“īsti vīrieši”.

2. okt 2011. 12:46

Mūsu pasaulē tu esi gatavs ciest, ja tici personīgajai taisnībai, ja esi virzīts uz mērķi, ja tas tev patiešām ir vajadzīgs, ja mīli cilvēkus, kuru labā tu pūlies – bērni, tuvinieki un līdzcilvēki. Taču garīgajā viss noris ar gaismas spēku, kurš uz tevi iedarbojas.
Nav noslēpums, ka varonība mūsu pasaulē – egoisma spēks. Mums nepieciešama skaudība, kaislīga vēlme, godkāre un citi stimuli, lai “iekvēlinātu” sevi un iegūtu spēju uz pacietību. Bez tam, daba mums piešķir izturību. Eksistē cilvēki, kuri kopš dzimšanas spējīgi izturēt lielas ciešanas.
Taču, kad cilvēks iziet garīgajā pasaulē un sāk strādāt atdeves dēļ, viņš pārstāj spēlēt kaut kādu lomu. Stipro un vājo vairs nav, visi atrodas vienā līmenī un nesaņem nekādu palīdzību no savas materiālās dabas. Garīgajā pasaulē cilvēkam nepieciešams gaismas spēks, kas viņā ietērpjas.
Protams, arī šeit katrs atšķiras no citiem, taču atšķiras ar savu garīgo misiju, kas noteikta ar viņa dvēseles sakni. Visā pārējā visi izjūt vājumu un bezspēcību. Jo tālāk cilvēks virzās uz priekšu, jo vājāks viņš jūtas, jo vairāk viņš atkarīgs no gaismas, kas atgriež pie Avota.
Sākotnēji mēs visi – varoņi, visi – “īsti vīrieši”. Taču pēc tam sākam kļūt vājāki, līdz noskaidrojas, ka mums nekas nav atlicis. Tādā veidā mēs izejam “lūzumu”, apzināmies savu bezspēcību un, pateicoties tam, saprotam, ka mums nav jābūt spējīgiem ne uz ko citu, kā vienīgi rast spēkus savai nelokāmībai un izturībai.
Man tikai nepieciešams atrast ticības spēku un tad man radīsies spēja paciest, atdeves spēks, kas darbojas augstāk par zināšanām. Lai arī manī ir tukšums, lai arī man nav neviena, kā labā strādāt, lai arī man būtu atņemta jebkāda enerģija, jo mans egoisms nevirza mani uz priekšu, nedod spēkus, – taču, ja es saņemšu atdeves spēku no gaismas, kas atgriež pie Avota, tad jau varu to realizēt. No tā arī atkarīga manas pārliecības pakāpe.
Pie tam, nevienam šeit nav “protekcijas” un neviens nepārspēj citus savos spēkos. Dalienas aprēķinā katrs nolaižas līdz nullei, katrs izjūt pilnīgu tukšumu un bezspēcību – un tad sāk apbruņoties ar atdeves spēku, kas nāk no augšienes. Taču tikai ar noteikumu, ka viņš atrodas saplūsmē ar augstāko. Saņemošajai vēlmei vienmēr jābūt anulētai augstākā priekšā, lai dodošā vēlme dotu cilvēkam izturības un pārliecības spēku.

Atslegas vārdi: mīlestība34028

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Juris K. 18. okt 2011. 21:15

http://shangshunginstitute.net/webcast/translation.php   - klausies šodien vai seko, informācijai.

Dzēsts profils 3. okt 2011. 06:57

...pie īsta vīrieša īstā sieviete uzzied...  

Arnolds E. 2. okt 2011. 19:26

Vējš augstākās priedes nogāza, kas  kāpās ....
J.Rainis  

Dzēsts profils 2. okt 2011. 18:44

Isti viiiri nelust ! Arnold  ...

lillija l. 2. okt 2011. 15:44

ļoti vēlos,lai pasaulē visi būtu ,,stipri"vīrieši,paldies,ka esi     

Dzēsts profils 2. okt 2011. 14:56

Kas vienam"īsts",tas otram neder....nav tādu mērauklu....

Ingrida X. 2. okt 2011. 14:29

..un atkal man jāsaka- piedo..- neizlasīju to garo penteri....

Īsti????? Kas: 1. tur doto vārdu; 2. ir blakus, jā, tikvien, kad tev to šausmīgi vajag; 3. samīļo, lai aizmirstas visas nebūšanas, kaut uz to aizvēršanās brīdi; 4. negaidot mater.atbalstu, jo- arī tiem, Īstajiem, var galīgi neiet, saņemt kaut morālu; un- apskāvieni un tuvība, īsta, spēj daudz; lai tu noticētu, spētu, varētu.....5. ne jau muskuļos, pašapziņā, naudasmakā tas īstums, saucamais; bet- spējā- sapurināt, pacelt......

Arnolds E. 2. okt 2011. 13:56

protams, tas ir jauki kā arī "īstie vīrieši", es domāju attiecībā kā varoni, kur mēs visi -vīrietis, sieviete esam līdzvērtīgi, vienoti kā viens vesels.

Dzēsts profils 2. okt 2011. 13:46

Īstu vīrieti var noraksturot ar vienu vārdu- viņš ir FORŠS

ligita v. 2. okt 2011. 12:55

Mīļo draudziņ,tas ko Tu šeit sarakstīji jau neattiecas tikai uz "īstiem vīriešiem".
Ir jau arī sievietes,kas dzīvo pēc tā paša principa.

Autorizācija

Ienākt