manuprāt kādu burciņu,ko panašķoties jau var,bet ogas var saldēt-būs vairāk vitamīnu.Ideja no Apollo,kur iesaka vārīt zemenes ār ērkšogām.
par sevi-95% saldēju-nu un ja sagribas,tad var ātro zapti arī ziemā savārīt.Un saldētava atsevišķinemaz nesanāk tik dārgi,vēl iesaku pirkt mazo saldētavu,ja vajag-2,tad ,kad viena tukša-var atslēgt-mazāk elektrības tērējas
Atslegas vārdi: ievārījumi0
Vāru un saldēju.Vāru tāpēc ka pirktajos ievārījumos liek cukura aizvietotāju un es to ļoti iemācījusies atkost,kur nu vēl cietes lai būtu biezāks un daudz vēl visādu preteklību.
Nu vāra gan. Tas atkarīgs vairāk no tā, kas kuram garšo.
Pati tikko zemeņu ievārījumu izvārīju.Bet tos kopā salikumus var veidot, ja gribas kaut ko jaunu. Man labāk patīk īstā zemeņu garša.
vāru, bet nedaudz, jo kaut kā neēdas..beigās dabuonu limonādēs izlietot.
vāra gan vēl mazdrusciņ sev par prieku, bet veikalā var nopirkt Pūres vāriitās un pat 'loti gardas un ne visai dārgas .....
Es arī vāru un saldētavā arī sasaldēju
Tā mode sākās jau stipri senāk. Kad ne tikai ievārījumus jauca,bet pat jau pašas ogas sakrustoja,piem. Upenes ar ērkšķogām. Ir jau visādi hibrīdi. Tikai ES it kā grib un atļauj tās zaptes,bet tai pat laikā tomēr pieprasa tīras šķirnes ogas un pret hibrīdiem jau gatavo regulas.
Vāru meža avenes un upenes ziemai, noder kad slims,pārējo saldēju gan ogas, sēnes, garšaugus un daudz ko citu...
Ko tad Pūrē dara?
Visas ir jasavara,ja tadas ir zel posta laist,bus ko ziema ciema kukuliti no laukiem iedot ,jo tadu netrukst.
Ja pa lēto dabonam zemenes, tiek blenderētas bez vārīšanas vai kompotos. Ievārījumi mūsmājās nav īpaši cieņā. Viss tiek patērēts dzērienos. Bet saldētavā man nepietiek vietas.
Cik jauki ziemas vidū atvērt zemeņu burciņu ,pievienot auzu biezpūtrai,vai pat saldējumam! Ir jāvāra,tas ir to vērts!
Kādreiz pie pankūkām(retu reizi) gribas kadu ievārījumu, vai ziemā pie tējas- labi der upeņu želeja. Šogad pirmais ievārījums-rabarberu-zemeņu. Saldēt arī labi, bet saldētava nav bezizmēra.
Jā vāra gan tā tradīcija vienmēr turpināsies...pašu gatavots vienmēr garšīgāks.....
Vāra gan , lauku radiņi vienmēr uzšķiņķo kādu burciņu !
...tik cik vajag un mazliet vairāk... ja nu uznāk!...kāre!
Pēc pieredzes....
Laukos vāra,pilsētnieki laikam vairāk pērk veikalos.
Vai tad tagad no šī lētā cukura var ievārījumu izvārīt?!
Tikai tie, kas netic Pūres apgalvojumam, ka pie viņiem nopērkamais ir lētāks, garšīgāks un daudz dabīgāks...