Piem: nospieziet uz saldejums un ierakstiet savu iemiloto!
Man loti garshoja Rujienas krejuma plombiirs
Saldus gotinas
Krakovas desa glita pec skata,bet nekada..
Maize visa garshiga!
An Da ir loti gudra!
man jau garsho kazinas piens,bet lai paliek..
jautrite briga-izsmeloshi
Maxima leishu biezpieni parsvara..
Guna gan labi dziivo! Bet ta ka saldejums minets pats pirmais,tad nav gruti izsecinat vinas iemiloto produktu
Kad uzprasu draugam vinsh ir kategorisks:tas,tas ir suds,tas vienigais kaut cik labs
Tapec ari radas shi aptauja.
Atslegas vārdi: razotaji0
ražotājs- govs.
piens ir izejviela daudziem ražojumiem
dzīvoju Pierīgā-pērku no vietējiem ražotājiem-gan krējumu,gan sviestu,lauku pienu/sanāk arī krējums.,sulas-ābolu gadā kā šogad-saglabājam svaigus ābolus,saldētavā ābolu biezeni,konfete gotiņa-vislabāk Saldus un Skŗiveru,pelmeņus-ja kādreiz iegribas-gatavojam paši,maize-Lāču ,Ķelmēnu,Liepkalnu.Saldējumu-kādreiz uz viesībām-Rūjienas-pārējiem dsudz E piedevu
Talsu vājpiena, labāk sveramais, ne fasētais
Rūjienas saldējums - ar dzērveņu zaptes pildījumu , Normunda Skauģa ceptā Lāču maize , kaimiņgotiņas piens - visos iespējamos ,,konvertēšanas,, veidos , tāpat arī ar mājas cūciņ
nekādu tur desu , no n-tos gadu desmitus saldētas gaļas - pē !
Augļi , dārzeņi - no sava dārza + dažādas meža veltes !
No dabiskām izejvielām...
Man pienu,pienu vien riktīg govs pienu.
Man garso Rujienas un Ekselences saldejumi.
Rūjienas klasiskie.
P.S.
A kur gaļa? Veģētārieši te visi vai ? (pelmeņi čur neskaitās gaļa)
Cik žēl ka var uzspiest tik uz vienu podziņu..
Nu labi..pacentīšos pastāstīt arī kas man garšo..
No saldējumiem (nu vispār jāsaka ka reti našķojos...vienāldzīga esmu) bet ja ēdu tad tādu sveramo kraukšķīgos vafeļu glāzītēs..
Maize - Liepkalnu saldskābā ar amoliņu sēkliņām
Konfektes -Skrīveru gotiņas šokolādē
Piens - Talsu
Kefīrs- tikai Talsu
biezpiens - arī Talsu
(esmu laikam patriote savas pilsētas)
...jebkurā daudzumā, bez visādām piedevām, klasiskais plombīrs "Tio".
Starp citu, ja esmu "badā", nesmādēju arī pelmeņus, bet Tu jau "atļāvi" tikai vienu variantu...
Ekselence
rupjmaize vai kliju maize
Rujienas rupjmaizes kartainais ar dzervenem
Svaigi spiestas - burkānu, ķirbju, ābolu - no piemājas dārza, protams.