Par Bailem

10. sep 2011. 01:02

Vai mes baidoties no visa ta ko nesaprotam pietovojamies tam ka ar laiku musu bailes uzkaps tik augstu , ka mes pasi sevi iznicinasim , daudzas lietas mes daram nevis, lai uzzinatu vai izbauditu savu pulinu auglus , bet nosargatu sevi no savam bailem , un zem sim Bailem slepjas viss ko spejam iedomaties : nabadziba , vientuliba , vajums , utt
Bailes mus sarga un liek mus darit visu lai tas nenotiktu , bet tik ilgi kamer mes nesakam baidities pasi no sevis un citiem , un sakam uzskatit pasauli parbistamu vietu .
Bet cilvece padarija Pasauli par tik skarbu un baisu vietu , ka beigu beigas mums ir jauzmanas no visa, jo galu gala Bailes mums aug ar vien vairak un vairak......

Atslegas vārdi: Doma23289, Dzīve38590, attieksme3443

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Dzēsts profils 10. sep 2011. 19:41

Pretstats bailēm būs brīvība, iekšējā brīvība no bailēm  

slikts c. 10. sep 2011. 10:14

Tu pareizi raksti,cilvēks baidās no tā,ko nesaprot,bet sen ir zināms,ka ,jo vairāk mēs zinām,jo vairāk paliek tas, ko nezinām,nesaprotam.Ja zināšanas vairo nezināšanu,tad loģiski,ka vairojas bailes.Katru dienu mēs uzzinām(no zinātnes) no kā mums atkal jābaidās,no cūku gripas,no ģenētiski modificētas pārtikas,no saules vēja,no globālās sasilšanas,no jaunatklātiem mikroorganismiem.....un tā līdz bezgalībai.
Bez tam baiļu vairošana cilvēku sabiedrībā ir arī varas realizācijas rīks.Mūs ,tāpat kā senos cilvēkus, var turēt paklausībā tikai tad ,ja mēs no kaut kā baidāmies,pastāvīgi jūtamies apdraudēti un neaizsargāti.Kamēr tu no kaut kā baidies,ar tevi iespējams manipulēt.

Dagnija L. 10. sep 2011. 09:03

...domām  un izsacītajam ir  tendence materializēties ...tādēļ kontrolējam to ko domājam un runājam. ....tas attiecas uz mūsu bailēm....varam paši šīs iedomātas situācojas piesaukt...mūžīgi par viņām domājot un baidoties..---mans novēlējums-NEIELAIST ŠĪS BAILES SEVĪ!!!!!!!...bet ja kāda tomēr iezogas-AIZSTĀT AR KĀDU POZITĪVU DOMU........

Dzēsts profils 10. sep 2011. 07:41

Pasaule nav skarba un baisa vieta, bet bailes- tā ir normāla izdzīvošanas instinkta sastāvdaļa. . Kā vienmēr un visur, tāpat, kā viss pārējais--bez pārspīlējumiem.  

Juris K. 10. sep 2011. 01:16

NEVAJAG ņemties ar bailēm ,jo tās saēd cilvēku no iekšienes, tām ir spēks un varens, bet mēs visi neesam dzimuši lai baidītos .Vēstījums ,skan draudošs ,bet atrisinājums ir viegls ,vienkāršs un izcīnāms.

Autorizācija

Ienākt