mīlestības apliecinājums

25. dec 2011. 07:45

Cilvēces egoisms attīstījās gadsimtiem, bet savu dabas būtību cilvēki nesaprata.
Šodien analītiķi no dažādām valstīm pakāpeniski nonāk pie secinājuma, ka tieši egoisms ir cēlonis visām krīzēm, un ka pašreizējie procesi, acīmredzot, skaidri iezīmē kāpumu jaunā attīstības līmenī. Eksperti sāk saprast, ka šodien mums ir nepieciešams labot cilvēka dabu, pārveidot sabiedrību, mainīt koncepciju attiecībā starp cilvēkiem, nācijām un tautām. Taču viņi nezina kā to izdarīt.
Egoisms - tas ir mūsu dabā un mēs pat nevaram aizdomāties, ka ir citas īpašības, kas pamatojas uz pilnīgu atdevi un ciešu saikni starp mums. Tikai izpildot šos nosacījumus, mēs varam nonākt pie kopīga mērķa, pie kopīgas dzīves izpratnes lielā vienotā organismā - un atklājot nākamo dimensiju.
Pie tā mūs aicina integrētā zinātne, kas piedāvā kā egoisma izlabošanas līdzekli Augstāko gaismu, spēju dot, kas ir apslēpta dabā. Mūsu uzdevums –izsaukt uz sevi gaismas korekcijas iedarbību.
Lai virzītos uz priekšu, mums jāiedomājas sev tādu situāciju, kurā jāienāk - pilnīgas vienotības un mīlestības stāvoklī. Mīlestība - tā ir spēja uztvert citu jūtas un vēlmes stiprāk un asāk kā pašu. Lai to izdarītu, jāsamazina savas vēlmes, atceļot tās. Līdz tam, kamēr esam iegrimuši savu vajadzību sajūtās, mums neizprast citu jūtas - jo mēs tos uztveram tikai kā līdzekli pašpiepildījumam un personīgā labuma sasniegšanai.
Virzoties garīgajā attīstībā mēs sākam izjust otra vēlmes un mēģinam absorbēt tās sevī kā māte,kas sajūt  savu bērna vēlmi. Šis etaps - pirmais solis mīlestības izpratnē.
Nākamais stāvoklis - citu īpašību uztvere augstāk par savējām - dod mums iespēju piepildīt citu vēlmes. Šī darbība - arī ir mīlestības apliecinājums.

Atslegas vārdi: mīlestība34028, attiecības38696, egoisms0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (4)

Arnolds E. 19. mar 2012. 08:02

te arī parādās mūsu egoisms - tikai sev un to kā mēs saprotam vārdu mīlēt!  

Laimdota B. 15. mar 2012. 17:05

Vai Tu esi mīlējis?Liekas ka Nē.

Vineta K. 25. dec 2011. 17:11

Jauki,bet ja es tada nesu,tad kapec ta ari mani skar.?

rolis r. 25. dec 2011. 13:14

........apgūstam vienaldzību pret sevi .....  
   tā  mēs apgūstam vienaldzību pret otra  nepieciešamību .......mīlestību
no mīlestības apliecinājuma cilvēcei bērni dzims tikai kolbās..
...nevajag sevi iedomāties par eņgeli (bezdzimuma)

Autorizācija

Ienākt