... laimīgiem būt - ir vienkārši tik ...

8. nov 2016. 14:38


                     /bildes no neta/        

         Mazais Eņģelis sēdēja uz mākoņa maliņas un lūkojas lejup uz planētu Zeme . Viņi bieži tā darījās - ārštata eņģeļi , nebija kuri sargeņģeļu štatā . Viņš ieraudzīja meiteni , kura ātri skrēja gar jūras malu . Alise ! Atkal tie viņu bija apbižojuši ! Bērni , tāpat kā pieaugušie , mēdz būt cietsirdīgi..., pret tiem - citādākajiem ...
        Meitenes mazā sirsniņa drebēja sāpēs ...
- Gudrīte tu mūsu..., pārgudrā ! Skolotājiem pielien , gribi izcelties ?! bērni auroja , kad skolotāja kārtējo reizi bija likusi klasei ņemt no viņas piemēru mācībās .
- Ūūu , princese uz zirņa ! Princese - salāpītā kleitā un nošķiebtās tupelēs !!!!!!!!
- Kāda princese..., mana mamma teica - šī krūmos esot atrasta ! Bandubērns ! Ko lien pie mums - meklē savējos ! ņirgājās klasesbiedri .
         Ak ! viss būtu citādi ! ja vien - ja viņai būtu tētis ... Tēvi - vienmēr visu nokārtoja ! Tēvi nekad neļāva darīt pāri saviem bērniem ! Nāca uz skolu - iestiklot puiku izsistos logus , saremontēt galdus..., pelnīja naudu , lai mātes varētu būt mājās ar bērniem..., nesa bērnus kukaragās un ko tik vēl viņi neprata !
Mama , nogurusi , divos darbos strādājot , glāstīja meitas galvu..., klusi mierināja :
- Neraudi , meitiņ , tāda ir pasaule - ļauna..., samierinies ...
- Nav pasaulē taisnības - ļaunums tajā valda ! Slikta un nepareiza ir šī pasaule ..., čukstēja vecmāmiņa , masējot savas sāpīgās kājas ...
        Alise skrēja uz kādu nomaļu vietiņu kāpās , kur bija ierīkojusi sev patvērumu - no pasaules paslēpties kur. Te viņu gaidīja , saprata , sniedza mierinājumu - priežu klusie  čuksti , vēja draudzīgā elpa..., te bija viņas nedaudzās rotaļlietas , jūras kas dāvātas ->>> spīdīga stikla bumba , interesanti koka veidojumi , dažādi skaisti akmentiņi . Meitene te spēlējās un klusībā sapņoja , ka reiz ieradīsies Eņģelis un aizvedīs viņas ģimeni sev līdz - uz kādu skaistu pasauli , kurā dzīvo labi un draudzīgi cilvēki , būs viņas kur ļoti laimīgas ! Un varbūt ..., kas zin ! viņas tētis - arī tur būs !
          Meitene pacēla acis..., viņas priekšā stāvēja - mazs , balts Eņģelītis !
- Sveika , Alise ! viņš teica..., es Tevi sadzirdēju un atnācu , lai darītu laimīgu ! Tev ir skaisti akmentiņi..., man ir brīnumkrītiņš - gribu Tev to uzdāvināt . Ar to Tu varēsi rakstīt uz akmentiņiem burtus , pēc saliksi no tiem vārdus - tā nododot debesīm savu pasūtījumu , ko Tu vēlēsies - lai piepildās . Tikai atceries - pasūtījums nav atsaucams ! Tāpēc apdomā labi , pirms saliec vēlēšanos ! Tagad es pazudīšu , bet Tu apdomā labi - savu vēlēšanos ...
         Alise apstulbusi sēdēja starp saviem akmentiņiem ..., vai viņa , priežu šalkoņas ieaijāta , būtu aizsnaudusies un visu to nosapņojusi ? Nēee..., uz viena no akmentiņiem - balts krītiņš spoži mirdzēja ! Ak ! un viņa pat nebija pateikusies jaukajam Eņģelītim ! Atkal  un vēl ! meitene pārdomāja brīnumaino tikšanos..., pirkstiņi satvēra krītiņu - uz akmentiņiem tika rakstīti burtiņi ..., pēc - vārdiņš salikās -> t.ē.t.i.s .
        Pagāja vairāki mēneši . Mazais eņģelis atkal sēdēja savā iemīļotajā vietiņā un lūkojās lejup . Skatiens aizķērās pie kādas jautri čalojošas ģimenes ->>> tētis , mamma un vidū - smejoša meitiņa . Alise !
         Eņģelis visu šo laiku bija sekojis Alises vēlmju sarakstam un tā izpildes gaitai . Mainījās no burtiņiem saliktie vārdi ->>>>>>Tētis ... Veselas kājas vecmāmiņai ... Priecīga māmiņa ... Laimīgi cilvēki ... Kaķēns ... Draugi .
         Visas vēlmes tika piepildītas - Alises māte satika vīrieti , kurš iemīlēja viņu un adoptēja viņas jauko meitiņu..., vecmāmiņai veiksmīgi tika veikta operācija un viņa atkal varēja staigāt ! Pie viņiem tagad daudzi nāca ciemos un aicināja pie sevis jauko ģimenīti ..., pasaule bija kļuvusi tik skaista - kā Alise bija sapņojusi !
- Tas taču ir tik vienkārši - laimīgiem būt ! nodomāja mazais Eņģelis ..., viņam ļoti patika savs darbiņš..., palīdzēt cilvēkiem saprast - viss viņos pašos ir ! piesauks ko -> tas arī atsauksies !
         Pēdējais Alises vēstījums debesīm bija :-)
- Paldies ! Esmu ļoti laimīga . Brīnumkrītiņš tika atdots citai meitenei , rakstīja kura debesīm tagad - vēlmju sarakstu savējo ...

Atslegas vārdi: ar siltu elpu693

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (19)

Guna a. 9. nov 2016. 20:07

Paldies ..., Aļowa !   tā viņi darās - ārštata eņģelīši ...


https://www.youtube.com/watch?v=pzJ4uu9mFyI

Aļoša R. 9. nov 2016. 17:37

Paldies,  Guna!   Skaists stāsts...nedaudz no pasakas...bet tik un tā..mīļi...

Guna a. 9. nov 2016. 16:34

Ir jātic ,  Max ..., sagaidītu lai to - mirkli skaistāko !   sagaidīja kā - mazā Alise to !  

Guna a. 9. nov 2016. 16:30

Paldies, Elva ... :-)

... neapturama ! skrien Laika upe ,
aiz līkuma nākošā ,
uzsmaidīs Laime - Tev !
darīt ja laimīgus iespēji citus -
........................ līkumam šaipus.

max m. 9. nov 2016. 14:16


"vai tu esi pàrliecinàts, ka to patiesàm, loti vélies  .."
Gunina izstàstija to skaisti un vienkàrshi . Ir jàtic no visas sirds, tam ko vélies !

Elva E. 9. nov 2016. 11:47

Alise pelna būt laimīga , jo vispirms lūdza par saviem tuviniekiem un visiem cilvēkiem , lai tie būtu laimīgi .

Guna a. 9. nov 2016. 10:16

Paldies par labajiem vārdiem , Ak Men ..., arī Tavējās vēlmes - tiek lai saklausītas un piepildītas !
Ļoti atbilstošs , bloga tēmai , foto ->kā plūstoša domformu upe...,   cilvēku vēlmju debesīm - vēstījumi ...  

SFI L. 8. nov 2016. 23:22

Lai arī Tavi vēlējumi Guna piepildās, kā šajā stāstiņā par Alisi,
Paldies, aizrāva gan  

Guna a. 8. nov 2016. 18:43

Aleksandrs V. 8. nov 2016. 18:42

Guna a. 8. nov 2016. 18:41

atvainojos par kļūdu ..., šēs = šīs .

Guna a. 8. nov 2016. 18:40

Jā , Aleksandr ..., šēs pasakas moto - pateicība ! Meitenes beidzamais vēstījums debesīm bija : Paldies ! Esmu ļoti laimīga .  
Brīnumkrītiņš , kā stafetes kociņš , tika atdots citai meitenei , rakstīja kura debesīm tagad - vēlmju sarakstu savējo ...  

Aleksandrs V. 8. nov 2016. 18:36

Jauki, ja sapņi piepildās,un labvēlīgais vēlējums tiek novēlēts citam,kam tas nepieciešams...

Guna a. 8. nov 2016. 18:33

Liene ..., Visums eksistē jau miljoniem gadu pirms mums un būs - vēl ilgi pēc mums ! Nav prāta darbs - diktēt savus tam likumus ..., vnk jāpieņem viņējie - domformu saziņas kontakts . Sauksi kā -> Tev atsauksies tā ...

Guna a. 8. nov 2016. 18:30

Tā Pati ..., cilvēks ir dvēsele , kurai šajā konkrētajā miesiskajā apvalkā uz planētas Zeme tikai vienas dzīves piešķirts ir - laiks. Jo ātrāk kāds atrod vietu un veidu, kā viņš var sākt priecāties par savu dzīvi...,  jo vairāk tam laika un iespēju - laimīgam būt !

Guna a. 8. nov 2016. 18:29

Sandri ..., var dzīvot divējādi ->> pieņemot - brīnumi nenotiek..., vai pieņemot - katrs notikums brīnums ir !    

Liene B. 8. nov 2016. 17:25

dažreiz viss piepildas jaa ļoti velas to no sirds

Dzēsts profils 8. nov 2016. 16:04

Apraudājos...liek aizdomāties

Sandris X. 8. nov 2016. 15:23

Skaista pasaka !     Tikai dzīvē tik vienkārši nenotiek , nepietiek ar vēlēšanās uzrakstīšanu , lai kāds to piepilda .

Autorizācija

Ienākt