Auzu pārslu ķīselis

3. okt 2016. 12:41

Auzu pārslu ķīselis

http://www.videovirtuve.lv/pavargramata/saldie/auzu-parslu-kiselis.html

3 glāzes (300 g ) auzu pārslu,2 1/2 glāzes (625 ml ) ūdens,1 šķēle Klona maizes,sāls.

Māla trauka ieber auzu pārslas,ielej siltu ūdeni,ieliek maizes šķēli,trauku apsedz ar drānu un atstāj siltumā 1-2 dienas.Šķidrumu izkāš caur smalku sietu vai marli un pievieno vei 2 glāzes(500 ml) ūdens (marlē pārliek auzu pārslu sēnalas un maizes garoza). Šķidrumam pieber sāli un,maisot ar koka karoti,karsē,līdz tas uzmutuļo.Ja veidojas kunkuļi (par biezu)pievieno nedaudz ūdens.Karstu salej nelielās bļodiņās.Ķīseli var ēst karstu ar sviestu vai aukstu (tad ķīselis ir sarecējis kā želeja)ar pienu.Auzu pārslu ķīselis ir ļoti iecienīts Latgale.To sauc arī par skaistuma ķīseli.

Atslegas vārdi: receptes929

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Guntars x. 4. okt 2016. 16:19

Kāda gadostj !     Sorry , Žanniņ !

savsem k. 3. okt 2016. 21:46

Sešas svarīgas lietas , un pierakstīt - lai pēc pāris dienām var atcerēties , kur viņas atrodās  

Dzēsts profils 3. okt 2016. 20:27

zannina......     

Elitá K. 3. okt 2016. 14:39

Paldies,jauki kaut ko jaunu uzzinat !   Brokastim var-vakaraa apliet ar udeni auzu parslas....no riita pievienot saldkrejumu,medu,mazliet sarivetu abolu un valriekstus....nu baigi veseligi......

Maija V. 3. okt 2016. 14:22

Garšīgs,esmu pati gatavojusi,tas garšīgs ir ar medu un pienu

Vasilijs P. 3. okt 2016. 14:22

Klausa vīru,uzticīga,mašīnas izmantoju darba vajadzībām,garšīgi

Dana K. 3. okt 2016. 13:14

Nui neliekas garšīgs absolūti. Pieļauju, ka tā konsistence atgādina klīsteri.

Sandis x. 3. okt 2016. 12:58

zašibis...................

Autorizācija

Ienākt