Tavas domas par galda kultūru..

20. jūl 2014. 09:05

Vai cilvēkam,kuram nav vēlmes apmeklēt restorānveida ēstuves,ir nepieciešams tērēt laiku lauzot galvu par dažnedažādu neskaitāmu galda piederumu pielietošanas etiķetēm?
Ja ikdienā jebkuru veidu ēdienu normālai lietošanai pilnīgi pietiek,ja mājā katram cilvēkam ir tikai 7 vienkārši galda piederumi - 1 litra metāla vai māla bļodiņa, zupaskarote, jebkāds dakšiņveida rīks, vismaz 250ml glāze vai krūze, nazis, tējkarote, un seklais šķīvis (ja pirms vai starp ēdienreizēm nepieciešams ēdienu bļodiņā pārklāt).

Atslegas vārdi: dzīve38617, kultūra46, attieksme3443

Labākā atbilde

  1. 2
Dzēsts profils 20. jūl 2014. 14:34Viņas atbildes

Var jau konservu bundžu uz avīzes un arī būs labi......

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (16)

  1. 2
Vilnis S. 20. jūl 2014. 16:03 Viņa atbildes

Aluminija bļoda, aluminija  1/2 l krūze, aluminija karote un duncis, tas ir viss galda piederumu klāsts ko ieviesa CCCP.. Vajadzīga arī avīze siļķei un citām uzkodām.

  1. 1
Liiva L. 20. jūl 2014. 16:24 Viņas atbildes

Vecpuisha komplektinjs, kurs nevienu!!! pat ciemos NEGAIDA

  1. 0
Dzēsts profils 20. jūl 2014. 09:16 Viņas atbildes

Varbūt var iztikt bez karotes?

  1. 0
Atis K. 20. jūl 2014. 09:36 Viņa atbildes

Tiem,kuri iet uz pārsmalcinātām izrādes vietām,vajadzētu prast.
Vidusmēra restorānos nemaz nav sarežģiti paēst.
Gribētu redzēt,kā tie smalkie ēdāji iztiktu ar vienu lielo karoti pie visiem ēdieniem.

  1. 0
jautrite b. 20. jūl 2014. 09:51 Viņas atbildes

laikam jau iztik var i tā-bet parasti jau katram ēdienam liek savu šķivi,vel maizes sķīvītis,par glāzēm -atkarībāko pasniedz -pienam vai limonādei viena glāze ,dzirkstošam vīnam cita.Un visi mēs mājās pa reizei ko svinam-kaut bērnu jubilejas,vārda dienas,saulgriežu svētkus.Protams -atkarībā no situācijas iztikt var visādi -bet jāsaka ,ka pa gadiem jau trauki un galda piederumi sakrājas,kautkas saplīst,kautkas rodas klāt-nu protams zinu ģimeni,kas izmazgāja visai daudz trauku -trauku mazgājamā mašīnā-to pirmsakumos Latvijā-vienkārši nezinot ,ka ne visi trauki ir mazgājami šadās mašīnās

  1. 0
Vasilijs P. 20. jūl 2014. 10:36 Viņa atbildes

Vienigi lieli kungi To drikst atlauties.Atraitnis.Ir dels un meita,ka uzvesties-nevaru spriest,jo pamata apkalpo Rumanijs prostitutas.

  1. 0
Kikabidze K. 20. jūl 2014. 11:51 Viņas atbildes

Restūzī vajag izšņaukt degunu galdautā - tā ir mūsdienu jaunākā pieklājības norma!   

  1. 0
Vineta K. 20. jūl 2014. 13:00 Viņas atbildes

Ja ikdiena,tad noteikti varu iztikt bez smalkam lietinam.Bet reizem,gribas saviem cieminiem,izveidot mazu pasacinu.Tad noteikti klaju galdu pec visiem standartiem.Intresanti,paretam,justies augstaka slana cilvekam.Bet tas notiek paldies dievam loti reti.Agrak,tas bija izstais murgs.............

  1. 0
Dzēsts profils 20. jūl 2014. 13:23 Viņa atbildes

Kultūra tik viena,nečāpstināt un nepirst pie galda.

  1. 0
Dzēsts profils 20. jūl 2014. 14:37 Viņa atbildes

Ratā!

  1. 0
Konuts D. 20. jūl 2014. 15:23 Viņa atbildes

profesionāls kretīns

  1. 0
Leonora t. 20. jūl 2014. 18:21 Viņas atbildes

Tai noteikti jābūt katrā,bet ne litra bļodās un puslitrīgās metāla krūzēs.

  1. 0
Romis E. 20. jūl 2014. 23:45 Viņa atbildes

Kādi 7 galda piederumi ir vajadzīgi?!!!    Es grillētu vistu ēdu ar pirkstiem. Tu to nezini,ka vistai nav vajadzīga karote,dakšiņa,nazis,ne kas cits?!  

  1. 0
Guna a. 21. jūl 2014. 15:31 Viņas atbildes

Mandomāt ..., katrs pārspīlējums - no viena grāvja otrā !   Zelta vidusceļš - nepievils...

  1. 0
jana l. 22. jūl 2014. 13:35 Viņas atbildes

Skāde- nav man ne 1 litra bleķa krūze, ne alumīnija bļodiņa, pat ne karote. Man vienkārši tādas lietas nepatīk. Izvēlos virtuves galdu pārklāt ar auduma galdautu ne vastuku un zupu ēst no fajansa bļodiņas ikdienā un porcelāna svētkos, jo man tā patīk labāk.

  1. 0
Ingrīda B. 23. jūl 2014. 04:15 Viņas atbildes

  

Autorizācija

Ienākt