5 doma uz delnas.

25. apr 2011. 13:47

Lai par kādu, bet par māņticīgu sevi neuzskatu, arī ar intuīciju nevaru lepoties, tomēr esmu pārliecināta, ka spēju ātri sajust riebīgus cilvēkus, savilkt kopā grūti kategorizējamu īpašību kopumu pēc pavisam īsa kontakta. Un par spīti tam, ka parasti dodu treknu uzticības avansu. Skaidrojums droši vien pus-ŠerlokHolmsisks: ir taču rakstura iezīmes un paradumus nododoši sīkumi, kas atklājas intonācijās, žestos, valodas niansēs un citās izpausmēs, pat ja ne vienmēr izprotam pirmā saistību ar otru.

Garlaicīgi vienkāršs piemērs: reiz vilcienā manīts papūris sirms vīrietis momentā radīja psihopāta / sadista iespaidu - ass, aizdomīgs skatiens sarkanās acīs, sakniebtas lūpas un kaut kāds acīmredzams iekšējs spiediens viņu padarīja par dēmonu, ar ko galīgi negribētu kādas darīšanas.

Vielēdzas neapzināta privātā fenotipoloģija (~personības raksturošana, vadoties pēc izskata), bet diemžēl tas strādā pārsvarā tikai ar uzkrītoši nepatīkamiem cilvēkiem (nāk prātā N.Sakss). Sabojāt iespaidu jau vienmēr bijis daudz vieglāk kā to labot.

Atslegas vārdi: Dzīve38593

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Dzēsts profils 25. apr 2011. 19:19

Jūs, Melnā Morticia, laikam vēl esat jauna un skaista. Man ir pavisam citi novērojumi. Tie skaistie un patīkami ir lielākie nelieši, labais izskats un manieres ir dotas lai pievilinātu upuri.Savukārt bieži, nepatīkamam izskatam un neierastām manierēm ir pārsteidzoši pozitīvs saturs.

Alise .. 25. apr 2011. 14:51

..piekrītu Rižikiņam...nav riebīgu cilvēku...tikai, tie nav mūsējie...!!!

Dzēsts profils 25. apr 2011. 14:32

Viss ir it kā pareizi,  uzticēšanās treknais avanss   - tā nu mums iet...
un bez tā laikam nevarēs, ja gribi kādam pienākt tuvāk. Cita lieta- vai gribi un vai Tev to vajag.  
Vai ir tik vnk-  pieskaitīt kādu pie riebīgajiem cilvēkiem? Varbūt viņi ir pa savam labi, vnk citādāki, ne Tavējie...     

Autorizācija

Ienākt