Mainīt skatienu - uztveri

12. mai 2011. 07:13

Mēs neapzināmies to, ka ar iekšējo pārmaiņu starpniecību varam nonākt jaunā realitātē. Tad no mūsu šodienas stāvokļa neatliks nekas, izņemot dzīvnieciskā ķermeņa “apvalka”. Jaunajai iekšējai dabai, kuru cilvēks iegūst, nav nekāda sakara ar tekošo stāvokli, ar mūsu pasaules “teritoriju”.

Tādējādi mums grūti nosaukt savu stāvokli par “trimdu”, jo tā ir mūsu dzīve, visi tā dzīvo. Paaudzes nomaina viena otru, bet cilvēce stingri turas uz zemes, baudot ēdienu, seksu, ģimeni, naudu, goda apliecinājumus un zināšanas. Sešas pamata vēlmes – ķermeniskās un cilvēciskās – neviens nav atcēlis… Mēs to dēvējam par reālistisku pieeju.

Patiešām, šeit nav ko noliegt. Šajās vēlmēs es eksistēju un kontaktējos ar citiem cilvēkiem, kuri dzīvo ar mani tajā pašā realitātē.

Tikai pakāpeniski, cilvēki, kuri iekšēji sagatavoti, sāk just, ka šī pasaule relatīva. Tā izpaužas tādā veidā tāpēc, ka mēs to tā atklājam, bet ne tāpēc, ka tāda tā ir. Tas nozīmē, ka mainot savu skatienu, mēs spēsim ieraudzīt citu pasauli.

“Skatiens” – realitātes uztvere. Mainīt skatienu – nozīmē mainīt savu dabu, lai uztvertu realitāti saskaņā ar citu modeli, citu iekšējo programmu. Es atklāju citu ainu, ja citādi dekodēju ienākošos datus.

Lūk, daži jau “jūt”, nojauš par starpību realitātes uztverē, jūt, ka mūsu esošā īstenība relatīva, un atkarīga no īpašību kompleksa, kuras iezīmē šīs īstenības ainu. Tādi cilvēki sajūt sevi “aizā”, bet virzoties tālāk, nonāk īstā “cietumā”, trimdā, ko nav iespējams izturēt. Šīs pasaules sienas spiež uz viņiem.

No nodarbības par tēmu “Sagatavošanās iziešanai no Ēģiptes”

Atslegas vārdi: dzīve38590, skatiens0, īstenība0, uztvere0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

Arnolds E. 13. mai 2011. 03:29

jā, varētu arī dot tādu salīdzinājumu! ja tev sāp kreisās kājas mazais pirkstiņš, to izjut viss kermenis!

Dzēsts profils 12. mai 2011. 17:37

Varbūt esam...tad tu gribi pateikt, ka mēs, cilv'ēki, esam viens organisms ar milzīgu daudzveidību- nu, tā kā milzu medūza ar .n.......kājām, kur katrai kājai savs uzdevums?

Arnolds E. 12. mai 2011. 16:36

un te es saklausu patiesus tevīm teiktus vārdus, kas nāk no tevis, no tā kā domā kā uztver šo personību, bet tai pašā laikā - tas ir tikai tevīm skatīta, veidota realitāte! Mēs katrs vēlamies būt personība, ar savu pasaules uztveri, skatījumu un iespēju to mainīt, uz tās iedarboties. Bet kā otrs cilvēks? Vai viņš nedzīvo tevis radītā pasaulē vai arī otrādi? Vai mēs neesam saistīti viens ar otru kā viens vesels?

Dzēsts profils 12. mai 2011. 15:00

Man tas patiešām šķiet interesanti..pazīstu personīgi dažus cilvēkus ar diagnozi-šizofrēnija un domāju-kas to tā var norobežot-te es normālais,tur tas slimais. Viņš vienkārši pasauli redz citādi. Galu galā arī Dalī un Gaudi,un Bulgakovs,un van Gogs un vēl un vēl pierādīja,ka realitāte var būt subjektīvs jēdziens

Arnolds E. 12. mai 2011. 14:14

mēs noliedzam to, kas mums nav saprotams, pieņemams šai brīdī. Vai cilvēks sapnī sevi redz? Un vai katrs no mums neatrodas šai pašā sapnī, bet gudri vēlas saskatīt to, kas ir nomodā? Kā arī noliedzot otru, mēs parādām sevi, savu īsto seju.

Vilks V. 12. mai 2011. 08:10

Ainai-
Realitātes transērfings?

Patiešām, šeit nav ko noliegt. Šajās vēlmēs es eksistēju un kontaktējos ar citiem cilvēkiem, kuri dzīvo ar mani tajā pašā realitātē.


Šim tiešām piekrītu!
Bet pārējais ir diezgan aizplīvuroti un nesaprotami uzrakstīts!
Tā vien gribas pajautāt-"Ar kādu mērķi?"
Un pēdējā rindkopa ir absurda....

Dzēsts profils 12. mai 2011. 07:34

Interesanti. Es tikai nesaprotu- ja šīs pasaules sienas spiež uz cilvēku un ja viņš ir apbruņojies ar šo teoriju, kas viņam traucē iekšēji pārmainīties un nonākt jaunā realitātē?

Autorizācija

Ienākt