Shodien biju aizbraucis uz upîti

12. sep 2019. 22:38

Vakar biju sadomàjies no rîta aizshaut uz kàdu parku, pafochét. Tà forshi,rîta atmosféru pabaudît.. Bet kas tev deva,pamodos shorît tà saucamajà vélajà rîtà ! Nu neko,ka nav ta nav,nolému aizlaist uz upîti  


kas jau rudens klàt,kur tàda lapa gadîjusies

pirmà fochka ! Es jau biju fochéjis sho grafiti,bet bilde
kaut kur pazaudéjàs .. Shis ir tas slavenais kanàls,kas savieno divas jûras.Saucàs divu jûru kanàls,vai canal du Midi.Vidusjûru savieno ar Atlantijas okeànu,pie Bordo.Sàka celt péc Karala pavélés 1666 un pabeidza1681 gadà.Ar barzàm pàrveda preci pa taisno !Loti skaists,apstàdîts ar platànàm un laukos starp plavàm. Shis grafiti ir interesants ar to,ka uzzîméts sîks pacelamo slûzu plàns.Slûzas no tà laika,viss nokniedéts.Vispàr geniàla ingenierija.Slûzas tàpéc,ka lîmenis starp jûràm atshkirîgs   Un ja vasaràs pietrûka kanàlà ûdens,tad pumpéja no ûdenskràtuves kalnos.Pierre Paul Riquet,arhitekta vàrds.

Atkal garàm Japànu dàrzam,padaudz cilvéku,làga nepafochési.
Nu un tàlàk caur pilsétas centru uz upi,kàdi pàris km. Apskatîties kas tur jauns,kas labs notiekas,pie Garonne,manas Daugavas.

Ahà ! Kaut kas jauns top,nuka nuka ...

Atslegas vārdi: 12.09.2019 Toulouse Garonne0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (57)

Vasilijs P. 16. sep 2019. 18:09

Drīz Jums tur Snowdens ar romāniem-romancēm piepelnīsies...

Aleksandrs V. 15. sep 2019. 12:57

Tamdēļ jau mēs te esam,lai padalītos ar kaut ko...

Gunta L. 14. sep 2019. 20:49

Forsji,ka padalies.

Aleksandrs V. 14. sep 2019. 17:00

max,ar blogu būs jāizpaliek, jo to nevar smalki izstāstīt...To vajag pašam izmantot,t.i. - piedalīties.Ko arī iesaku mūsu auditorijai.
Nākošai forums notiks Ņujorkā,septembra pēdējā dekādē.Janvārī - Izreālā utt.
Landmarks iemanto popularitāti visā Pasaulē !
Dubajā atvērsies Landmarkam jauna vieta.Dalībnieku daudz...
Kad es biju augustā Londonā,tad bija 124 dalībnieku.Daž ne dažāds kontinģents no dažādām valstīm...Talīnākais no Indijas...Lekciju lasīja kanādiete.Ļoti daudz bija arābu tautības pārstāvju.Kuri risināja savas problēmas.
Sākumā likās nepiesaistoša,bet tad viss mainījās gan viedokļos,gan uzskatos...
Jādomā,atkarīgs no pasniedzēja un sevis...
Domāju,ka tas ir saistīts ar psiholoģiju,bet lektore deva saprast,ka tur nav ne mazākās pazīmes psiholoģijā....Pati viņa ir augstākās kategorijas spiholoģe.
Jomas tika risinātas dažādas,un kā iziet no strupceļa katram individuāli.
Kā attīrīt prātu no sasāpējošām problēmām.
Ja kādam interesē,varu uzņemties būt par kurjeru.
Saku,cilvēki nopietni uzņem šo organizāciju "Landmark"
Forumi notiek diezgan bieži ...
Fotogrāfijas blogā neievietošu, jo bija liegts fotografēt.
Rīta pastaiga gan ir,ko es arī esmu iekļāvis dažas bildes....
Pārāk daudz nāk par skādi...

Aleksandrs V. 14. sep 2019. 16:23

man patīk fočēt ar "M" - manuālo režīmu,kad fokusē pats,t.i.regulē aizvara ātrumu,gan apertūras atvērumu. Lielāks apertūras atvērums,mazāki "f" skaitļi,un,otrādi...

Aleksandrs V. 14. sep 2019. 16:06

meitenei glaunas šūpoles uzkarinātas uz metāla karkas sijas...
Var kaifot...

Frēzija v. 14. sep 2019. 15:38

Skaistas bildes ar ūdeņiem, nami ir un paliek vēsturiskie pieminekļi uz kuriem arī gribas acis uzmest, tik nesaprotu, kāpēc esi ieciklējies uz to skumjo skatu ar meiteni virs ūdens ....

max m. 14. sep 2019. 15:37

Tu saki Benita,skaistà vietà ? Tur jau ir tà fishka,ka vietéjais pierod un neredz vairs to skaistumu tik izteikti.. Tàdu,kàdu to redz tûristi.Es pats, tagad skatoties attélus,skatos it kà no malas.Katrà zinà tas deva iedvesmu pafochét vairàk pilsétu. Paldies,esmu priecîgs,ka Tev patika!  

max m. 14. sep 2019. 15:25

gunars sēklais ja shodien foché gandrîz visi .Prieksh instagrammiem facebukiem utt. Pasaulei jàredz vinu atstàtàs gps svarîgàs pédas !
Bet pàrsvarà vini foché uz auto rezîma jpg. Tà ka visi tie iso f un s vinus nenomoca.
Paldies, un Tev arî novélu nepadoties un cînîties tàlàk, ar vél lielàku sparu, tai foto fronté !  

Benita L. 14. sep 2019. 14:20

Skaistā vēsturiskā vietā esi!Ļoti acij tīkams vēstīhums!

Gunars S. 14. sep 2019. 06:28

max max, tev lieliskas bildes, ļoti interesanti tās apskatīt, paldies!    Mūsdienās šo lietu pieprot gandrīz visi!

, iespējams ka viņi zina kas ir blende, ko nozīmē F1,4 vai F36, kas tas tāds ISO-50? Bet tev novēlu veiksmi foto medībās un gaidu daudz interesantu, neparastu foto attēlu.

max m. 13. sep 2019. 19:42

Te ir piemérs,kà izcelt objektu un padarît vinu "svarîgu"   Atveram blendi uz maximumu,cik nu kuram atlauj .. 1.8 - 2.8 un fokuséjam uz objektu. Pàréjais bûs izplûdis "bokeh". Diafragma/acs/ atvérta péc iespéjas plashàk,nav vinai spéka koncentréties uz fonu. Pateicîgs attéls prieks dzejoliem.  

te tas pats piemérs,fons izplûdis/bet svarîgi kas ir fonà!/ un objekts top it kà "svarîgàks".Kontrasts uz portret-foto jàbût minimàls.Manà gadîjumà tas bija "zagts" /zibenîgs/mirklis,bet man pasham patîk. Paldies,tas shoreiz viss.Jaukas brîvdienas !  

max m. 13. sep 2019. 19:19

shis skats mani uzrunàja   Mazliet jàuzprishina un varétu ielikt kàdà foto saità. Priekshplànà redzama nikeléta atkr.kaste,puikas vienaldzîgi séz malinà.Un meitene solo kaifo,neslikts sizets

Tilts Sait-Pierre.Uzcelts ap 1855,bet pàrbûvéts 1987g. Jo bijis no koka dalàm un paplucinàts. Agràk, abos galos bija metàla vàrti,arkas,skaitàks. Lîdzîgs kà tilts Ungàrijà,kursh tiek fochéts loti biezi.

max m. 13. sep 2019. 18:42

Privàt màjas fasàdes arî var bût nolupushas,bet kas attiecas uz publisko dalu,tad pilsétas Mérija ir savu uzdevumu augstumos.Varétu gandrîz teikt perfekti. Iedzîvotàji zina Mérijas plànus kàdus 20 gadu uz priekshu. Pilsétas arhitekts parakstîjis,izstàdîti plàna maketi. Arî cik tas viss maksàs. Citàdi nemaz nav iedomàjams.Palasot Latvijas presi netà,rodas iespaids,ka Rîgas Mérija ir fufaik ciema lîmenî.Kà citàdi izskaidrot visàdus minéjumus/pressé/ aizdomas,kur palikusi Pilsétas nauda ?!

max m. 13. sep 2019. 18:32

Es arî ne !  

Vasilijs P. 13. sep 2019. 18:30

Es uz Tevi ar pirkstu nerādu!

max m. 13. sep 2019. 18:29

Vasilij, uzraksti labàk blogu,ja gribi to apspriest detalizétàk  

Vasilijs P. 13. sep 2019. 18:28

Kaut vai ar nenomaksātu Partijas biedru naudu izceļo,tās ir Banku saistības,kuras atliek citiem...

max m. 13. sep 2019. 18:25



Vél gribéju parunàt par riteniem pilsétà. Par savstarpéju respektu starp gàjéjiem,ritenbraucéjiem un auto vadîtàjiem.Sheit ir izveidoti velo celini uz braucamàs dalas,zalà kràsà,apméram metru, platumà.Gandrîz visà pilsétà. Vél var braukt par autobusiem un takshiem domàtajà joslà/tuvu trotuàram/.Tàtad gàjéjus netraucé. Var arî braukt pa trotuàru,nepiecieshamîbas gadîjumà,bet ne àtràk par cilvéku gaitu,5km.Stàstu to tàpéc,ka vienreiz Rigà mani gandrîz notrieca ritenbraucéjs. No mugurpuses,aiznesàs man garàm ar pilnu àtrumu. Labi,ka es neizdarîju kàdu pussoli sànus,es vinu nedzirdéju ..Tas mani nepatîkami pàrsteidza.

Vasilijs P. 13. sep 2019. 18:14

650 000E...nemaz tik maz neliksies...

Autorizācija

Ienākt