lai Tu noticētu, ka nemuldos, pielikšu bildīti, kur redz to porciju trako- speciāli atstāju arī sava pretimsēdētāja šķīvi, lai- uzskatāmāk:


nu vot!!! un samaksāts tika tikai 8 eiro, par diviem!!!

Mairita G. 12. jūn 2014. 23:22

Ingrīda,provincē izdzīvo labākais,jo te labākā reklāma tiek nodota no mutes mutē.Sliktas kafeijnīcas ātri aizveras.

Mairita G. 12. jūn 2014. 23:19

Ilonci,viss jau ir saprotams.Tukumā labākās kafeijnīcas pusdienlaikā ir ļaužu pilnas,bet Rīgā aizņemti tik daži galdiņi.Varbūt palaižot zemāku cenu,varētu būt lielāki vinētāji?

Autorizācija

Ienākt