kur mēs esam

19. feb 2011. 22:31

Ja mēs neattīstīsim sevī  jūtību pret labo un ļauno, labo un slikto, mēs nezinām  kā tos izmantot pareizi. Tas viss  atkarīgs no smalkas sajūtas.
Bet arī galvenais, kā mēs nosakām, kas ir labs un slikts - jo parasti cilvēks uzskata labo lietās, kas ir labs viņa egoismam un slikto – to, kas viņam ir kaitējums. Tādējādi, salīdzinot ar ko nosakām  labo un ļauno  - attiecībā pret mani, sabiedrību, Radītāju? Kas tas vispār ir: labais un ļaunais?
Tagad mēs atrodamies lielas problēmas priekšā. Visā tās vēstures gaitā mēs darījām to , ko uzskatījām par labo sev, brīvi izrīkojoties ar naftu, gāzi, piesārņojot dabu, un ne par ko nesatraucoties. Tik ilgi, līdz mēs nonācām šausmās, lai redzētu, ko mēs esam izdarījuši - bet nav jau ceļa atpakaļ. Zinātnieki saka, ka zemes lodes liktenis jau iepriekš nolemts, un nav iespējams atgriezt atpakaļ un atjaunot viņas sadragāto veselību.
Izrādās, kas agrāk likās kā labais - pagriezās pret ļaunumu. Ja mēs agrāk būtu daudz jutīgāki un spējīgi redzēt visu pareizi, mēs nebūtu tā izdarījusi.
Un tad prāts, spēja lēmumu pieņemšanā, ir ļoti atkarīgs no sajūtām. Galu galā, vēlme ir primārais un prāts attīstās ap viņu, lai realizēt to, ko vēlas vēlmes.  Prāts attīstās tikai tādēļ, lai palīdzētu sasniegt vēlamo.
Es domāju par to, ko es vēlos sasniegt, un jo vairāk es gribu - jo vairāk es domāju. Un attiecīgi, attīstās mans prāts, manos mēģinājumos sasniegt vēlamo. Tāpēc, blakus lielām vēlēšanām - tur vienmēr ir liels prāts, bet blakus maziņam - maziņš. Tā mēs iekārtoti. Tāda veida attīstība notiek arī iekšā dzīvās šūnās, un arī cilvēkā kopumā.
Tāpēc, jo vairāk mēs izstrādājam jutību uz labo un ļauno, tai pašā mērā, blakus attīstīsies mūsu apziņa, un mēs kļūstam prātīgāki!
Vienīgais jautājums ir, kādi kritēriji, lai noteiktu, kur labais,bet kur ļaunais ...

Atslegas vārdi: vienīgais jautājums...0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Dzēsts profils 25. feb 2011. 08:32

sapratu.............

Arnolds E. 24. feb 2011. 16:42

.....tādēļ jau es esmu tur kur esu....

Dzēsts profils 24. feb 2011. 11:28

...bet kā lai aizmirst pagātni,labi,sliktajā nevajadzētu rakņāties,bet kādēļ man labo jāaizmirst?tādēļ jau es esmu tur kur esu.

Arnolds E. 21. feb 2011. 18:33

Jautājums: Vai mums jānovērtē stāvokļi, kuri jau pagājuši?
Atbilde: Pastāv noteikums, ka nedrīkst atskatīties pagātnē – ne uz labo, ne uz slikto!
Tā nav pareiza uzvedība, klipà!
Es sāku sevi gremzt par to, ko izdarīju, atceros, ko kuram biju sacījis, cik slikti esmu rīkojies…
Jebkura veida pievēršanās pagātnei un jebkuri rēķini ar to – nepieļaujami. Skaties tikai uz priekšu! Radītājs tavā priekšā! Tu rakņājies sevī tā vietā, lai strādātu ar Radītāju.
Nav nekādas pagātnes!

Dzēsts profils 21. feb 2011. 16:10

rakstiju kā jūtu...

Dzēsts profils 20. feb 2011. 12:33

Esot blakus ļaunajam es saredzēju labo un esot blakus labajam es saredzēju ļauno,izvēle manās rokās,kas es vēlos būt vai vienā pusē,vai otrā pusē....

Arnolds E. 20. feb 2011. 09:56

bet tas ir ceļš, kur jānonāk visiem, gribam to mēs vai nē un vienīgi kā mēs pie tā nonāksim, ir atkarīgs no mums pašiem, pārējais ir Radītāja varā!

Dzēsts profils 20. feb 2011. 09:50

Ja visi tā domātu....

Arnolds E. 20. feb 2011. 09:27

vispirms ir jāuzdod jautājums sev: ko es vēlos zināt, kas man ir svarīgāks šai dzīvē? Jo tikai jautājot mēs gūstam arī atbildes un no tā, kādas tās ir - nāk atbilde!

Arnolds E. 20. feb 2011. 08:58

vai ir svarīgs koktelis no ķemeņa?
svarīgi izprast kur atrodas katra Es, un celt to augstākā līmenī?
vai tomēr zināt to, kas mēs katrs esam, kāds ir mūsu uzdevums, mērķis, ko ielicis mums Radītājs!

Dzēsts profils 20. feb 2011. 08:56

    Pēcīti un kādā veidā tas izdarāms ?

Dzēsts profils 19. feb 2011. 22:47

Ja tiek uzdots jautājums kas mēs esam, tad kokteilis no ķermeņa, emocijām, prāta, dvēseles, gara...nosaucu tikai visiem zināmos vārdus. Drīzāk jau būtu svarīgi izprast kur atrodas katra Es, un celt to augstākā līmenī.

Autorizācija

Ienākt