...šodien manās rokās uz palikšanu nonāca kāda vecā drukā iespiesta pavārgrāmata. Lai arī agrāk, studējot, Misiņa bibliotēkā Rīgā dabūju pašķirstīt ne vienu vien avīzi iz seniem laikiem, iepraktizējoties tīri tekoši lasīt, šodien nolēmu, ka esmu kļūdījusies, izlasot ēdiena nosaukumu "Alus zupa jeb siltalus"
Izrādās, ka ne, ar manu lasītprasmi viss kārtībā, senās iemaņas atgriezušās...ne nu gluži tekoši, bet saboksterēt sanāk!
Recepte šāda(man jau šķita , ka savienots nesavienojamais):
Uzvāra, katru pa sevi, 2 stopi piena un 1 stopu alus un salej kopā. Tad pieliek cukuru un kanēli un liek vēlreiz uzvārīties. Pēdīgi pieliek 2 sakultus un ar 1 karoti piena atšķaidītus dzeltenumus un tūliņ noceļ zupu no uguns. Siltalu pasniedz tasēs un klāt dod ceptas maizītes.
Nolēmu pasērfot netā, un , izrādās, ka tā nav nekāda seno laiku lauksaimnieku mistiskā dzira, bet šādus padzērienu gatavo arī mūsdienās.
"Alus zupa
Sastāvdaļas:
1 pudele gaišā alus
1 pudele tumšā alus
citrona miziņa
2 ĒK cukura
2 ĒK miltu
1 ola
1 olas dzeltenums
mazliet piena
Gatavošana:
Ieliek alū citrona miziņu un uzvāra.
1 ĒK miltu izšķīdina aukstā pienā, pielej zupai, pieliek sāli un cukuru.
Olu sajauc ar miltiem, pielej mazliet piena, izmaisa, lai nebūtu kunkuļu un pielej zupai. Vāra 5 minūtes.
Olas dzeltenumu un pāris karošu zupas sakuļ un pielej zupai.
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Iesūtījis: Vineta"
Šis tāds humorīgs gabals:
"Alus zupa ar alu
Autors: Dambja 4, 03.11.2010
Sastāvdaļas
Gaļa - cūkas, lopa vai vienalga, kāda nu kuram garšo. Apmēram pa vidu starp kilogramu un puskilogramu
Kartupeļi - tāda čupiņa neliela, nu kāds puskilo varētu būt
Burkāni - pāris
Sīpoli - pāris
Paprika - 1
Kāposts - neliels kāpostķobis un no tā puse:D
Speķis vai kūpināta gaļa - bišķīt
Hmmm...kas vēl bija? Hmm....
Āāāāā...ALUS - kādi litri 4 :))
Un tad jau garšvielas, visādas lapas, kaltētas pienenes vai kas nu kuram tur mājās burkās savākts!
Pagatavošana: 150 min.
Gaļu sagriežam nelielos gabaliņos un maucam vārīties! Nu sagaida kad vārās un tad kādu pusstundu vēl! Tikmēr sagriež visus tos drāzeņus gabaliņos - nu tā kā katrs to parasti dara un kā katram tas sanāk.
Ņemam lielo katlu, saliekam apakšā speķi, tad izvārīto gaļu, tad kārtās visu pārējo - secība nav svarīga. A mož ir. Bet pajāt:) Nu vot - visu tā saliekam, pavidum vai beigās piemočījam garšvielas un te nāk pats svarīgākais! ALUS! ALUS! ALUS! Dzirdi? DZIRDI???? ALUS!!!! Atver pudeli - nodzer tādu smuku malku [tik neizrij visu, žūpa] un gāz iekšā...nu zinu, ka sirdī dur, ka jālej manta ārā, bet gan jau pārdzīvos! Ja es pārdzīvoju un PAT Jānis pārdzīvoja, tad arī Tev tas izdosies;) Tad pielej klāt to ūdeni, kur gaļu vārīji un liec vārīties. Uzvāri kannā ūdeni un pielej klāt, līdz apsedz ūdens visu masu kas katlā. Nu ūdens būs jāvāra reizes trīs, bet tas takš nekas, vai nēēē??? Nu re - tagad vari iet dirnēt pie kompja pāris stundas un izdzert pārējo sapirkto alu. Pēc nepilnām 2h vajadzētu būt gatavam:) Ā - tik to papriku met iekšā 10min pirms beigām, nevis srazu! Un nevis tāpēc, ka tā vajag, bet tāpēc, ka es tā lasīju:D "
Varbūt kāds no amigosiešiem ir ko tādu provējis Vai pēc tās vārīšanas tur vēl ir alko jeb izgaro
Elit, paldies, ka vakar pateici , noskatījos raidījumu. Man pirms tam nebij sanācis paskatīties , un kāda paziņa teica, ka Busulis nav projektā, pie kam pati biju nupat uz viņa koncertu, tāpēc padomāju, ka tiešām viņš vairs Golos nepiedalās.
I.Busulis shovakar noshokéja visus ar savu artistisko,emocionálo R.Paula dziesmas,kuru kádreiz dziedája Jaks Juola(AIZGÁJIS jai Vinjsaulé) ,,Ja tebja risuju sidja u okna"...izpildíjumu....Gan publika,gan zhúrija -visi bija asarám acís.....Es arí......cik spécígi Vinjam tá dziesma sanáca !!!!!
Elit, vai tad Busulis nav jau izstājies?
P.S. shovakar GOLOS a pédéjie ,,nokauti".....tá ká jau uz finála pusi....nez vai Músu Busulis tika tálu ,,izvilks"....... Lai jauks vakars Amigos-velliem !!!!
Puiši ļoti konservatīvi
Par zupu pirmá dzirdéshana(lasíshana ),bet to ,ka ar siltu alu ársté bronhíta aizsmakumu,ja vél ola klat,zináms gan..... Shad-tad pievienoju alu liellopu galjas sautéjumam...nedaudz !!!,jo garsha uzreiz kljúst savádáka...
Piekrītu Jānim Mikulānam - produktu bojāšana .
Sastāvdaļas labas , bet to izmantošanas metode nerada vēlēšanos pagaršot ..
A ,bet protams,Jāni,var taču ēst jēlu gaļu un veselus miežu graudus,kāpēc gan vēl aliņš būtu jābrūvē
Kāpēc vajag sabojāt labu mantu!? Cilvēks ir vienīgais no radības, kurš vispirms sabojā produktu un tikai pēc tam apēd.
kādreiz alu brīvēja mājās gandrīz katrs...mucām!!!...kad aizsala ūdensvads pilsētā...bij vien par vienīgo Ūdeni jāizmanto mucā salietais. alū mazgājās, matus arī...un pamanīja-o!!! tas ir varen super ...no kā??? ko jūs tur esat likuši klāt?
Palasīju...nu jā...ekstrēmi, gaišais, tumšais alus kopā jau vien ko vērts, olas, piens...kautkas traks! alus ķilķenu zupa, es par pirmo recepti
user amigo 02:15
Nepaprovēsi>neuzzināsi.
Katastrofas gadījumā :
Aktivētā ogle :Piemīt absorbējoša darbība.Aktivēta ogle bagātina organismu ar absorbējošām vielām, kuras saista un izvada no organisma dažādas toksiskas vielas, pārtikas alergēnus.
No tad streben jau var dabut pljutit!!!
Nu tad arī Ar labunakkti...
con.close();
if (con.isClosed())
System.out.println("Connection closed.");
Lai labi garšo .. alus
Labi , saldus jumssapnīšus un 2 ĒK cukura !
Puiši gan vareni "optimisti". Cerams, ka tā zupa sapņos nerādīsies
Visiem labu vakaru
Noliec karoti blakus , lai sapnos rādas tas , ko katlā iemeti..
Ok,es ar nu lekšu gultiņā,saldus visiem sapnīšus,paldies visiem,par jauko un jautro zupas vārīšanu