Vai iespējami noteikumi sievietēm..?

14. nov 2012. 11:46

Vīriešiem vienkārši. Kājās bikses,mugurā T-krekls,un droši var staigāt kur patīk.
Bet sievietēm tik daudz un dažādas tērpu (vai to trūkuma) kombinācijas..blūzes, svārki, kleitas, arī apakšveļa (ja tādu valkā). Tad vēl apģērbu formas, krāsas, caurspīdīguma pakāpes.

Vai vispār ir iespējami kādi noteikumi,kas sievietei strikti pateiktu - lūk,tāda drīkst atrasties sabiedriskā (publiskā) vietā,bet tāda ne? Jeb - ko var uzskatīt par sievieti nepiedienīgā izskatā? Par ko policijai tiesības sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu..

Atslegas vārdi: dzīve38592, attiecības38696, attieksme3443

Labākā atbilde

  1. 1
Dzēsts profils 14. nov 2012. 17:07Viņas atbildes

Ja ņem vērā, ka Latvijas likumi nosaka tikai to, ka sabiedriskās vietās nedrīkst atrasties godu un cieņas aizskarošā izskatā, tad viss pārējais ir atkarīgs no audzināšanas, gaumes un no tā, kādu reakciju grib panākt no apkārtējiem.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (19)

  1. 2
Dzēsts profils 14. nov 2012. 11:50 Viņas atbildes

Sievietei vel vienkarshak....!!! Un protokolu ari dabus....!!!!

  1. 2
Dzēsts profils 14. nov 2012. 14:07 Viņas atbildes

Zināmi noteikumi vai pieņemtas normas - attiecībā uz apģērbu , pastāv ne tikai sievietēm , bet arī vīriešiem. To sauc vai etiķeti vai protokolu. Var apstrīdēt tādas štelles lietderību - kā praktisko, tā idejisko- tomēr pagaidām tāda pastāv. Var jau tajā T-kreklā iet , kur sirds kāro, taču būs vietas, kur tajā izskatīsies  vienkārši smieklīgi.
Par dāmu apģērbiem- var strīdēties līdz galīgam pagurumam- vai īsi sv°ārki un dekoltē līdz nabai- ir labi vai slikti,taču... Ja dāma apģērbjas visai pamanāmi un arī demonstratīvi- lai pamana viņas auguma pievilcību- tad nav jābrīnās, ka viņa tiek arī tā pamanīta- ar lielo dekoltē vai īso brunci, tacu izpaliek viņas personības skaistuma vērtējums. Par policijas darbības robežām- tur būs ne tikai apģērbs, bet , galvenokārt- uzvedība, kas  tiks vērtēta ar protokolu.Par nepiedienīgu var tikt uzskatīta atkailināta persona- neapģērbusies.

  1. 1
Dzēsts profils 14. nov 2012. 11:58 Viņas atbildes

Es zinu vienu otru puisi,kurš spoguļa priekšā grozās daudz vairāk par meitenēm,Kurām daļa laika tiek ziedots meikapa uzlikšanai.Tas, kurš visur iet ar T-kreklu,ir vienkārši nevīža.Teātris,jubilejas,kāzas un citi svinīgi pasākumi prasa savu etiķeti arī no vīriešiem.Nevar visur iet,kā no lauku darba atnācis.Reizēm jāuzvelk arī krekls,žakete un jāuzsien kaklasaite.
Sievietēm jau no laika gala gēnos ir ielikts patikt.Tad nu cenšas kā kura uzskata par vajadzīgu.

  1. 1
Ingrida L. 14. nov 2012. 13:18 Viņas atbildes

Nu, nu Adrej, arī sievietēm ir jāpieturās pie etiķetes, vismaz darbā.
Nevar atrasties pie rakstāmgalda pretīm klientam ar tur izliktam krūtīm, jo pārāk dziļš dekoltē, vai tik īsu miņiku, ka piečuku no grīdas nepacelsi , u.t.t.

  1. 1
Aija B. 15. nov 2012. 14:04 Viņas atbildes

Mode paliek mode, bet dirsai jābūt apsegtai.- tā kādreiz vectēvs teica, tas diemžēl šodien nav, jauņākas meitenes un ne tikai, ģērbjas , jo kailāk jo seksīgāk. Sava vienīgā vīrieša priekšā var sieviete staigāt kā vēlas, kaut kaila. Bet uz ielas, sabiedrībā tomēr jāizrāda pret sevi cieņa. Vīrieši viegli iekārdināmi. Ne jau velti notiek tik daudz izvarošanas. Tām cietušajām vai kāds pajautā, kā tad biji ģērbusies? Vai pati ar savu uzvedību un apģērbu neiekārdināji?

  1. 0
Dzēsts profils 14. nov 2012. 12:21 Viņas atbildes

policijas rokās būtu jānodod sievietes kuras nenovelk bītlenes ar augsto apkakli, neizkāpj no garajām biksēm, neizskuj džungļus, neapmeklē frizieri......

  1. 0
jautrite b. 14. nov 2012. 12:37 Viņas atbildes

Dzintrai-nu nevar visi /visas regulāri apmeklēt frizieri,un vēl daudz ko nevar-īpasi,ja ir bezdarbnieka pabalsts vai minimāla alga un vairākas mutes grib ēst,iet skolā..

  1. 0
Paulis R. 14. nov 2012. 14:32 Viņa atbildes

Noteikumi šadi tādi ir visiem, arī vīriešiem, jo uz teatri vai operu neiesi maikā un botās...

  1. 0
Dzēsts profils 14. nov 2012. 15:58 Viņas atbildes

Neesmu policiste,bet ,ja galva ir smadzenes nevis vejs,tad sieviete jebkura vieta izskatisies eleganta un samerigi seksiga.Par to caurspidigumu,tad pielauju,ka rita terps varetu but caurspidigs,kad dzeru kafiju sava virtuve un ne viena,bet ar miloto.Ja iesi galigi pliks pa Rigas ielam,tad drosi vien policija sastadis parkapuma protokolu,ja pamanis tevi.

  1. 0
Dzēsts profils 14. nov 2012. 16:07 Viņa atbildes

viss ir relatiivs!
Etikjete ir laba lieta, ja tas nekjuust par maazhoshanos. Maksaa cilveekam 200ls, bet uz darbu jaanaak uzvalkaa, vai svaarkos noteiktaa tonii un garumaa.!

Un te mineeja, ka nevar klientu apkalpot mini svaarkos un ar izliktaam krutiim.
Muljkjiibas. Mani personiigi vareetu apkalpot tikai taa un veel skopaak gjeerbtas daamas i bankaa, i piena veikalaa, nevis govis, kas iespiestas kostiiminjos kuriem jau gadi 40!
Un te nav svariigs vecums, jo gan 18, gan 65 gadiiga daama var buut pievilciiga ja vien ruupeejas par sevi! Kas protams atkriit pie jau mineetaas 200 ls algas.

Man besii bankaas... Jaunas meitenes, bet sagjerbtas kaa muukjenes un ljoti biezhi pat konkreetai personai nepiestaavosha stila dreebees. Ir jaabuut korporatiibajaam kraasaam, bet garumam, izgriezumam utt ir sekundaara noziime, bet kaa jau mineeju, mani noteikti vareetu pierunaat uz daargaaku preci, ja paardeveeja buutu pievilciiga, nevis biksees un cccp karoga kraasas bluuzee utt utt

  1. 0
Vineta K. 14. nov 2012. 16:25 Viņas atbildes

Sieviete ir tikai sieviete.Un labi izskatities ir vinas tiesais pienakums.Bet,ja tev gribas tadu kura klausa uz varda,tad tikai austrumu,sievietes.Vinam nedriks,varteikt neko.Bet musu policija,ir vairak viriesu.Un logiski,ka,viniem patik skatities uz sakoptam sievietem.Bet sdit,vini var tikai viriesu parstavjus,kuri-nav smadzenisu,ista vieta.

  1. 0
vāverēns c. 14. nov 2012. 16:45 Viņas atbildes

noteikumi pastāv- disciplinai jābūt! Viss atkarīgs  no tās personas, kas nosaka noteikumus!

  1. 0
Arta P. 14. nov 2012. 19:50 Viņas atbildes

Tā saucamā etiķete vai protokols, kā jāizskatās noteiktās vietās, tiešām pastāv. Sevišķi, ja runa iet par slēgtajiem vakariem un oficiālajām pieņemšanām. Tādā gadījumā ielūgumā ir rakstīts, kā jaierodas dāmai un kā jāierodas kungam. Ja ieradīsies stipri nepiedienīgi- policija, kas apsargā šo pasākumu var pat neielaist iekšā. Un domāju, ka tas ir pareizi. Jo kā jutīsies cienījama diplomāta kundze, ja viņu uzlūgs uz deju kāds plānprātiņš, kurš būs ieradies šortos un t-kreklā, vai otrādi- zolīdi ģērbts kungs un pusplika skuķe...šortiem, t-krekliem un plikumiem parēdzetas citas publiskās vietas  

  1. 0
Ineta L. 14. nov 2012. 20:09 Viņas atbildes

Piekrītu gan par etiķeti un protokoliem, gan par to, kā var atrasties sabiedriskā vietā, protams arī darba devejs darba līguma var iekļaut puntus par ģērbšanās stilu.

Bet lielākie kuriozi man gadījusies padomju laikos: vienreiz pavakariņot restoranā neizdevās, jo ziemas laikā biju garajos zābakos(skaisti, moderni, spicpapēžu, ) un nebija pāraujamo apavu, apģērbs man arī bija ļoti pieklajīgs, bet tai pat laika manam pavadonim kajās bija prasti džinsi un nekādu maiņas apavu- bet viņam neviens "nepieksaījās"; otrs gadījums- kafejnīcā- bāra Karēlijā nelaida, jo kā jau tūristi bijām džinsiņās un sporta apavos(tas nekas, ka ārzemnieki varēja tur iet kā grib)..

  1. 0
savsem k. 14. nov 2012. 22:50 Viņa atbildes

  1. 0
Andris K. 15. nov 2012. 09:51 Viņa atbildes

Dzintra,Tavam komentāram galā pietrūka smīniņa

  1. 0
Romis E. 15. nov 2012. 11:08 Viņa atbildes

Ko Tu te sapļurkstēji?!    Tagad lielākā daļa sieviešu staigā vīriešu džinsa biksēs!...

  1. 0
iim e. 15. nov 2012. 23:45 Viņa atbildes

Painteresējies par  austrumu  mentalitati...

  1. 0
Laura A. 17. nov 2012. 23:59 Viņas atbildes

Lasot P. Kociņa komentāru radās iespaids, ka vispār nav ne mazumiņa cieņas pret sievietēm - jo plikāk jo labāk, derēs jebkura, ka tik kur acis pakavēt, visas citas nelietojamas- ideoloģija.
Tādas sievietes, kuras gatavas rīkoties tik zemiski(skopi ģērpjas sabiedriskā vietā, īpaši darba vietās), lai izbaudītu iespējami lielu skaitu lētu glaimu, nevar gluži saukt par dāmām. Tās jau kā preces veikala plauktos, un lētām viegli pieejamām precēm daudz ķērāju. Tādu kā Kociņa kungs. Un pēc tam tās pašas sievietes sūdzās, kapēc mīļotie aizskrien pie citām vai dala savu uzmanību ar citām.. Skumji.

Respekts A. Brices viedoklim.

Autorizācija

Ienākt