Pārdomas par mīlestību, Valentīndienas priekšvakarā...

12. feb 2010. 12:09

Nez vai atrastos daudz cilvēku, kas noliegtu mīlestības pozitīvo vērtību savā dzīvē. Tomēr izpratne par to, kas ir mīlestība, ir ļoti atšķirīga. Tas jau arī ir viens no mūžīgajiem jautājumiem, uz kuru attbildi katra jauna paaudze, katrs cilvēks meklē atkal no jauna.
Ē.Fromms uzskata, ka mīlestība  ir māksla, ko jāapgūst. Viens tipiskākajiem maldiem, viņaprāt,  ir pieņēmums, ka mīlestība ir "trakums, apsēstība vienam ar otru". Izkopta spēja mīlēt sevī ietver: - rūpes par otru, atsaucību otra vajadzībām, cieņu pret otru, un otra cilvēka dziļu izzināšanu un izpratni.
Klātpievienotais video ir reklāmas rullītis par to, cik svarīgi lietot drošības jostas, bet manā uztverē tas ir īstas mīlestības simbolisks attainojums.
Tādu mīlestību es novēlu mums visiem!!!!

Atslegas vārdi: mīlestība34028, dzīve38590, attiecības38696, valentīndiena0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Anta S. 15. feb 2010. 19:46

Jā, neadekvāts otra cilvēka vērtējums ("rozā brilles") ir ienaidnieks patiesai mīlestībai. Bet nu no tā īsti izvairīties nevar, var tikai pagaidīt ar secinājumiem:)

Maris L. 15. feb 2010. 17:29

Mīlestība - tā ir attieksme. Daudzi cilvēki to jauc ar pieķeršanos un patiku. Bieži cilvēki mēdz šo pieķeršanos idealizēt, t.i. piedēvēt otram cilvēkam iedomātas īpašības un vērtības, sākumā ignorējot otra cilvēka patieso būtību, vai neizzinot cilvēku pietiekami, lai izveidotu savu priekšstatu par viņu, no viņa patiesās būtības. Kādā brīdī, kad šīs "rozā brilles" krīt, sākas sāpīgā atskārsme - bet viņš (-ņa) nemaz nav tāds(-a), par kādu viņu turēju. Mēs dāsni vainojam otru cilvēku par to, ka viņš nav tāds, kādu viņu iedomājāmies un attiecības izirst, jo EGO jūtas aizvainots. Reti kurš šādā situācijā atzīst savas kļūdas, ērtāk taču vainot citus...

Minka s. 12. feb 2010. 15:14

  Šī diena liek padomāt: KUR  TU  PALIKI - MANA  JAUNĪBA?

Dzēsts profils 12. feb 2010. 13:48

Mīlēsim.......      Sveiciens..... visiem mīlniekiem!

Dzēsts profils 12. feb 2010. 12:38

Milu vinas-Amerikas meitenes.Lai ka Ciestu-...

Moon M. 12. feb 2010. 12:15

es vēlos apskaut,
es vēlos pieglausties
es vēlos padoties
un nepakrist...
es vēlos dot
es vēlos teikt
es vēlos piederēt
un palikt...
TEV

Autorizācija

Ienākt