Bloks.

13. mar 2021. 23:06

Kā sadzīvot un tikt pāri reiz uzliktam blokam/blokiem. Kas ir bloks? Neesmu psiholoģe, lai pareizi definētu šo vārdu. Vienkāršiem vārdiem sakot, tā ir darbība, vai izteiktie vārdi, kas turpmāk traucē dzīvot, ticēt sev un ticēt otram cilvēkam. Rodas kompleksi, ar kuriem cīnies, pierādi pati sev, ka tā nav, kā tev reiz ir pateikts. Vienā ziņā, kad tiec pāri pati sev un savai uztverei pret reiz teikto, izjūti gandarījumu un lepnumu par sevi, ka varēji pierādīt pasaulei, ka esi labāka,gudrāka, skaistāka, nekā kādreiz tevi uzskatīja. Bet ir bloki,kas nekad vairs neļaus tev būt atvērtai un būt tādai , kāda esi...un tad sākas teātris un tad tu  secini, ka tu esi ārkārtīgi laba aktrise, bet vai tas ir labi, vai slikti, nezini, bet varbūt tev vienkārši  ir vienālga. Ieslēdzas tāds ''pofigisms''..bet domāju, ka tas ir aizsardzības mehānisms, kas ļauj tev dzīvot un pielāgoties apstākļiem.
Mjāa, dzīve ir kā rožu  zieds skaista, bet ar ērkšķiem..

  

Atslegas vārdi: Domas966

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (9)

Gunta L. 31. mar 2021. 20:54

Tas ir ārkārtīgi smags slogs un tikai retais cilvēks ar to var,ko iesākt,bet mēģināt vajag!

Lilija L. 17. mar 2021. 16:09

Paldies par komentāriem, meitenes!  

Elva E. 15. mar 2021. 18:39

Frēzijai.
Manā komentā nebija domāti tie , kuriem galīgi nevajadzētu kļūt par vecākiem ,   diemžēl , arī tādi sastopami.
Bērnībā iegūtais bloks varētu notikt arī no mīlošu vecāku salīdzinājuma , ka Anniņa vai Pēterītis kaut ko dara labāk , .mudinot savu atvasi pacensties .
Bērnam tas varētu būt aizmetnis nepilnvērtības bloka aizsākumam , ne vienmēr un ne visiem , bet tāda iespēja pastāv .

Frēzija v. 15. mar 2021. 16:57

   Psihologs mēs katrs pats esam paši sev. Kas ir bloks, par to nebiju iedomājusies. Izlasot Tavu ierakstu, gribu pateikt vienu, ja jau kāds neaudzināts cilvēks atļaujas izteikt to, par ko vajadzētu paklusēt, jeb arī apvaino bez jebkāda iemesla, pazemo..., - vai vispār būtu jāsatraucas par neadekvāta cilvēka rīcību? Tādiem cilvēkiem vienkārši vajag paiet garām kă tukšai vietai. Bet, ja runa ir par netu, tad vēl jo mazāk jāņem galvā, tas jau ir ierasts, kurš baidās parādīt savu patieso ĞĪMI, norej un apvaino citus un jūtās varonis   


  ...kā te izteicās Elvas kundze, negribu tam piekrist, vai tādi maz var saukties par vecākiem, kas nodara savam bērnam pāri, nelaimīgs tas bērns, kurš tādai mātei dzimis.

Elva E. 15. mar 2021. 14:48

Bloki eksistē , bieži vien tie nāk līdzi no bērnības , bloķējot harmonisku personības attīstību .Tas var būt pat atmiņā palicis nejauši vecāku teiktais , kas rada bērnam mazvērtības kompleksa iedīgļus . Atbrīvoties nav viegli , bet izdarāms tas ir .

Lilija L. 14. mar 2021. 22:57

Paldies, Guna un Inna par atbalstu un komentāriem!   

Guna a. 14. mar 2021. 10:44



... neko naff vērC -
cilvēks nenosvērts !
kāds atspiežas pret it neko -
................... spēku sevī rod !


https://www.youtube.com/watch?v=temHJOQiHw4

Guna a. 14. mar 2021. 10:37

Vienmēr atrodas kāds ,,diriģents,, , cenšas kurš citus diriģēt sev vēlamajā virzienā , pārējo indivīdu pašizpausmei - blokus liekot .
Fig viņam !   diriģentam pašceptajam ...
Taču , ja kādam tomēr ir gadījies , ka tiek nogriezts skābeklis - uzlikts bloks , jāmeklē iespēja atbrīvoties - nomest to ...
Atcerieties aksiomu - viss no iekšiņām nāk !   
galvenais atbalsta punkts - sevī pašā !   meklējams un atrodams , lai izmestu no dzīves savas visu sev kaitīgo , svešo un toksisko .

Inna K. 14. mar 2021. 00:36

Bet ir bloki,kas nekad vairs neļaus tev būt atvērtai un būt tādai , kāda esi..



Autorizācija

Ienākt